Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
Drugi pytanie to gdzie znaleźć profile DPP? Mam 400d, ale nie mogę się doszukać na dysku ani wspomnianego tu profilu 6131(podobno 400d) ani 6091(5D). Czy mam ich szukać na płytce z instalką? W katalogu C:\Program Files\Canon\Digital Photo Professional\icc ich nie ma...
Pierwsze pytanie pominę bo nie mam Captura:wink: Na dysku instalacyjnym nie doszukasz się niczego, jeżeli updatowałeś DPP to we wspomnianym katalogu też nie znajdziesz 6131, a 6091 owszem znajdziesz, ale po kolei.
Odinstaluj DPP, zainstaluj go z dysku i wtedy w katalogu "C:\Program Files\Canon\Digital Photo Professional\icc" znajdziesz 6131.ICC dedykowany do 400D, niestety pewnie nie będziesz zadowolony z efektów zastosowania profilu, zresztą Canon też nie był, bo się z tego wycofał. Musisz przeprowadzić update DPP do wersji 3.4 link podany jest na tym forum. Po instalacji udaj się do: "C:\Program Files\Canon\Digital Photo Professional\icc" i tam odszukaj pliki FA.ICC (Faithful AdobeRGB), FS.ICC(Faithful sRGB), LA.ICC (Landscape), LS.ICC, NA.ICC (Neutral), NS.ICC, PA.ICC (Portrait), PS.ICC, SA.ICC (standard), SS.ICC. Jeżeli zajrzysz do wnętrza pliku, to zobaczysz, że scharakteryzowane są jak 6091, co podobno odpowiada EOS 5D, ale przez DPP (Canona) jest stosowany do 400D, z dużo lepszym skutkiem niż wspominany 6131.