Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Korekta ekspozycji - pytanie być może infantylne

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forest666 Zobacz posta
    Jak skorygowac ekspozycje, bo albo jestem tepy, albo mam trafiony aparat
    Wydaje mi się, że uważnie śledzę ten wątek, ale może mi umknęło - podawałeś nam jaki masz aparat czy oczekujesz że się domyślimy?

U mnie w 20D, trzeba włącznik aparatu przesunąć o jedno "oczko" dalej niż pozycja "ON". Wtedy w trybach Av i Tv mogę zmieniać kompensację ekspozycji.

W 3-cyfrowych eosach AFAIK trzeba wcisnąć przycisk i dopiero pokręcić kółkiem żeby dokonać zmian.

A więc odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz na 100% w instrukcji obsługi.
    Jeśli takowej nie masz np. na forum w przyklejonym topicu są, np. google etc.
    RTFM ! ! !
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forest666 Zobacz posta
    Sorry, ale odnośnie klawiszologi. Jezeli np w trybie AV, krece kolkiem przy spuscie migawki to zmienia mi sie czas, natomias jezeli krece duzym kolkiem z tylu aparatu, ekspozycja mi sie nie manienia. Jak skorygowac ekspozycje, bo albo jestem tepy, albo mam trafiony aparat
    Wciskasz spust do "pierwszego oporu" tak żeby uaktywnić pomiar światła i potem masz ok 2 sek na kręcenie tylnym kółkiem. Możesz patrzeć na display albo w wizjerze - kreska naświetlenia przesuwa się w w prawo/lewo.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

forest - nawet nie podałeś jaki masz aparat (albo przeoczyłem), więc wszyscy z dobrej woli kombinują jak ci pomóc i wróżą z fusów, jakiż to model zadysponowałeś
    Przyłączę sie do kolegów: RtFM

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów