Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: canon 400D - problem

dmuchany_rekin
    Guest

Domyślnie canon 400D - problem

witam wszystkich! mam maly problem z moim canonem gdy robie zdjecia na trybie "Tv" to wychodza zawsze czarne zdjecia... nawet z wlaczona lampa prosze o pomoc

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Sorry za banalne spostrzeżenie, ale najciemniej bywa pod latarnią - może za krótki czas dobierasz? Wybierz scenę, przestaw na AV i zobacz, jaki czas wybrałby aparat dla danej przysłony, a potem porównaj z tym, jaki sam wybrałeś.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kurde strasznie wadliwe canon te puszki ostatnio wypuscil na rynek
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dmuchany_rekin Zobacz posta
    witam wszystkich! mam maly problem z moim canonem gdy robie zdjecia na trybie "Tv" to wychodza zawsze czarne zdjecia... nawet z wlaczona lampa prosze o pomoc
    A dekielek zdjales?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Myślałem że mnie nic nie zaskoczy, ale takie pytanie związane z absolutnymi podstawami zrzuciło mnie z krzesła.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Zapomniały woły...?
    Ja jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam co to jest przysłona, a co GO, a że pamięć mam dobrą, to się nie nabijam. Nie przejmuj się rekin tymi Wesołkami, oni też kiedyś zaczynali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Zapomniały woły...?
    Ja jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam co to jest przysłona, a co GO, a że pamięć mam dobrą, to się nie nabijam. Nie przejmuj się rekin tymi Wesołkami, oni też kiedyś zaczynali
    Dokładnie

Jak ja sobie przypomnę ile to nawalczyłem się z przysłoną i ISO

Jeżeli dobierasz parametry w trybie Tv i któryś z nich miga - oznacza to że zdjęcie będzie najprościej mówiąc złe

Musisz ustawić tak aby cyferki od przysłony nie migały

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

A ja jeszcze zacytuję " zapomniał wół jak cielęciem...cielakiem był ".Te wszystkie rady "kanapowych profi" zaczynają być już denerwujące i żenujące.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Ludzie. Od czego jest instrukcja? Przecież to co zostało opisane to podstawy podstaw. Nie przeczytało się instrukcji i zdziwienie że coś nie tak? To są pierwsze strony książeczki.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    A ja jeszcze zacytuję " zapomniał wół jak cielęciem...cielakiem był ".Te wszystkie rady "kanapowych profi" zaczynają być już denerwujące i żenujące.
    Moja uwaga z dekielkiem byla z przymruzeniem oka, ale z 2 strony juz nie raz mi sie zdarzylo, ze robilem zdjecia 'na zombie', a potem sie dopiero orientowalem ze tegoz dekielka nie sciagnalem No i C80 tez ma racje, odpowiedzi na takie pytania sa w instrukcji
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów