Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Używana lustrzanka z obiektywem do 1000zł

Zablokowany

Domyślnie Używana lustrzanka z obiektywem do 1000zł

Zostałem poproszony o znalezienie jak najlepszej, używanej lustrzanki z obiektywem do 1000zł. Nie musi być koniecznie canon. Zastanawiam się co polecacie. Na allegro są jeszcze używane EOSy 300D z obiektywami za mniej niż 1k zł. Warto?

Aparat ma być dla osoby, która zaczęła interesować się fotografią. Narazie fotografuje kompaktem i kupowanie innego kompaktu nie miałoby chyba sensu, bo jakość raczej by się nie poprawiła. Według mnie lustrzanka byłaby najlepsza, ale za taką cenę jest trochę ciężko... Niestety kwota nie może przekraczać 1000zł.

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

Uzależniony

Domyślnie

Chytry dwa razy placi..... wiec odpowiedz znasz.

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

Za taką kwotę znajdziesz 350d, w promocjach w niektórych sklepach foto nówka kosztuje poniżej 1,5kzl, wiec może trochę dołożyć.
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sitek Zobacz posta
    Za taką kwotę znajdziesz 350d, w promocjach w niektórych sklepach foto nówka kosztuje poniżej 1,5kzl
    W których sklepach? Nic nie mogę znaleźć...

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja kupilem uzywana 300D od forumowicza tutaj za podobna cene, tez z mysla ze pierwsza lustrzanka do nauki, i nie zaluje Jestem baaardzo zadowolony, i nie zaluje przejscia z kompaktu na lustro Moim zdaniem 300D raczej dla faceta lub kobiety z duzymi dlonmi pasuje Jest naprawde duzy w porownaniu do chociazby 400D

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Ja kupilem uzywana 300D od forumowicza tutaj za podobna cene, tez z mysla ze pierwsza lustrzanka do nauki, i nie zaluje Jestem baaardzo zadowolony, i nie zaluje przejscia z kompaktu na lustro Moim zdaniem 300D raczej dla faceta lub kobiety z duzymi dlonmi pasuje Jest naprawde duzy w porownaniu do chociazby 400D
    Nie, nie, to nie tak. 300D jest w miarę normalny, a 350D/400D to takie maleństwa... nawet nie ma za co złapać.

(powiedział J., były użytkownik 400D któremu niegdyś owo body wydawało się ogromne a dzisiaj wydaje się maleńkie)
    EN57D DIGITAL.

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Na ALLEGRO jest co najmniej kilkanaście aukcji w których cena obecnie jest poniżej tysiąca. Ktoś może powiedzieć że to ryzyko tam kupować, być może, ale ja cały swój sprzęt tam właśnie kupiłem i uważam że były to korzystne zakupy. Co do marki, jeżeli pytanie zadane jest na tym forum to odpowiedzi można się spodziewać raczej jednej.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

jceel, w sumie fakt mi sie 300D trzyma idealnie nawet jedna reka ale ogolnie 300D moim zdaniem na poczatek jest dobrym rozwiazaniem, zwlaszcza ze pozniej ewentualne szkla zostana do wyzszego modelu body

Domyślnie

O Canonie koledzy pisali, używki to 350D z kitem też znajdziesz w podobnej cenie

Poniżej 1000zł używki z innych systemów (wszystkie matryce 6Mpix CCD - bdb. jakość jpgów na niskich czułościach, używalne do 400ISO, 800ISO znośne, ale nie dla szumofobów):
    Pentax K100 z kitem (18-55)- z tej trójki zestawów będzie miał najlepszą jakość fotek, najjaśniejszy wizjer i system redukcji drgań
    Nikon D50 z kitem (18-55) - najlepiej rozwinięty system z tej trójki, ciemny wizjer
    KonicaMinolta 5D z kitem (18-70) - najszerszy zakres kita, na początek optymalny MZ, dopracowany (poza występowaniem E58 - naprawianym za darmo przez serwis jako wada fabryczna, aparat praktycznie bezawaryjny), system redukcj drgań i jasny wizjer

Kupując używkę ryzykujesz, więc kupuj tylko z pewnego źródła - aparat ze znanym(sprawdzonym przebiegiem), od sprawdzonej (uczciwej osoby). Możesz przy kupnie np. poprosić o rekojmę np. miesięczną żeby sprawdzić sprzęt

pozdrwiam
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez Bieda ; 12-05-2008 o 09:52
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta

... kupuj tylko z pewnego źródła - aparat ze znanym(sprawdzonym przebiegiem), od sprawdzonej (uczciwej osoby). Możesz przy kupnie np. poprosić o rekojmę np. miesięczną żeby sprawdzić sprzęt
    Każdy by tak chciał. Oczywiście przy kupnie aparatu podstawą jest jego gruntowne sprawdzenie wliczając w to oczywiście wykonanie zdjęć testowych. Jeżeli chodzi o sprawdzenie przebiegu to bez udziału serwisu jest to niemożliwe. Licznik aparatu można skasować z poziomu menu, nigdy nie mamy także pewności iż funkcja numerowania (File Numbering) pracowała cały czas z opcją "Continous". W serwisie zostaje odczytana wartość licznika którego (przynajmniej w teorii) nie jesteśmy w stanie wyzerować i na tej podstawie określany jest faktyczny przebieg aparatu.
    EOS + Speedlite

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów