Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Canon 1000D / XS

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A co tam, podywaguję i ja:
    - MPx-y: nie mniej niż 10, stawiałbym raczej na 12, wypuszczenie w tym segmencie puszki, która ma mało MPx to strzał w stopę
    - AF: zapewne słabszy niż w 450D, ale trudno wyczuć co tam dokładnie wstawią
    - brak podglądu GO: czterocyfrowe EOS-y nigdy go nie miały, klient, do którego puszka jest adresowana i tak nie bedzie tego używał
    - brak Cf.n i korekty siły błysku: raczej oczywiste, "targetowy" klient prędzej by sobie namieszał niż w czymkolwiek pomógł
    - karty: SD, jak dla mnie niemal pewne
    - wybór trybów AF i pomiaru światła: w analogowych czterocyfrowych EOS-ach tego nie było, ale czasy się zmieniają, więc być może
    - LV: trudno wyczuć, ale w tym segmencie byłby to świetny ficzer, przyciągający klientów
    - wizjer, obudowa, ergonomia: raczej oczywiste, szkoda pisać :-)
    - programy tematyczne: dalece prawdopodobne że zostaną rozbudowane

... no i na koniec. stawiam że będzie srebrny
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Brak stopki do lampy...tylko kukułka
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Haha! To się uśmiałem Czytając Twojego posta budowałem w głowie obraz nowej puszki... i na koniec nastąpiła ta drastyczna zmiana koloru na srebrny :-D Ah... "450d vs 1000D" -> "Za 1000D przemawia fakt że mniej grzeje się na słońcu" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czułem takie coś przez skórę. Popatrzcie jak wydoroślała (niestety nadal pozostała skarlała) 450D. Spot, porządny AF. Wyraźnie Canon robił miejsce na coś prostszego, tak już zupełnie całkiem prostego.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A co tam, podywaguję i ja:
    - MPx-y: nie mniej niż 10, stawiałbym raczej na 12, wypuszczenie w tym segmencie puszki, która ma mało MPx to strzał w stopę
    - AF: zapewne słabszy niż w 450D, ale trudno wyczuć co tam dokładnie wstawią
    - brak podglądu GO: czterocyfrowe EOS-y nigdy go nie miały, klient, do którego puszka jest adresowana i tak nie bedzie tego używał
    - brak Cf.n i korekty siły błysku: raczej oczywiste, "targetowy" klient prędzej by sobie namieszał niż w czymkolwiek pomógł
    - karty: SD, jak dla mnie niemal pewne
    - wybór trybów AF i pomiaru światła: w analogowych czterocyfrowych EOS-ach tego nie było, ale czasy się zmieniają, więc być może
    - LV: trudno wyczuć, ale w tym segmencie byłby to świetny ficzer, przyciągający klientów
    - wizjer, obudowa, ergonomia: raczej oczywiste, szkoda pisać :-)
    - programy tematyczne: dalece prawdopodobne że zostaną rozbudowane

Zgoda, ale kolory beda do wyboru
    A moze pojda na całośc i zrobia uchylne lcd z LV ZAMIAST wizjera/lustra/matówki i takiego tam szmelcu. Taka hybryda z mocowaniem EF-S i EF

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie sądzę, bo wówczas z opisu aparatu musiało by zniknąć magiczne słówko "lustrzanka", które jest magnesem przyciągającym "targetowych" klientów do aparatów tego segmentu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja myślę, że wsadzą melodyjki na włączanie i wyłączanie aparatu oraz wyzwolenie migawki (jak w serii SxIS), masę trybów: słońce, deszcz, zielone liście, śnieg... (jak w każdym idioten-kamera) i wymiary jak IXUSy. Czyli generalne połączenie wszystkiego, a tym samym zwiększenie docelowej grupy odbiorców.

Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

cracku
    Guest

Domyślnie

ale to nie glupi pomysł z wywaleniem ukladu lustra, co prawda zmniejszyc za bardzo by to nie zmniejszyło lustrzanki ale drastycznie by obcieło koszty (nie trzeba by bylo montować migawki )

Byłaby to rewolucja bez wątpienia. Tylko jeszcze rozwiązac problem grzejącego sie CMOS'a...wentylator?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie sądzę, bo wówczas z opisu aparatu musiało by zniknąć magiczne słówko "lustrzanka", które jest magnesem przyciągającym "targetowych" klientów do aparatów tego segmentu.
    Hmm... Mogliby to nazwać "mirror-free dslr". Marketingowo dobre Ale poważnie to pomysł nie jest głupi. Można tak zrobić cichy i lekki aparat z dobrą optyką...

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    Zgoda, ale kolory beda do wyboru
    Czerwony! Czerwony! Serio to byłby marketingowo dobry patent.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Nawet w trzycyfrowych nie było - za wyjątkiem 300X, który miał wybieralny tryb AF - ale pomiar światła już nie. Tyle, że on był w ogóle pośredni pomiędzy dwu- i trzycyfrówkami, więc się nie liczy.

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów