Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Tama - Co to za firma

Mieszany widok

nandoo
    Guest

Domyślnie Tama i Mora - Co to za firmy, Czy warto kupic?

Witam.
    Mam takie pytanko wlasnie jak wyzej tylko nie krzyczcie :wink: co to jest wogole za firma znalazlem oferte na zestawik tuleja+UV+dekiel wlasnie tej firmy
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51851038
    Nie chce sie juz pytac o Kinga bo na tym forum ta firma raczej zmieszana z blotem zostala, ale wydaje mi sie ze wykonanie tuleji kinga jest bardziej precyzyjne, polarka kupie za jakis czas ale juz hoya wole w ten filterek pozadnie zainwestowac.

chyba ze znacie jakies dobre, w miare tanie sklepy w wlkp (poznań i okolice), to sam sobie zestawik zloze

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez nandoo ; 24-05-2005 o 20:43

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tama to firma o nazwie podobnej do Hama prawdopodobnie O drugiej również nie słyszałem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

nandoo
    Guest

Domyślnie

No wlasnie widze ze odpowiedzi chyba tu nie znajde :sad: (nikt z was nie slyszal i pewnie nie chce slyszec o istnieniu takiej firmy) ale mnie na inny nie stac chodzi mi glownie o tuleje i UV jakiej firmy polecicie king czy moze te made in Japan w zestawie sa tansze ;-) ( ale jakie to zestawy)

pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tuleja moze byc King ale filtry wez Hama - znosna jakosc za znosna cene (choc milsza by byla Hoya serii HMC). Lepiej unikaj dziwnych nazw jak Tama... to tak jakbys kupowal discmana Panasonix i dziwil sie ze nastepnego dnia przestal ci dzialac

Coś już napisał
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Z tego co wiem, to produkuja również .. perkusje, ale pewnie to zupełnie inna Tama

nandoo
    Guest

Domyślnie

Vitez ale mowisz o zwyklym HMC nie super HMC jezeli dobrze sie orientuje jest to filtr szary 12 powlok? po jednej i po drugiej stronie? (okolo 70 zl)

kurcze Hama nie jest wcale duzo tansza od hoya a nawet drozsza :neutral:
    Dobra dzieki, jednak wole poskubac troche portfel
    Ostatnio edytowane przez nandoo ; 25-05-2005 o 09:17

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

No z tego co widze w cennikach (nie wiem czy aktualne) to PL HMC Hoya (w moim przypadku 52mm by sie przydal) kosztuje 170pln. i to sam filtr. A tulejka moze byc firmy nieznanej (made in Japan) i bedzie wszystko gralo?

nandoo
    Guest

Domyślnie

wlasnie kupilem :grin: tulejke zamowilem made in japan tulejka+dekiel za 53 zl (duzo taniej niz w sklepie gdzie kupilem UV) i uv hoya super HMC za :sad: 76 nawet tak zle nie wyszlo..
    polarki sa tylko strasznie drogie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wisozup
    No z tego co widze w cennikach (nie wiem czy aktualne) to PL HMC Hoya (w moim przypadku 52mm by sie przydal) kosztuje 170pln. i to sam filtr. A tulejka moze byc firmy nieznanej (made in Japan) i bedzie wszystko gralo?
    Oby gwint byl taki sam to bedzie gralo .
    A cena... pomysl sobie ze jesli niczym go nie porysujesz/nie stluczesz to posluzy ci ladne pare lat - tak jak z obiektywami do lustrzanek... niby 2 tys albo i 6 tys ale to zakup na dlugie lata raczej.
    Na pocieszenie - ja mam 77mm .

nandoo
    Guest

Domyślnie

Oby gwint byl taki sam to bedzie gralo .
    Musi pasować
    a tak przy okazji jak sie czysci takie filtry np moja UV bo to srasznie lapie kusz niedajboze jak paluchem przejade :-?
    Jak i czym czyscic aby nie uszkodzic tych powlok??
    Ostatnio edytowane przez nandoo ; 25-05-2005 o 17:30

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów