Ja sprawdzałem, matówka z Prakticy nawet po rozdzieleniu (też jest podwójna) jest zbyt gruba do 350D.
Ja sprawdzałem, matówka z Prakticy nawet po rozdzieleniu (też jest podwójna) jest zbyt gruba do 350D.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
I co wymieniał ktoś już matówkę w 300D na Żytniej bo ja jestem tym bardzo zainteresowany .... i zaciekawiony...
kurcze, przy takich kombinacjach jak tu koledzy odstawiacie to ceny uszkodzonych obiektywów pójdą w górę![]()
A czy Szanowny Pan posiada ta sewisowke w jakieś postaci elektronicznej i moglby ja ewentualnie.... udostepnic ?Zamieszczone przez KuchateK
Ostatnio edytowane przez adminkg ; 10-12-2005 o 17:44
Ewentualnie mogl bymZamieszczone przez adminkg
A w sprawie matowki i blaszki do niej...
Strona 20 pdf'a o wdziecznym tytule Canon_Digital_Rebel_300D_parts_catalog.pdf (10 w/g numeracji na stronach).
Jest tam czesc CB3-1098-XXX (ta blaszka), gdzie XXX to przedzial grubosci od 005 (dla 0.05mm) do 050 (dla 0.5mm). To jak by ktos znalazl jakiegos niedobrego fokusa na matowce. Tez mozna podregulowac![]()
...
Dzieki bardzo KuchateK. Piekna rzecz taka sewisowka.
... tu nie mogę nic narazie pomoc. Mam na oku używanego 300D lekko uszkodzonego (tego co mam nie chce rozbierac) i w nim zamierzam dokonac kilku przerobek. Chcę wdlubac z niego filtr IR i zamontowac matowke.Zamieszczone przez KuchateK
Pozdrawiam
U mnie dokładnie w ten sam sposób jest mocowana matówka tzn. jest sprężynująca blaszka dociskowa. Dzieki temu myslę ,że niewielkie różnice w gr. matówek bedą przez to niwelowane.
Canon 4ever
Witam serdecznie.
jestem bardzo nowy;> (zarejestrowalem sie specjalnie po to by "podysputowac" w tym watku).
Mam pytanie (kusilo mnie....)....
Czy oprocz zenita FS12 (czy podobnego) udalo sie komus powalczyc z innym SLR'em radziecko-demoludowym (czy to zenit [XP?] czy practica) w celu transplantacji matowki do 300d?
pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za odpowiedz
Michal
PS: pozdrowienia Panie Jerzy(ojciec tez ma dosc defaultowej matowki)
Mam dodatkowa prosbe
Moglby mi ktos podeslac (mail lub link na forum) "serwisowke" do canona 300d?
"tamta wyzej" juz jest nieaktualna
jeszcze raz dziekuje