Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: w sprawie ustawień Eos 300D

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Biluch, jeśli chcesz uzyskać poprawnie naświetlone zdjęcia, jednak użyj lampy- jeśli jeszcze nie masz, to i tak lampa to podstawa.

Wtedy tryb M, 1/50 (1/60, zależnie jak szybko i co się dzieje), f5.6, ISO 800, ale nie koniecznie- ostatnio mi na 800 już przepalało (dziwne, ale tak było), lampa ku górze z odbłyśnikiem, żeby bardziej na głównym planie skupić światło. Zdjęcia (warunki- dym, ciemno) wychodzą mniej więcej tak:

http://kredyty-ekspresowo.pl/foto/ze...tml/index.html

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

No tak - kupowac lustrzanke i z zalozenia myslec o pracy na jednym obiektywie, to mowiac delikatnie jest to totalny bezsens. Choc z drugiej strony, ja bynajmniej nie naleze do grona osob, ktore twierdza ze dobre (nie-tanie) obiektywy to sa te, ktore kosztuja wiecej niz body.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Miasto
    Tu i Tam

Domyślnie

Moze zle to okreslilem ze szkoda kasy bo fakt ze 50mm kosztuje 400zł, ale czy bedzie on tak rewelacyjny ??, ze wyleczy moj problem ??

Miasto
    Tu i Tam

Domyślnie

chyba skorzystam z rady kolegi pejota i faktycznie zainwestuje w lampe, a co do obiektywu to kitowy sprzedalem tydzien po zakupie lustrzanki, i zainwestowalem w dwa obiektywy SIGMY, i jak narazie nie narzekam, aczkolwiek myslalem ze moze nie znam bo taki jest fak do konca aparatu i tu tkwi problem, z moimi zdjeciami.

eden
    Guest

Domyślnie

chyba też sobie sprawię 50tkę nawet już sie bawiłem taką naprawde fajnie rysuje

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów