A możesz dać jeszcze jakiś inny przykład zdjęcia? Z 2-3 fotki?
Pozdrawiam
A możesz dać jeszcze jakiś inny przykład zdjęcia? Z 2-3 fotki?
Pozdrawiam
40D nawet na słabej karcie platinium bez "iksów" potrafi wyrobić nawet 50 klatek w jpg bez straty prędkości (6 kl/s). 70-200 L USM f/2.8 w trybie Tv, ISO 400 bez redukcji szumów, 1/1000 s, przesłona 2.8 lub 3.2.
W RAW około 10 zdjęć przy 6 kl/s. Potem zwalniają.
Więc może to problem optyki, lub styków.
Ostatnio edytowane przez piszczal ; 12-05-2008 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
No jeżeli tylko o to mu chodziło to po problemie.
Pozdrawiam
Na otycznych też chyba o tym piszą:
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ap=57&roz=3
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
W trybie ciągłego pomiaru ostrości aparat robi zdjęcia niezależnie czy złapał ostrość czy nie.
Myślę że problem może być po stronie akumulatora. U mnie przy starym, wysłużonym aku objawy są takie same, po wykonaniu 3-4 zdjęć aparat wyraznie zwalnia, na tanich zamiennikach jest znacznie lepiej, na Hannelu 20D dostaje skrzydeł, trzyma tępo do zapchania bufora.
wracam do tematu.
oddalem aparat do serwisu
dzis dzwonili do mnie z zytniej - robili testy i wedlug nich takie zachowanie aparatu ("przycinanie" lustra) nie jest uszkodzeniem(np.jesli AF sledzi szybko poruszajacy sie obiekt)-tak ma byc...
nie udalo im sie zmusic aparatu do "blokowania" lustra w trybie zdjec pojedynczych (pisalem o tym w innym poscie)-wiec nie moga sie wypowiedziec czy aparat ma uszkodzenie.
pozdrawiam Konrad
kondziu a co z tą ostrością co pisałeś? Wszystko ok - czy też powiedzieli, że tak ma być.
Pozdrawiamw tym momencie autofocus zazwyczaj gubi ostrość i zdjęcia są totalnie nieostre; ogólnie IMO w trybie all focus + zdjęcia seryjne aparat ma trudności z zarejestrowaniem ostrych zdjęć.