Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: 40d - problem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

na wyświetlaczu 580exII też taka plamka jest. Mój model sprowadzony z USA ma i kumpla kupiony w PL też ma więc to na pewno nie wada jednej serii. Jak zauważyłem u siebie to się zaniepokoiłem. Jak się okazało, że na innym egzemplarzu występuje w tym samym miejscu to stwierdziłem, że tak musi być i olałem :-P Jak potem dostrzegłem w wyświetlaczu na 40D - nie ruszyło mnie to Róbcie zdjęcia a nie panikujcie ze względu na plamkę na wyświetlaczu
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

ja plamek żadnych nie "odczywam" ale miałam inny problem z moją 40-tką
    Ni z gruchy ni z pietruchy, wyzerowała mi się przesłona i nie mogłam nic zmienić... aparat tak jakby się zawiesił... najpierw owa przesłona a później już wszystko... Nic nie mogłam ustawić i co z tego że aparat robił zdjęcia jak nie mogłam zmienić ustawień i wychodziły mi przepały. Kolejna "zawieszka" to AF... W ogóle nie chodził MF super sprawa ale nie na ślubie :/ Całość trwała ok 5 min. W między czasie cały czas zmieniałam baterię, wyjmowałam CF, odpinałam szkło...
    Wszystko dobrze się skończyło ale strach był
    Mieliście podobne przypadki... Dodam że tego dnia było ostre słońce i po paru min robienia na dworze takie coś mnie dopadło... Nie wiem czy to może mieć wpływ...
    Myślicie żeby go na Żytnią??

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamifoto Zobacz posta
    ja plamek żadnych nie "odczywam" ale miałam inny problem z moją 40-tką
    Ni z gruchy ni z pietruchy, wyzerowała mi się przesłona i nie mogłam nic zmienić... aparat tak jakby się zawiesił... najpierw owa przesłona a później już wszystko...
    Miałem kilkukrotnie podobną sytuację w swoim 400d. Do dziś nie wiem, co jest przyczyną. Gdzieś czytałem, że podobne objawy może wywoływać zamiennik gripa. Mogę skłaniać się ku tej tezie, bo zwiechy występowały, gdy miałem podpiętego gripa m-ki Delta.

Awatar mandej
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak miło że sa takie tematy jak ten... U mnie plamka tez jest,tez w lewej czesci wyświetlacza... Oczywiście jak pierwszy raz ja zobaczyłem to strach w oczach "o co kaman?!" a tu tylko fizyka sie kłania... Dziekuje Panowie za uspokojenie...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów