Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [jpl]Mistrzostwa Europy w Slalomie Kajakowym

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie [jpl]Mistrzostwa Europy w Slalomie Kajakowym

Impreza ma miejsce w Krakowie. Zawody trwają do niedzieli. Pogoda ładna, biletów brak ochroniarze się nie czepiali. Można było podejść do samej krawędzi toru.

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

Parę dodatkowych zdjęc.
    Ostatnio edytowane przez jpl ; 10-05-2008 o 20:02

Miasto
    Mielec

Domyślnie

7 mi sie najbardziej podoba

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

tak patrząc po exifach to oprócz 7 , mocno przymykałeś, najniższe możliwe iso ,długie czasy; więc zakładam że efekt poruszenia miał dynamizować zdjęcia - szczerze to nie do końca to wyszło bo jest nieostro i ciemnawo.
    moim skromnym właśnie 7 świadczy że zamrożenie wyszło na plus. "zejście" do poziomu kajaka też in plus na 7 i choć słupki uciekają lekko w lewo - podoba się !.
    Byłeś w niedziele ? też fociłem jakim pstrykałeś szkiełkiem?
    też mam zamiar kilka pokazać... choć w dziedzinie fot. sportowej jestem zielony jak trawka w maju to się odważę (mogę się dorzucić do Ciebie czy wolisz wątek autorski ?

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Na dobre rozkręciłeś się od zjd.nr.4 - najlepsze moim zdaniem. Świetne. 5,6 i 7 dobre. 5 była by b. dobra ale czegoś w tym zdj. brakuje (za duża GO, mdłe kolory - rozumiem, że taki miała wtedy woda).

Pozdrawiam
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Według mnie 5 najlepsze.

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Byłem tylko w sobotę. Zdjęcia były robione Canonem 5D i obiektywami C 24-105 f/4 oraz 70-200 f/4 IS, niektóre z extenderem 1.4.

Woda w Wiśle nie jest kryształowa, ma taki zielonkawo-żółtawy kolor. Raczej nie dodaje zdjęciom urody. Pewnie nie zaszkodziło by zdjęciom gdyby było jej mniej.

Poza zwykłymi zdjęciami (z krótkimi czasami i zamrożeniem wsztstkiego) starałem się także spanoramować (dość banalne) oraz rozmyć wodę (?) i zamrozić resztę. Udawało się to wtedy gdy zawodnicy musieli przepłynąć przez bramkę pod prąd. Tak wyszło zdjęcie 3.

Dwa pierwsze zdjęcia były robione z wału obok toru co dało większy kąt i mniej problemów z tłem. Przy pozostałych stałem blisko krawędzi. Dodatkowo zdjęcia od 4 z dość niskiej perspektywy. Wyeksponowało to bardziej sylwetki zawodników ale za to tło stało się bardziej chaotyczne.

Nie mam nic przeciwko dodawaniu swoich zdjęć do tego wątku (chociaż regulamin chyba nie bardzo na to pozwala).

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

dzięki jpl, założyłem już swój wątek

Domyślnie

Szkoda że na zdjęciach są tylko i wyłącznie zawodnicy.

Uprawnienia umieszczania postów