Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Pasek w 40d a 400d.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Z daleka widać, że idzie ktoś z dwucyfrowym body
    Seria dwócyfrowa ma bardziej rzucające się w oczy paski. Osobiście mając dosyć odwracania wielkich liter z napisem Canon na szyję zakupiłem ostatnio neoprenowy pasek Matin bez żadnych napisów. Jest dużo bardziej wygodny i nie wali po oczach napisem Canon.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Mam oba w domu, to mogę porównać. Oba mają tę samą długość, materiał trochę inny, ale oba wyglądają na tak samo wytrzymałe. Jest jedna zasadnicza różnica - pasek od 40D ma czerwony wzorek, od 400D szary Z daleka widać, że idzie ktoś z dwucyfrowym body

pozdrawiam
    Pozostaje potwierdzić. Materiał paska do 400D jest "gładszy", tkanina ma bardziej gładką fakturę, natomiast tkanina paska do 40D ma grubszy splot.

Jeżeli nie wiadomo jak długo masz czekać na ten właściwy to spokojnie można sobie darować. Nie ma między nimi istotnych różnic.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    formalnie, nalezy Ci sie pasek od 40D. jesli sklep go nie ma to jest jego broszka i ma go dla Ciebie zdobyc.
    dokładnie!
    musisz dostać oryginalny pasek - choćby z uwagi na sprzedawanie aparatu za kilka lat - kto ci wtedy uwierzy, że z aparatem jest wszystko okay, skoro nawet pasek jest nie taki, jak trzeba?

tak więc ja bym czekał cierpliwie, aż załatwia oryginał.

a w tym czasie kup sobie dobry i właściwy pasek bez tych obciachowych kolorowych napisów czy gumowych rozciągaczek, polecam DOMKE, np. ten:
    http://www.allegro.pl/item363403025_...arny_nowy.html

więcej o paskach:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=6641
    pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

pasek od 40D ma czerwony wzorek, od 400D szary Z daleka widać, że idzie ktoś z dwucyfrowym body
    ale 450d ma już czerwony wzorek tak wyczytałem i na jakiś zdjęciach widziałem

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    ale 450d ma już czerwony wzorek tak wyczytałem i na jakiś zdjęciach widziałem
    Owszem, im więcej czerwonego na pasku tym lepsze body. :P O ile dobrze kojarzę to jedynki jeszcze więcej czerwonego mają niż dwucyfrowe.
    EN57D DIGITAL.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

tak. bo podobno 450d, to nie jest nastepca 400d, tylko model wyzej
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OAKS Zobacz posta
    Witam,

Kupiłem w środę body 40d i w domu okazało się, że nie ma w pudełku paska.
    Sklep nie robi problemu, ale na dzień dzisiejszy mają tylko taki z 400d.

No i moje pytanie; czy te paski mogą różnić się jakością?

Czy mam się upierać przy tym z 40d, czy olać sprawę i wziąć z 400d?
    Ktoś się wgłębiał w ten temat?

Pozdrawiam,
    OAKS
    Dziwna sytuacja, nie rozumiem...w pudełku brak paska, a sklep nie robi problemu, bo może zdekompletować 400D Paski powinny być w każdym zestawie, chyba że w którymś brak body wtedy wydaje się to logiczne.
    Moje zdanie: jak ci pasuje ten z 400D to bierz, w końcu to tylko pasek. Jako kupujący masz prawo zdecydować.
    Jeśli chodzi o jakość pasków: nie można im odmówić solidności, z wygodą użytkowania nie jest już tak różowo. Latem, kiedy szyja lekko spocona, ta skórzana wklejka i dość ostre krawędzie wielu użytkowników skłaniają do szukania miękkich zamienników.
    P.S. Ten post skłonił mnie do porównania dwóch pasków, czego wcześniej nie przyszło mi do głowy zrobić. Paski do 5D i do 20D są identyczne.
    C-F-K - forever

Domyślnie

ja polecam taki pasek, mialem kilka dni temu na szyi i jest rewelacyjny, wygodny, przez calosc leci stalowa linka wiec antykradziezowy, w miejscach gdzie pasek laczy sie z przypinkami zamontowanymi na stale do uchwytow w aparacie sa kolnierze nieoprenowe ktore zakrywaja klamry - da sie je przesuwac, a wiec szybkozlaczki sa caly czas zakryte

http://wyprzedaze.com/index.php?m=Ma...nt&id_ass=978&
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Dopiero zaczyna Awatar OAKS
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi, podoba mi się ten Carrysafe, chyba go kupię.
    Co do oryginalnych, to miałem dzisiaj okazję porównać z 400d i 40d
    i jednak ten z 40d jest trochę lepiej wykonany, więc będę się upierał.

>Mellan
    Dziwna sytuacja, też nie wiem o co chodzi, że mają taki z 400d,
    może ktoś też nie dostanie. Ciekawe, kto dostał dwa...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalFunkTion Zobacz posta
    ja polecam taki pasek, mialem kilka dni temu na szyi i jest rewelacyjny, wygodny, przez calosc leci stalowa linka wiec antykradziezowy, w miejscach gdzie pasek laczy sie z przypinkami zamontowanymi na stale do uchwytow w aparacie sa kolnierze nieoprenowe ktore zakrywaja klamry - da sie je przesuwac, a wiec szybkozlaczki sa caly czas zakryte

http://wyprzedaze.com/index.php?m=Ma...nt&id_ass=978&
    Z wyglądu można wnioskować iż jest dużo wygodniejszy od standartowego. Cena także przystępna, ciekawa alternatywa.
    EOS + Speedlite

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów