Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon EOS 750 problem...

opeth
    Guest

Domyślnie Canon EOS 750 problem...

Dostałem Canona EOS 750. Mówiono mi że czasami lustro sie zacina i tak było ale rzadko. Po pewnym czasie w momencie naciskania spustu lustro się nie ruszało tylko było słychać taki pstryk...W chwili obecnej w ogóle mi nie działa nie wiem czemu nie reaguje. Czy możliwe jest to że jak bateria jest słaba to występuje defekt w postaci takiego pstryczka zamiast podniesienia lustra. I czy można jeszcze coś z tym zrobić...?Dziękuje za wszelka pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez opeth Zobacz posta
    czasami lustro sie zacina, ale rzadko.... Po pewnym czasie lustro się nie ruszało... W chwili obecnej w ogóle mi nie działa
    nie wiem czemu nie reaguje.
    Co tu kombinować
    psuło sie, psuło; aż się zepsuło do końca...

Czy możliwe jest to że jak bateria jest słaba to występuje defekt w postaci takiego pstryczka zamiast podniesienia lustra.
    raczej nie.
    słaba bateria zwykle powoduje migotanie wskaźnika, a bateria wyczerpana zupełnie powoduje, ze aparat nie reaguje.
    stanów pośrednich nie znam.

I czy można jeszcze coś z tym zrobić...?Dziękuje za wszelka pomoc.
    chyba tylko skontaktować sie z serwisem.
    http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wartość sprzętu jest raczej znikoma, poniżej 100 zł, więc jakiekolwiek próby naprawy sens mają tylko wówczas gdy sprzęt tan ma dla Ciebie wartość emocjonalną.

I po raz n-ty powtórzę, nowym użytkownikom, jeśli potrzebujecie rady odnośnie naprawy sprzętu to piszcie skąd jesteście, wtedy łatwiej będzie Wam pomóc, wskazując któregoś z lokalnych szpeców od naprawy sprzętu foto.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów