Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Skradziono sprzet Canona

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Kamera to jedno a toi ze to bylo z 5 lat temu to drugie... ostatnio okradli mojego znajomego pod bankiem jak wziol kase 20kpln przebili mu opone w samochodzie i jechali za nim az sie zatrzyma kamery pod bankiem nic nie widzialy nawet przebicia opony, co wiecej obok jest tez kamera policyjna ktora tez nic nie widziala... sadzicie ze to przypadek??.. policja mowila ze obserwuja ten bank bo chyba ktos z banku daje cynk o duzych wyplatach a sledzwo umozyli i po sprawie :-) takie realia

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Sam miałem możliwość doświadczenia kradzieży sprzętu w ostatnim czasie. Gdy zgłaszałem to na Policji w komisariacie na Mokotowie, przyjmujący funkcjonariusz z rozbrajającą szczerością oświadczył, że po 7 dniach umorzą sprawę...ot ciekawostka. Poza tym odniosłem wrażenie, że najlepiej to samemu złapać złodzieja i doprowadzić do komisariatu ale nie masz już gwarancji, że typa nie puszczą.
    Drugi aspekt sprawy kradzieży jest taki, że na ogół złodziej nie zna faktycznej wartości tego co kradnie i opycha to paserowi za grosze albo gdzieś na stadione ruskim popycha za nedzne grosze. Ile przy okazji poszkodowany ma kłopotów i na jak długo zważony humor lepiej nie mówić.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kiedyś w tramwaju zobaczyłem jak jakiś typ dobiera sie do plecaka jakiejś dziewczyny, Powiedziałem Jej o tym, po czym okazało sie ze typ nie był sam, dostałem po mordzie, a potem jeszcze ludzie w tramwaju mi powiedzieli "głupi jesteś"
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Czasem sobie myślę, że zamiast wydawać kasę na jakieś fotopochodne tematy to może by tak zainwestować w dobry paralizator?
    I używać, bateryji nie szczędząc - nie ważne, czy w tramwaju czy w ciemnej uliczce - rozdawać na lewo i prawo.

Albo pawulon w strzykawce i dźgać.
    Ja nie wiem, ale też świat jakiś chory jest.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Bardzo prawdopodobne.
    ALE NIE KONIECZNIE znam jeszcze jednego Markowskiego też fotografa ( ale nie tak dobrego )
    Tamten myślę że nie robi(ł) na 20D i EOS 5 , z taką klasą idzie kasa i myślę że ... ma coś innego
    Ale czy to ten czy tamten liczy się fakt że jakiś sk.. syn zabrał mu nażędzie pracy
    20D , latarka i jakieś szkło

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Najbardziej wkurzające jest to, że kmioty kradną i sprzedają towar paserom za 5-10% wartości rynkowej. Ci zaś puszczają to za 30-40% dalej. Przeważnie są to kradzieże na zamówienie. Łeb sobie dam uciąć, jak ta sprawa się kiedykolwiek wyjaśni. Pewnie już jakiś buc się cieszy nowym sprzętem. Jedyne co można w takich sprawach to profilaktyka i uważność. I jeszcze całkowita bezwzględność. Jak się takiego złapie na gorącym uczynku, to trzeba oduczyć go zawodu. Parę lat temu miałem przygodę z kieszonkowcem. Okazało się, że mam dobre czucie i dość dobrą szybkość bo capnąłem gościa za łapę, w której miał mój portfel. Mam nadzieję, że po przyjacielskim uścisku żaden chirurg mu kostek śródręcza nie złożył do kupy. Trzeba gnojstwo tępić bezwzględnie. Każdymi możliwymi sposobami. Oni muszą wiedzieć, że ich zawód jest ryzykowny. Muszą czuć, że grozi i śmierć jeśli zostaną przyłapani przez poszkodowanego. Bo przecież środkami prawnymi nie ma sensu dochodzić sprawiedliwości. Sprzętu się nie odzyska, a sprawa często kończy się umożeniem ze względu na niską szkodliwość społeczną.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

po co odgrzebywac watek sprzed pol roku skoro w sprawie nic sie nie ruszylo?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

jakby ktoś chciał to mam 2 projekty jak złożyć paralizator. chętni na pw.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Coś już napisał

Domyślnie

Jak odgrzewamy, to odgrzewamy
    Cytat Zamieszczone przez Mac
    Poza tym odniosłem wrażenie, że najlepiej to samemu złapać złodzieja i doprowadzić do komisariatu ale nie masz już gwarancji, że typa nie puszczą.
    Z tym się nie zgodzę.
    Na początku lat 90-tych sąsiad z bloku naprzeciwko wracał późno w nocy z pracy (ok 24 godz.). Parkując swoje Audi 100 zauważył szkło koło samochodu sąsiada kilka aut dalej. Podszedł i zdąrzył złapać gnojka, który wybił szybę by wyciągnąć radio warte parę groszy (10x mniej niż szyba). Ponieważ kawał chłopa z niego jest, wyciągnął szczeniaka przycisnął do ziemi i za pomocą Centertela zadzwonił po Policję. Niebiescy przyjechali, spisali ich dwóch i puścili złodzieja do domu. Na słowa ździwienia, policjant odpowiedział, "Panie, nie lepiej było mu wp...dol spuścić?"
    Ponieważ, sprawa przeciagła się do blisko 1 w nocy, a rano i tak miał wstawać i jechać, auto zostawił pod blokiem, wyciągnął tylko radio i poszedł spać. Rano jak zobaczył swój samochód, to na kolach płakał i wrzeszczał, że "sk....na powiesi za jaja" Nie było miejsca na karoserii, które nie było porysowane.

Więc najlepsza metoda, to w miarę mozliwości, odebrać dług na miejscu i oczywiście bez świadków.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

mogl mu walnac fote dla pewnosci ze go rozpozna
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów