Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Głowica kulowa pod 400L+40D

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    A 322MF mocno mnie zaciekawiła - trzeba by gdzieś na żywo zobaczyć. W sumie lampy do tej pory nie używałem a i szkła na cięższe pewnie szybko nie wymienię... A jak z precyzją tego ustrojstwa?
    To zależy o co pytasz.
    Prowadzenie jest moim zdaniem wygodne i precyzyjne.

Ale po puszczeniu blokady przy mocno pochylonym obiektywie to chyba się troche ruszała. Od dobrze ponad roku nie używam więc dokładnie nie pamiętam.
    Krajobraz z 400L pewnie by słabo działał, ale do zwierząt, np ptaków w locie (nawet z tc) bardzo ok.

400 L jest moim zdaniem na granicy używania tej głowicy, ze 100-400L glowica pracuje już źle, ale 100-400 jest trochę cięższy i sporo gorzej wyważony.

Głowica nie jest super stabilna, ale bardzo wygodna w fotografii przyrodniczej.
    Nie wiem czy głowice kulowe MF można używać bez konieczności blokowania tzn ustawić taki opór, że obiektyw będzie nie będzie opadał ale da się od razu używać.

Jak siedzisz w czatowni to typowa sytuacja wygląda tak, żę kilka h czekasz pare minut fotografujesz, moim zdaniem bardzo ważne aby sprzęt był od razu gotowy (dołóż stres) Kumpel, z którym czasami fotografuje kilku zdjęć nie zrobił właśnie z powodu konieczności odblokowywania głowicy kulowej MF (nie pamiętam której)

Pozdrawiam
    PM
    Ostatnio edytowane przez pmc ; 13-05-2008 o 01:03

Uprawnienia umieszczania postów