Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: [jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i porady:)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    Mnie się podoba. Coś nowego, innego. Pomijam pewne aspekty techniczne ale ogólne wrażenie jest na +.
    a co jest nowego innego..??

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ripek juz sie wcześniej wyraził, nic dodać....

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jockerek napisal ze focił za friko. Ciekaw jestem ile Panowie profesjonaliści biorą za fotografowanie ślubu (powiedzmy że przygotowanie do ceremonii, kościół, plener oraz wesele). Jeśli nie jest to żadna straszna tajemnica to chętnie się dowiem.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    jockerek napisal ze focił za friko. Ciekaw jestem ile Panowie profesjonaliści biorą za fotografowanie ślubu (powiedzmy że przygotowanie do ceremonii, kościół, plener oraz wesele). Jeśli nie jest to żadna straszna tajemnica to chętnie się dowiem.
    Toś zapytał. Inne są stawki w Pcimiu, inne w Krakowie, inne w Wawie.
    Na wioskach za 400 złotych ,,pan z aparatem'' zrobi ci wesele, w Kraku za wedding z plenerem wyjazdowym (morze lub inna wycieczka) wywalisz 2,5- 3k. Wszystko jest względne. Autor wątku wystawił swój debiut i musiał się liczyć z konsekwencjami. Tu na forum jest więcej doświadczonych weddingowców niż fotoreporterów. Lepiej o tym pamiętać, gdy pyta się o rady takich wyjadaczy
    Uważam, że jak dotąd nie został poważnie rozjechany walcem, wyłączając nie znanego mi z dorobku zdjęciowego, acz bardzo krytycznego FOTOGRAFA.
    Słusznie jednak stara gwardia wytknęła autorowi wątku niekonsekwencję - gdy się prosi o opinię, nie powinno się być przekonanym o swojej nieomylności. To się żre.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Toś zapytał. Inne są stawki w Pcimiu, inne w Krakowie, inne w Wawie.
    Na wioskach za 400 złotych ,,pan z aparatem'' zrobi ci wesele, w Kraku za wedding z plenerem wyjazdowym (morze lub inna wycieczka) wywalisz 2,5- 3k.
    to bys sie pomylił... mam niedługo w Krzczonowie (3-5km od Pcimia.. )za 2300 i bez targów i wiele w KR gdzie niektórzy by chcieli za czapke gruszek z Pcimia. W wiekszych miastachjest wielu fotopstryków za 600-800zł i dla par które nie zauważą róznicy miedzy "coca-colą, a polo-koktą" to najlepszy wybór.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    to bys sie pomylił... mam niedługo w Krzczonowie (3-5km od Pcimia.. )za 2300 i bez targów i wiele w KR gdzie niektórzy by chcieli za czapke gruszek z Pcimia. W wiekszych miastachjest wielu fotopstryków za 600-800zł i dla par które nie zauważą róznicy miedzy "coca-colą, a polo-koktą" to najlepszy wybór.
    No wyskoczyłem z tym Pcimiem niczym pan Cleese...

jockerek
    Guest

Domyślnie

Tak jak prosiliście wybrałem kilkanaście fotek i wstawiam poniżej, nie wiem i nie jestem pewny czy to najlepszy wybór, ale cóż, piszcie co uważacie na ich temat:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Na forum są przedstawiciele wszystkich pułapów cenowych. Czyli 500-6000zł.

Fotografowanie "za friko" wcale nie zwalnia od odpowiedzialności. Nie wyobrażam sobie wymówki p.t. "Sorry zgubiłem/spaprałem wasze zdjęcia. Ale nie martwcie się, przecież nic nie płaciliście".
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

ale marudzicie! i tak są lepsze np od jakichkolwiek.... moich
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jockerek Twoje zdjęcia nie przekonały mnie wogóle, zwłaszcza pod kątem ich obróbki i zaprezentowania tutaj na forum. Obejrzyj sobie portfolia dobrych fotografów ślubnych i spróbuj znaleźć tam taki sposób obrobienia zdjęć jaki Ty pokazałeś. Zobacz jak oni to robią i staraj się uczyć od nich i brać z nich przykład. Bo to co zaprezentowałeś ociera się niestety o kicz i odpustowe klimaty. Myślę, że powinieneś dokładnie przejrzeć swoje zdjęcia i wybrać kilka z nich, bo myślę, że kilka niezłych napewno znajdziesz. Przyłóż się do obróbki tych wybranych i zaprezentuj je jeszcze raz na forum, tylko pojedyńczo, a nie 5 w 1.
    I jeszcze jedno, co niektórzy Ci tu wypomnieli, zresztą słusznie. Naucz się pokory. Nawet najlepsi cały czas uczą się, więc nie popadaj w samozachwyt, że Młodym podobało się, to jesteś już fotografem ślubnym.
    A co do ceny, to nieważne jest czy robi się to za darmo czy za grube tysiące złotych. I tu i tu nie można iść na łatwiznę, tylko trzeba włożyć w to co się robi maksimum wysiłku. W końcu trzeba być świadomym znaczenia tego dnia, świadomym swoich umiejętności i możliwości, a także świadomym zobowiązania jakie się podjęło robiąc zdjęcia ślubne.
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów