Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Trwałość [wiek] oraz wytrzymałość [trudne warunki] stabilizacji w obiektywach

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    Witam.

Mam pytanie odnośnie wytrzymałości stabilizacji w obiektywach typu tamron, sigma, canon na ciezkie warunki atmosferyczne ( duzo wilgoci, tatrzańskie ulewy ).

Kupując obiektwy miałem do wyboru zwykly lub ze stabilizacja i wybralem bez ze wzgledu na przygode jaka mnie spotkała na tatrzańskim szlaku..a mianowicie podczas niezłych opadów deszczu chcialem zrobic fotke z mojeg poprzedniego apratu - nikon p4 i niestety ze wzgledu na wilgoc nie udało mi się.. po włączeniu apratu chwile probowal zalapac po czym wyskoczył " lens error ", oczywiscie po zniesieniu go w doliny i osuszeniu zaczął normalnie działać.

Jak macie jakieś doświadczenia ze stabilizacją w obiektywach w podobnych warunkach piszcie :cool:
    Hmm,a skąd wiesz że własnie układ stabilizacji spowodował błąd
    Czy body jest wodoszczelne ? Czy obiektyw był wodoszczelny?Czy Twoje doswiadczenie z konkretnym obiektywem powinienes przenosic na wszystkie inne obiektywy?
    W Tatrach przy silnych opadach zabezpieczyłbym np. przez "rain coat" nawet
    jedynkę,a moze nawet zwłaszcza jedynkę.Pozdrawiam. :-)
    Wodoszczelnosci mozemy oczekiwac od urzadzeń wykonanych w taki sposób aby ja zapewniały.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 20-05-2008 o 11:11

Uprawnienia umieszczania postów