porównałem teraz kolory pudełka z kolorami na zdjęciach i 350D lepiej je odzwierciedlił.
porównałem teraz kolory pudełka z kolorami na zdjęciach i 350D lepiej je odzwierciedlił.
Ja póki co "analog" ze mnie, ale na p.r.f.c czy innych grupach/forach specowie piszą, że w cyfrze ponoć lepiej by aparat lekko niedoświetlał i dawał zdjęcia mniej ostre. Nie wiem skąd takie opinie (brak "cyfrowego" doświadczenia), ale jest to ponoć związane z łatwiejszą/przyjemniejszą obróbką w PS czy innym sofcie. A jeśli tak, to Canon słusznie zorbił takie domyślne ustawienia w półprofi 20DZamieszczone przez Kenso
Pozdrawiam
Marek
Oooo... Mi sie jednak zdaje ze tam pisali zeby wlasnie przeswietlac w celu zjedzenia szumow... Tzw. "do prawej"... Wtedy sygnal "ze swiatla" jest wiekszy jak zaklucenia z matrycy... Zreszta to mozna samemu sprawdzic...
...
Mam tylko jedna uwage do testu.
W Exif dla 350D zauważyłem że masz
Contrast - High , +1
Saturation - High , +1
Sharpness - High , +1
Czy to przypadkiem nie oznacza że masz podbite te parametry?
Rozumiem, że powinien być wybrany raczej Parametr 2, który zeruje wszystkie wartości, czyli ustawia je na "normal"?
well,
no to cała ta dyskusja może trafić do kosza.
Mam tylko nadzieję, że przynajmniej niektórzy forumowicze doczytają do decydującego momentu.
Tak to jest jak sie umie robic testy...![]()
...
Tego "gorszego"
Radosc jest bardzo duzaFajniusi... Wypas
![]()
...
zółte okulary :rolleyes:
A by Cie drzwi scisly... Zoltego?Zamieszczone przez Kubaman
Mowilem juz ze nawet jak na glowe upadne i wszystko zapomne to zoltego nie scierpie bo tego koloru genetycznie nie trawie i pewnie gdzies w podswiadomosci zostanie
Przeciez Ci pisalem ze chce 20'stkeZamieszczone przez mmsza
Oczywiscie podtrzymujac tradycje testuje... Ale narazie wyglada na to ze trafila sie dobra kopia![]()
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-05-2005 o 19:14
...