Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: ciekawe miesca w Warszawie

Piotrekp
    Guest

Domyślnie ciekawe miesca w Warszawie

Witam wszystkich,

Chcialem wykorzystac dzisiaj ladna pogode i porobic troche fotek w stolicy, ale zbytnio nie wiem gdzie. Na starowce juz bylem, wiec fajnie by bylo poszukac fajnych miejsc.
    Moze wy macie jakies ciekawe miejsca warte do odwiedzenia??

Bede bardzo wdzieczny za pomoc

Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze milego dnia

Piotrek

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na przyszłość zdefiniuj pojęcie 'fajności' ;-)

jak dla mnie najciekawszy w ostatnich dniach widok, to rozbiórka byłych zakładów Róża Luksemburg - koparka z końcówką typu młot pneumatyczny stoi na dachu i kuje dach, operator musi mieć stalowe nerwy aby ciąć gałąź na której siedzi :-)
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrekp Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    Chcialem wykorzystac dzisiaj ladna pogode i porobic troche fotek w stolicy, ale zbytnio nie wiem gdzie. Na starowce juz bylem, wiec fajnie by bylo poszukac fajnych miejsc.
    Moze wy macie jakies ciekawe miejsca warte do odwiedzenia??
    Bede bardzo wdzieczny za pomoc
    Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze milego dnia
    Piotrek
    Może zacznij od klasyki: Łazienki, Wilanów, Ogród Botaniczny w Powsinie, panoramy z PKiN, ZOO ?
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale to mają być takie zdjęcia, żeby było na nich widać, że to w Warszawie? Kolega Moby podał parę przykładów, do których można dorzucić: Krakowskie Przedmieście i Nowy Świat, Muzeum Wojska Polskiego, Plac Trzech Krzyży, Pole Mokotowskie, Park Saski oraz Plac Piłsudskiego, Plac Teatralny, Plac Bankowy, cerkiew i pomnik czterech śpiących trzech walczących przy Targowej, plac Grzybowski, ...

Inne to: skarpa wiślana pomiędzy Ursynowem a Wilanowem, kopiec Powstania Warszawskiego, różne forty (np. Bema, Cytadela), jeziorka przy ul. Vogla i np. Czerniakowskie, AON, Port Praski i Kamionek, Park Skaryszewski, ...

Nasze Miasto jest spore i naprawdę jest co w nim fotografować, wszystko zależy od wybranej "specjalizacji" zdjęć
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 12-05-2008 o 21:24

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ostatnio ciekawie cykało mi się muzeum kolejnictwa na Ochocie, ogród botaniczny UW i kilka kamienic w różnych uliczkach odchodzących od Chmielnej (już nawet nie pamiętam nazw tych uliczek). Wszystko zależy od tego, co chcesz fotografować, możliwości w Wawie jest od jasnej cholery.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Domyślnie

Nie jestem z Warszawy ale wyjeżdżając pociągiem z Warszawy, w marcu tego roku, zauważyłem bardzo ciekawą rzecz gdzieś w okolicach pomiędzy Warszawą Centralną a Warszawą Zachodnią bądź w okolicy Warszawy Zachodniej (nie pamiętam dokładnie) - otóż znajduję się tam (chyba) kilka bocznic kolejowych na których stoją stare wagony kolejowe w których mieszkają ludzie - przynajmniej takie odniosłem wrażanie patrząc na zamontowane na tych wagonach anteny satelitarne i dym wydobywający się z kominów wystających ponad wagony. Spróbuj zrobić jakiś reportaż o tym miejscu który wyjasniłby co tam się znajduje i przedstawił los ludzi tam mieszkających- osobiście jestem ciekaw jakie jest wyjaśnienie do tego co widziałem z okien pociągu .
    Amatorsko: cyfrowo i analogowo

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polecam ulicę Brzeską i Ząbkowską, okolice Szwedzkiej i Stalowej. Najfajniejsze są nocą ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Polecam ulicę Brzeską i Ząbkowską, okolice Szwedzkiej i Stalowej. Najfajniejsze są nocą ;-)
    Zastanawiałem się kiedy wypłynie taka ekstremalna propozycja - nb. ja akurat nie jestem z Pragi, lecz moi znajomi z Pragi od jakiegoś czasu namawiają mnie na przejście się strychami i piwnicami kamienic wzdłuż Brzeskiej... Podobno to wykonalne

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Ale koniecznie plus manfrotto i jakaś głowica bo przecież w nocy bez statywu nie da rady
    Mordo Ty moja !

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Zastanawiałem się kiedy wypłynie taka ekstremalna propozycja - nb. ja akurat nie jestem z Pragi, lecz moi znajomi z Pragi od jakiegoś czasu namawiają mnie na przejście się strychami i piwnicami kamienic wzdłuż Brzeskiej... Podobno to wykonalne
    Hehe, trochę prowokacyjnie to napisałem. Jeżdżę Ząbkowską codziennie do pracy, poza tym mam rodzinę niedaleko i myślę, że opinia o tej okolicy jest gorsza niż rzeczywistość. Oczywiście nie paradowałbym tam samotnie wieczorem z wielkim aparatem na szyi ;-) ale w dzień lub wieczorem, w kilka osób - powinno być spoko.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów