Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon PowerShot A460-chwilowy brak towaru w Komputroniku

stahurski
    Guest

Domyślnie Canon PowerShot A460-chwilowy brak towaru w Komputroniku

Mój wybór padł na Canon PowerShot A460 , ale w Komputroniku nie ma od dwóch tygodni.Tylko ten sklep wchodzi w grę (dla mnie).Czekam ,ale ile można czekać?Już mam ładowarkę BC-700 ,aku Eneloopy.W hurtowni brakło czy przestali produkować? Może kupić innego pstrykacza,cena 400zł jest zaporową.

stahurski
    Guest

Domyślnie

Dla mnie Alegro zupełnie nie wchodzi w grę w temacie aparatów teraz i w przyszłości.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z takim podejściem do zakupów to powiedzenia..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czemu uparłeś się na Komputronik? Sklepów zabrakło?
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2/com...FQSIMAodLEKELA
    C-F-K - forever

stahurski
    Guest

Domyślnie

Przez internet kupuję drobne rzeczy (do 100zł).Na Alegro Co trzecia aukcja w opisie jest nierzetelna ,żeby niepowiedzieć celowo tak opisana .Oglądam monitory CRT,jest zdjęcie monitora ale młodszego modelu(znaczna różnica )ale aucja dotyczy starszego(sprawdziłem dokładnie).I wszystko przy systemie komentarzy,który daje namiastkę bezpieczeństwa.W sklepie internetowym nie ma tego.Wiem ,mogę oddać towar do trzech dni i takie tam.Nie dzięki poczekam
    Ostatnio edytowane przez stahurski ; 18-05-2008 o 18:49

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Twój wybór. Ja mam pozytywne doświadczenia i z allegro (canon 20D - 1800zł, nokia N76 rok temu - 1300zł), i ze sklepem internetowym (samsung 215tw - 1800zł). W przypadku zakupów droższych preferuję tak jak ty osobisty kontakt ze sprzedawcą.
    C-F-K - forever

Uzależniony

Domyślnie

Akurat porównanie sprzedawców foto do handlarzy CRT-owym złomem jest - delikatnie rzecz biorąc - nietrafione...
    Poza tym w sklepie internetowym masz dziesięć dni na zwrot (nieużywanego - warto o tym pamiętać) towaru.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stahurski Zobacz posta
    Mój wybór padł na Canon PowerShot A460 , ale w Komputroniku nie ma od dwóch tygodni.Tylko ten sklep wchodzi w grę (dla mnie).Czekam ,ale ile można czekać?J
    Moze kup w e-sklepie Fotojokera - na dzis 40zl taniej niz w Komputroniku.

stahurski
    Guest

Domyślnie

Sytuacja bardzo rzadka ,ale nie można założyć ,że nigdy się nie zdarzy.Zepsuł się nam sprzęt(wart 350zł) na gwarancji.Wysyłamy do sprzedawcy.Z poczty nie korzystamy(duży wspólczynnik zaginięć,kradzieży) .Wysyłamy kurirem.I ponosimy koszt transportu w jedną stronę(dajmy na to 20zł).Gwarancja "od drzwi do drzwi" nie jest powszechna.Teraz u sprzedawcy ktoś się pomylił ,wysyła nam spowrotem(nie naprawiając).Znowu ponosimy koszt transporu.Oczywiście domagamy się zwrotu pieniędzy za drugą wysyłkę.A jeśli producent nie dopatrzy się usterki,uzna że to nasza wina.Spotkałem na różnych forach wiele takich opisanych przypadków.Osobistą wizytą w sklepie wyegzekwujemy swoje racje(przeważnie).Kupując w e-sklepie oszczędzamy ok.10% ale czy warto ?Mnie ten wariant nie odpowiada.Poczekam.Musi w końcu przyjść nowa dostawa, a jak się zniecerpliwię to dołożę i kupię inny model
    Ostatnio edytowane przez stahurski ; 19-05-2008 o 19:11

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów