zgadza się, dlatego lepiej tego okna już nie używać.
(nie klikać 2x na miniaturce)
zamiast tego należy w main window zaznaczyć kilka miniaturek i kliknąć (raz) pierwszą ikonę z lewej: edit image window (lub nadusić Ctrl + strzałka w prawo). Tool palette będzie zadokowane, i do tego można szybko przeskakiwać pomiędzy (wcześniej zaznaczonymi) fotkami (Ctrl + strzałka w górę/dół). polecam!![]()
pozdro.,
m.
Tak. Istnieje wersja polska i jest dołączona na CD do 40D (ok. 33 MB) pod
nazwą: EOS DIGITAL Software Instruction PL, a w skład tego zestawu
wchodzą:
Digital Photo Professional - Instrukcja obsługi
EOS Utility - Instrukcja obsługi
EOS Utility - Instrukcja obsługi
(1D Mk II N, 1Ds Mk II, 1D Mk II, 1Ds, 1D, 5D, 30D, 20D, 10D, 400D, 350D,
300D, D60, D30)
Picture Style Editor - Instrukcja obsługi
ZoomBrowser EX - Instrukcja obsługi
Iksrat: a mozesz to wrzucic na jakiegos rapidshare.com czy cuś? Ja mam na cd jeno wersje EN ww. pliku :]
(ewentualnie moge podac maila i wrzuc to do mnie na skrzynke, a powiesze online).
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Max78 i Biperek:
Nie mam pojęcia jak to umieścić online, tak żeby było dostępne dla wszystkich. Podeślijcie mi swoje maile - prześlę wam to.
To ciekawe, choć mam wątpliwości, czy to prawda.
W DPP nie ma shadow-highlights. Proponuje włączyć picturestyle: neutral - wtedy jest mniejszy kontrast przez co więcej szczegółów w światłach i cieniach i ewentualnie wyciągnąć jeszcze trochę na krzywych "odwrócone" S-Curve.
Miłego dniamoja www
O ile się nie mylę, krzywe tu nic nie dadzą, bo modyfikują już obraz "wywołany" (czyli w docelowej przestrzeni RGB), a nie bezpośrednio z matrycy. Innymi słowy, "na wejściu" krzywej mamy już obciętą dynamikę do tego zakresu, który udało się wycisnąć z RAW i nic więcej z tym nie da się zrobić.
Body, stałki, zoomik