hihi jedna obsługuje eos-a 1000d, a druga nie
hihi jedna obsługuje eos-a 1000d, a druga nie
lepsze jutro było wczoraj
ok, ja mam tą co się przyznaje i nie mam zamiaru się pozbywać, od przybytku głowa nie boli![]()
Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 16-05-2008 o 15:12
lepsze jutro było wczoraj
Mam pytanie, czy w DPP 3.41 koreta obiektywow podpietych do 20D jest obslugiwana, bo u mnie ta opcja jest nieaktywna. Przeczytalem w tutorialu do 3.2 ze aparat nie jest uwzgledniany i niebardzo rozumie dlaczego niby mialo by tak byc.
Zainstalowałem nową wersję i jest naprawdę ok. Ale mam wrażenie, ze skopali coś z ostrością. Fotki są wyraźnie mniej ostre. Muszę je bardziej wyostrzać niż w poprzedniej wersji. Zainstalowałem na drugim systemie starszą wersję i faktycznie fotki są ostrzejsze. Mam prośbę, czy mógłby ktoś to sprawdzić u siebie ? Może tylko to dotyczy zdjęć z konkretnego modelu aparatu np z e-N-ki je źle , a np z 5D może jest taka sama ostrość ?
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
zanim zapytasz, to moze byś chociaż przeczytał w całości wątek, w którym to pytanie zadajesz...![]()
str. 2 post #12
co wersja to samoto się juz ciągnie chyba od 2.2 :grin:
ludzie mają jakąś obsesję z tą ostrością... nieważne abberacje, winieta, dystorsje, nie mówiąć juz o temacie i kompozycji zdjęcia, tylko ostrość i ostrość;...
zgadza się, dlatego lepiej tego okna już nie używać.
(nie klikać 2x na miniaturce)
zamiast tego należy w main window zaznaczyć kilka miniaturek i kliknąć (raz) pierwszą ikonę z lewej: edit image window (lub nadusić Ctrl + strzałka w prawo). Tool palette będzie zadokowane, i do tego można szybko przeskakiwać pomiędzy (wcześniej zaznaczonymi) fotkami (Ctrl + strzałka w górę/dół). polecam!![]()
pozdro.,
m.
Tak. Istnieje wersja polska i jest dołączona na CD do 40D (ok. 33 MB) pod
nazwą: EOS DIGITAL Software Instruction PL, a w skład tego zestawu
wchodzą:
Digital Photo Professional - Instrukcja obsługi
EOS Utility - Instrukcja obsługi
EOS Utility - Instrukcja obsługi
(1D Mk II N, 1Ds Mk II, 1D Mk II, 1Ds, 1D, 5D, 30D, 20D, 10D, 400D, 350D,
300D, D60, D30)
Picture Style Editor - Instrukcja obsługi
ZoomBrowser EX - Instrukcja obsługi