Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: krokus 66 + Mikar/s 4,5/55

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Witam,

Mam oba te obiektywy i nigdy nie miałem z nimi problemu, choć jakościowo żaden z nich mi nie odpowiadał. Rozumiem, że próbowałeś zarówno oddalać/zbliżać głowicę, jak i operować mieszkiem? Możliwe, że w takim razie obiektyw jest uszkodzony (np. ktoś go rozkręcał i coś źle potem złożył).
    W wolnej chwili zerknę jak to ię ma u mnie (mam taki sam powiększalnik) i powiem Ci z jakiej odległości u mnie łapie ostrość.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... no i się pospieszyłem - akurat 55tki już nie mam. Ale jeżeli chcesz działającą 80tkę, to napisz do mnie na pirva. Praktycznie na niej nie pracowałem - mam Janpola z filtrami i jego używałem. Natomiast jako 50tkę używam CZJ Tessara 3,5/50 - bardzo ostry, może trochę zbyt kontrastowy, ale mi pasuje
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 12-05-2008 o 19:44 Powód: Automerged Doublepost
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uprawnienia umieszczania postów