Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: ciekawe miesca w Warszawie

Mieszany widok

Piotrekp
    Guest

Domyślnie ciekawe miesca w Warszawie

Witam wszystkich,

Chcialem wykorzystac dzisiaj ladna pogode i porobic troche fotek w stolicy, ale zbytnio nie wiem gdzie. Na starowce juz bylem, wiec fajnie by bylo poszukac fajnych miejsc.
    Moze wy macie jakies ciekawe miejsca warte do odwiedzenia??

Bede bardzo wdzieczny za pomoc

Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze milego dnia

Piotrek

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na przyszłość zdefiniuj pojęcie 'fajności' ;-)

jak dla mnie najciekawszy w ostatnich dniach widok, to rozbiórka byłych zakładów Róża Luksemburg - koparka z końcówką typu młot pneumatyczny stoi na dachu i kuje dach, operator musi mieć stalowe nerwy aby ciąć gałąź na której siedzi :-)
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrekp Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    Chcialem wykorzystac dzisiaj ladna pogode i porobic troche fotek w stolicy, ale zbytnio nie wiem gdzie. Na starowce juz bylem, wiec fajnie by bylo poszukac fajnych miejsc.
    Moze wy macie jakies ciekawe miejsca warte do odwiedzenia??
    Bede bardzo wdzieczny za pomoc
    Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze milego dnia
    Piotrek
    Może zacznij od klasyki: Łazienki, Wilanów, Ogród Botaniczny w Powsinie, panoramy z PKiN, ZOO ?
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale to mają być takie zdjęcia, żeby było na nich widać, że to w Warszawie? Kolega Moby podał parę przykładów, do których można dorzucić: Krakowskie Przedmieście i Nowy Świat, Muzeum Wojska Polskiego, Plac Trzech Krzyży, Pole Mokotowskie, Park Saski oraz Plac Piłsudskiego, Plac Teatralny, Plac Bankowy, cerkiew i pomnik czterech śpiących trzech walczących przy Targowej, plac Grzybowski, ...

Inne to: skarpa wiślana pomiędzy Ursynowem a Wilanowem, kopiec Powstania Warszawskiego, różne forty (np. Bema, Cytadela), jeziorka przy ul. Vogla i np. Czerniakowskie, AON, Port Praski i Kamionek, Park Skaryszewski, ...

Nasze Miasto jest spore i naprawdę jest co w nim fotografować, wszystko zależy od wybranej "specjalizacji" zdjęć
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 12-05-2008 o 21:24

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ostatnio ciekawie cykało mi się muzeum kolejnictwa na Ochocie, ogród botaniczny UW i kilka kamienic w różnych uliczkach odchodzących od Chmielnej (już nawet nie pamiętam nazw tych uliczek). Wszystko zależy od tego, co chcesz fotografować, możliwości w Wawie jest od jasnej cholery.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Domyślnie

Nie jestem z Warszawy ale wyjeżdżając pociągiem z Warszawy, w marcu tego roku, zauważyłem bardzo ciekawą rzecz gdzieś w okolicach pomiędzy Warszawą Centralną a Warszawą Zachodnią bądź w okolicy Warszawy Zachodniej (nie pamiętam dokładnie) - otóż znajduję się tam (chyba) kilka bocznic kolejowych na których stoją stare wagony kolejowe w których mieszkają ludzie - przynajmniej takie odniosłem wrażanie patrząc na zamontowane na tych wagonach anteny satelitarne i dym wydobywający się z kominów wystających ponad wagony. Spróbuj zrobić jakiś reportaż o tym miejscu który wyjasniłby co tam się znajduje i przedstawił los ludzi tam mieszkających- osobiście jestem ciekaw jakie jest wyjaśnienie do tego co widziałem z okien pociągu .
    Amatorsko: cyfrowo i analogowo

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polecam ulicę Brzeską i Ząbkowską, okolice Szwedzkiej i Stalowej. Najfajniejsze są nocą ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Polecam ulicę Brzeską i Ząbkowską, okolice Szwedzkiej i Stalowej. Najfajniejsze są nocą ;-)
    Zastanawiałem się kiedy wypłynie taka ekstremalna propozycja - nb. ja akurat nie jestem z Pragi, lecz moi znajomi z Pragi od jakiegoś czasu namawiają mnie na przejście się strychami i piwnicami kamienic wzdłuż Brzeskiej... Podobno to wykonalne

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Zastanawiałem się kiedy wypłynie taka ekstremalna propozycja - nb. ja akurat nie jestem z Pragi, lecz moi znajomi z Pragi od jakiegoś czasu namawiają mnie na przejście się strychami i piwnicami kamienic wzdłuż Brzeskiej... Podobno to wykonalne
    Hehe, trochę prowokacyjnie to napisałem. Jeżdżę Ząbkowską codziennie do pracy, poza tym mam rodzinę niedaleko i myślę, że opinia o tej okolicy jest gorsza niż rzeczywistość. Oczywiście nie paradowałbym tam samotnie wieczorem z wielkim aparatem na szyi ;-) ale w dzień lub wieczorem, w kilka osób - powinno być spoko.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie plener

Wydaje mi się, że chodzenie z aparatem może być bardziej niebezpieczne w dzień niż w nocy. Ze znanych mi przypadków zamachów na sprzęt fotograficzny określanych mianem rozboju i do tego w biały dzień dotyczą okolic Starego Miasta i Łazienek. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo na samej Pradze to nie wydaje mi się aby ta dzielnica odstawała od reszty warszawskich dzielnic. Oczywiście jak zaczniemy naruszać czyjąś własność przemieszczając się strychami lub piwnicami to można sprowokować mieszkańców do agresji. Ale jeśli zaczniemy zdobywać strychy i piwnice na Marszałkowskiej, Hożej czy Poznańskiej prędzej czy później skończy się tym samym.

Ciekawe miejsce to temat zbyt ogólny. Dla jednych będą to okolice Pałacu Kultury a dla innych Port Praski i jego okolice bądź dzikie plaże nad nieuregulowanym brzegiem Wisły. Ciekawe miejsce powinno być powiązane raczej z odpowiednim tematem fotograficznym.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów