Jedyna sensowna opcja to autofokus z detekcją kontastu - wszelkie inne rozwiązania okazałyby się droższe niż cały mirror-box i mechanika![]()
Jedyna sensowna opcja to autofokus z detekcją kontastu - wszelkie inne rozwiązania okazałyby się droższe niż cały mirror-box i mechanika![]()
EN57D DIGITAL.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak się zastanawiam, czy gdyby zamiast pryzmatu były lustra (w końcu jesteśmy w wątku o 1000D), to czy nie można by upchnąć układu AF "na górze" i wyeliminować w ten sposób ruchome drugie szkło z RS... ale pewnie byłoby ciemno.
To może być szybkie - i to nawet bardzo szybkie. Problem w tym, że taki AF musi za każdym razem, gdy przesunie obiektyw, upewnić się, że przesunął w dobrą stronę. Także "myszkowanie" jest tutaj normą. A kręcenia wte i wewte taki 85L za bardzo nie lubi![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
mysle ze to bylby kiepski chwyt marketingowy, gdyz nie oszukujmy sie ale sa rozne snoby, ktore kupia sobie taki 1000D, wyczytaja gdzies tam ze jakis 70-200 2.8 jest super hiper ekstra i kupia, mniej snobistyczna wersja, to kupuje normalny amator 1000D pozniej kupuje jakas Lke pozniej stwierdza ze trzeba zmienic body i tak kolo sie toczy. ja mam nadzieje ze nie dadza plastikowego bagnetu, bo 70-200 2.8 wyrwalby sie chyba za pierwszym razem kiedy zlapalibysmy tylko za body hehe choc z drugiej strony to dobry trick marketingowy, zepsul ci sie jeden aparat idz i kup drugi tym razem 450D hehe
Moja CaroLina