Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: 40D martwy nie daje się włączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michobo Zobacz posta
    Na stronie SANDISKA masz info ze mają wiele fabryk na całym swiecie

Jezeli byłaby to podróba - to na 100% dla zmyłki napisaliby np Made in USA

No i wszystko jasne - napis made in china gwarancją, że produkt jest oryginalny ;-) Spoko to dobrze wiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez Marcin Phx ; 13-06-2008 o 08:33

Coś już napisał

Domyślnie

SANDISK ma przecież fabrykę w Chinach...zresztą kto jej tam nie ma ?
    Nawet kotlety dla McDonalds przyjezdzają do Polski z Chin...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zagortom Zobacz posta
    Niestety diagnoza i naprawa to na Żurawiej
    A nie Żytniej?

Cytat Zamieszczone przez zagortom Zobacz posta
    3. wada fabryczna.
    Skłaniam się ku wilgoci, fotografowałem rano ptaki wodne i była duża rosa, kiedy wysiadł ale żeby aż tak był wrażliwy na wilgoć?
    słabo w porównaniu z innymi aparatami które w pełnym deszczu umożliwiały mi fotografowanie.
    No to jest przyczyna. Musisz sobie kupić żel krzemionkowy i szczelne plastikowe pudełka na przyszłość.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

jak dla mnie mocno naciagana przyczyna.
    robilem zdjecia nocne w Wwie przez 4 godziny w dosc mocnym deszczu (40D+17-85) i nie bylo ani nie ma zadnych problemow z aparatem ani obiektywem. blyskalem tez 580exII i tez 0 problemow. uszczelnienia sie przydaly.
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

Mam podobny problem.Wlasnie zakupilem 40D Refurbished, puszka stan idealny zero rysek ale niestety nie uruchamia sie dobrze ze jest rok gwarancji wiec jade w przyszlym tyglu do serwisu. Mam nadzieje ze z gwarancja nie bedzie zadnych problemow bo maja tam w Canonie Uk niezly balagan.Niby puszka sprawdzona a nie dziala jeden plus to tylko taki ze zakupilem body a przyslali mi z kitem 17-85.Wiem szkielko slabe ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby
    A propo akumulatora to jezeli jest pelny to odrazu dioda na ladowarce swieci ciaglym swiatlem? U mnie jest tak ze mrygnie raz pozniej 3 razy i nastepnie dioda swieci ciagle. Czy tez tak macie przy pelnym aku?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

nie masz problemu z body tylko ładowarka nie działa i nie ładuje akku. Było już na forum - poszukaj. Spróbuj swoje 40D odpalić na innej baterii.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

Goomis miales racje okazalo sie ze aku byl walniety i do tego spalil ladowarke. Servisem canona w uk jestem milo zaskoczony,sprawdzili sprzet na miejscu i bez sprawdzania gwarancji, numerow itp dali mi nowiutki aku i ladowarke.

Dopiero zaczyna Awatar abalus

Domyślnie

ja rozwalilem 3 ladowarki do 30D wersja usa (odkladane bolce) po kazdej wizycie w kraju gdzie napiecie jest 220V ladowarka padala (mimo ze pisze na niej ze jest przyzwyczajona do zasilania 240V) po wlozeniu baterii szybkie miganie i zaraz koniec ladowania. Trzeba bylo wyciagac i wkladac baterie do 10 razy zeby zaczela sie ladowac. Odnosnie sandiska to mialem ultra 2 4GB i rozwalila mi owa 30D przez to ze mialem wykupiona dodatkowa gwarancje to zostala wymieniona po kilku nie udanych naprawach na 40D
    Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abalus Zobacz posta
    ja rozwalilem 3 ladowarki do 30D wersja usa (odkladane bolce) po kazdej wizycie w kraju gdzie napiecie jest 220V ladowarka padala (mimo ze pisze na niej ze jest przyzwyczajona do zasilania 240V) po wlozeniu baterii szybkie miganie i zaraz koniec ladowania.
    Moja ladowarka w wersji USA, do 400D, nie stwarza zadnych problemow przy ladowaniu 2 akumulatorow (oryginal i podroba), wiec moze to jakas trefna seria ladowarek?
    Ostatnio edytowane przez szymekgd ; 08-06-2009 o 09:54
    CANON EOS 40D z dodatkami

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów