Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: POMOCY z canonem a60 robi kreski na zdjeciach

sam84
    Guest

Domyślnie POMOCY z canonem a60 robi kreski na zdjeciach

Witam. OD pewnego czasu mam problem z aparatem model canona a60. otoz na obiektywie widoczne sa i to w duzej ilosci kreski tak jakby fale przechodzily przez niego i w moemmencie robienia zdjecia raz sie ponawiaja a czasem nie. jednak gdy juz sa na zdjeciu to bardzo zle to wyglada a dzieje sie bez roznicy czy to zoomem robione czy normalnie. co ma na to wplyw? po dzieje sie tak tzn na ekranie widoczne sa kreski i na dworze i w domu a nasila sie w momencie podsuniecia go pod komputer. w czym lezy problem czy juz sie cos popsulo?

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

staralem sie przeczytac ze zrozumieniem i ... niestety nie daje rady.
    Napisz moze konkretnie o co Ci chodzi i daj jakies zdjecie jako przyklad

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale bełkot. Nic nie rozumiem.
    Usiądź moze odsapnij i napisz posta jeszcze raz bo nie idzie czytac.

columbia
    Guest

Domyślnie

Mam to samo w momencie łapania ostrości
    tyle tylko że w aparacie A95 Na zdjęciach nie ma żadnych kresek !
    Ostatnio edytowane przez columbia ; 23-05-2005 o 18:36

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

to co masz w A95 podczas łapania ostrości to nic takiego, po prostu jest ciemno i aparat stara sie jak najjaśniej pokazać na wyświetlaczu to na co celujesz zwiększając czułość co nie ma wpływu na zdjęcie

columbia
    Guest

Domyślnie

Oczywiście że nie jest to nic takiego ale może przypominać tamto zjawisko. Co do A95 to zachwyca mnie ostrość fotek z tego aparaciku. Ciężko znaleźć mu godnego przeciwnika w 5MPIX kompaktach oj ciężko.

G5 byłby nawet lepszy gdyby zasilany był AA

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

mganko - mam osobista prosbe. Czy moglbys nieca 'zwezyc' swoja stopke z opisem posiadania. Cala prawa strona niewykorzystana i jakos zle mi sie przeglada Twoje posty, w ktorych stopka powierzchniowo jest wieksza od tresci postow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

sami84 chyba wiem o czym piszesz... w mojej A60 też jakieś dziwne cyrki sie dzieją... działy.... myślalem, ze to z powodu braku światła... poźniej, ze to jakieś wyłapane zakłucenia -sam juz nie wiem. ale samo to ustalo i w tych samych warunkach juz sie nie pojawia...
    a konkretniej: poziome pasy (pasy obszarów maxymalnie zaszumionych.. jakby ISO800) , nieregularnej grubsci i szybkości przewijania... widoczne nie tylko na LCD ale i po zrzuceniu fotek na kompa...

Uprawnienia umieszczania postów