Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: ciekawe miesca w Warszawie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie plener

Wydaje mi się, że chodzenie z aparatem może być bardziej niebezpieczne w dzień niż w nocy. Ze znanych mi przypadków zamachów na sprzęt fotograficzny określanych mianem rozboju i do tego w biały dzień dotyczą okolic Starego Miasta i Łazienek. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo na samej Pradze to nie wydaje mi się aby ta dzielnica odstawała od reszty warszawskich dzielnic. Oczywiście jak zaczniemy naruszać czyjąś własność przemieszczając się strychami lub piwnicami to można sprowokować mieszkańców do agresji. Ale jeśli zaczniemy zdobywać strychy i piwnice na Marszałkowskiej, Hożej czy Poznańskiej prędzej czy później skończy się tym samym.

Ciekawe miejsce to temat zbyt ogólny. Dla jednych będą to okolice Pałacu Kultury a dla innych Port Praski i jego okolice bądź dzikie plaże nad nieuregulowanym brzegiem Wisły. Ciekawe miejsce powinno być powiązane raczej z odpowiednim tematem fotograficznym.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Wydaje mi się, że chodzenie z aparatem może być bardziej niebezpieczne w dzień niż w nocy. Ze znanych mi przypadków zamachów na sprzęt fotograficzny określanych mianem rozboju i do tego w biały dzień dotyczą okolic Starego Miasta i Łazienek. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo na samej Pradze to nie wydaje mi się aby ta dzielnica odstawała od reszty warszawskich dzielnic. Oczywiście jak zaczniemy naruszać czyjąś własność przemieszczając się strychami lub piwnicami to można sprowokować mieszkańców do agresji. (...)
    To o czym pisałem - po upewnieniu u kolegii - to własność komunalna...
    Zatem uwaga bez zastosowania w tym konkretnym przypadku.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Własność komunalna

Wiesz jak pokonując kolejny strych trafisz na koleżeńskie zebranie sądu lokalnego odłamu gangu podwórkowego lub wąchaczy kleju to możesz mieć mało czasu na wytłumaczenie co to jest własność komunalna. Do tego weź pod uwagę, że język, którym posługują się prascy tubylcy może być dla Ciebie całkiem obcy. Natomiast posiadany przez Ciebie sprzęt w ich oczach będzie stanowił sporą wartość jednej albo kilku działek proszku chwilowo poprawiającego samopoczucie. No ale zawsze dodatkowe ryzyko podczas eksploracji podnosi poziom adrenaliny i fotografowanie staje się niewątpliwie bardziej ciekawe.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie trochę niżej

To co prawda znajduje się trochę niżej ale o piwnicach też ktoś wspominał. Co prawda trochę pod Warszawą ale w sumie bardzo blisko:
    http://www.odkrywca.pl/galeria,radio...wiadu,526.html

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Wiesz jak pokonując kolejny strych trafisz na koleżeńskie zebranie sądu lokalnego odłamu gangu podwórkowego lub wąchaczy kleju to możesz mieć mało czasu na wytłumaczenie co to jest własność komunalna. Do tego weź pod uwagę, że język, którym posługują się prascy tubylcy może być dla Ciebie całkiem obcy. Natomiast posiadany przez Ciebie sprzęt w ich oczach będzie stanowił sporą wartość jednej albo kilku działek proszku chwilowo poprawiającego samopoczucie. No ale zawsze dodatkowe ryzyko podczas eksploracji podnosi poziom adrenaliny i fotografowanie staje się niewątpliwie bardziej ciekawe.
    Pardon - zauważyłem dopiero teraz, że padła jakaś odpowiedź.

Piszesz "prascy tubylcy". Ja mieszkam na Pradze. Człowiek, o którym pisałem też jest z Pragi. Czego mamy nie zrozumieć? Znam kupę osób z Kępnej, Jagiellońskiej, Brzeskiej, etc, które tam fotografują i jakoś im się udaje
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 11-01-2009 o 12:28

Uprawnienia umieszczania postów