SANDISK ma przecież fabrykę w Chinach...zresztą kto jej tam nie ma ?
Nawet kotlety dla McDonalds przyjezdzają do Polski z Chin...
jak dla mnie mocno naciagana przyczyna.
robilem zdjecia nocne w Wwie przez 4 godziny w dosc mocnym deszczu (40D+17-85) i nie bylo ani nie ma zadnych problemow z aparatem ani obiektywem. blyskalem tez 580exII i tez 0 problemow. uszczelnienia sie przydaly.
"Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"
Mam podobny problem.Wlasnie zakupilem 40D Refurbished, puszka stan idealny zero rysek ale niestety nie uruchamia sie dobrze ze jest rok gwarancji wiec jade w przyszlym tyglu do serwisu. Mam nadzieje ze z gwarancja nie bedzie zadnych problemow bo maja tam w Canonie Uk niezly balagan.Niby puszka sprawdzona a nie dziala jeden plus to tylko taki ze zakupilem body a przyslali mi z kitem 17-85.Wiem szkielko slabe ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby![]()
A propo akumulatora to jezeli jest pelny to odrazu dioda na ladowarce swieci ciaglym swiatlem? U mnie jest tak ze mrygnie raz pozniej 3 razy i nastepnie dioda swieci ciagle. Czy tez tak macie przy pelnym aku?
nie masz problemu z body tylko ładowarka nie działa i nie ładuje akku. Było już na forum - poszukaj. Spróbuj swoje 40D odpalić na innej baterii.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Goomis miales racje okazalo sie ze aku byl walniety i do tego spalil ladowarke. Servisem canona w uk jestem milo zaskoczony,sprawdzili sprzet na miejscu i bez sprawdzania gwarancji, numerow itp dali mi nowiutki aku i ladowarke.
ja rozwalilem 3 ladowarki do 30D wersja usa (odkladane bolce) po kazdej wizycie w kraju gdzie napiecie jest 220V ladowarka padala (mimo ze pisze na niej ze jest przyzwyczajona do zasilania 240V) po wlozeniu baterii szybkie miganie i zaraz koniec ladowania. Trzeba bylo wyciagac i wkladac baterie do 10 razy zeby zaczela sie ladowac. Odnosnie sandiska to mialem ultra 2 4GB i rozwalila mi owa 30D przez to ze mialem wykupiona dodatkowa gwarancje to zostala wymieniona po kilku nie udanych naprawach na 40D
Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.