Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Żytnia wyłudza pieniądze

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar asq

Domyślnie

@gwozdzt - wiek nie ma tu znaczenia. skorzystaj z whois jeśli jesteś dociekliwy. jako moderator masz taką możliwość.

@mac - to oni zaproponowali wycenę przez telefon. faktycznie profesjonalnie byłoby gdyby zaproponowali faks, lub gdyby to oni nagrywali rozmowy (większość infolinii to robi). jak to możliwe że nikt w tej firmie nie wie kto ze mną rozmawiał?

@unicorn78 - ile extra kosztuje przyjemność niekorzystania z żytniej? myślę że będzie mnie stać żeby zbojkotować ich i polski oddział który ich autoryzuje.

odczekałem "chwilę" żeby opisać sprawę bez emocji. nie każę nikomu w to wierzyć, proponuję tylko żeby w jakichkolwiek kontaktach z nimi traktować
    ich jako potencjalnych oszustów i zabezpieczać się na wypadek konieczności dowodzenia swojego. ja tego nie zrobiłem (pomyślałem, że to co piszą inni o przekrętach z żytnią to przesada) - teraz troszkę żałuje i nie wylewam już moich żali
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    nie ma się co dziwić, że tak bardzo nie chcą podawać i wyceniać nic na telefon
    nie? eh, w takim razie byłem chyba w jakimś innym serwisie.
    Ostatnio edytowane przez asq ; 11-05-2008 o 00:07 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asq Zobacz posta
    @gwozdzt - wiek nie ma tu znaczenia.
    Jak to nie ma?
    Ludzie w podeszłym wieku często miewają problemy ze słuchem i kojarzeniem faktów. (oczywiście nie wszyscy)

a całkiem serio, to ja po prostu jestem wrazliwy na wypisywanie głupot w profilu. Nie ma przymusu podawania czegokolwiek, wiec nie widzę sensu wpisywania bzdur.

Wracając do tematu, słusznie zauważył Mac:
    Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Matówka (nowa) i czyszczenie matrycy za 100 PLN? Dobry żart.
    Każdy świadomy użytkownik wie, że koszt jest większy...
    ponieważ sama matówka jest warta okolo 100zł, więc trudno oczekiwać, aby w tej cenie wyczyscili jeszcze matrycę.

Było 80zł za czyszczenie matrycy i 100zł za matowkę z wymianą, czyli razem 180zł. (i to jest realna wycena); natomiast czy ktoś sie pomylił wcześniej przy podawaniu ceny przez telefon, czy też Ty usłyszałeś to co było dla Ciebie korzystne to naprawdę nie sposob dociec.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Nie ma przymusu podawania czegokolwiek, wiec nie widzę sensu wpisywania bzdur.
    już poprawiłem. w starej wersji softu nie było możliwości skasowania daty kiedy się już ją wpisało, a wpisać trzeba było do edycji sygnaturki. od tego czasu dawno tu nic nie pisałem

Było 80zł za czyszczenie matrycy i 100zł za matowkę z wymianą, czyli razem 180zł.
    pisałem o opcjach czyszczenie (matówki) *lub* wymiana (matówki) na nową. YN2-3356 i YN2-3353 konkretnie. te części to 96.60zł wg. cennika canona. reszta to robocizna której żytnia "zapomniała" doliczyć przy wycenie. nie było czyszczenia matrycy i taka usługa nie została wykonana.

i nie, nie było to przesłyszenie 80 <> 100 <> 180, bo zapytałem panią z którą rozmawiałem "czy to jest całkowity koszt?" (powtórzyłem sumy). odpowiedź: "tak". ja: "w takim razie jeśli różnica wynosi 20zł pozostawiam państwu decyzję czy to będzie czyszczenie czy wymiana, dziękuję, do widzenia".
    Ostatnio edytowane przez asq ; 11-05-2008 o 17:13

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Talking

pisałem o opcjach czyszczenie (matówki) *lub* wymiana (matówki) na nową. YN2-3356 i YN2-3353 konkretnie. te części to 96.60zł wg. cennika canona. reszta to robocizna której żytnia "zapomniała" doliczyć przy wycenie. .
    W tym miejscu przyznajesz, ze dokładnie wiedziałeś o co chodzi i chciałeś po prostu wykorzystać ich pomyłkę.
    Moim zdaniem tytuł tego wątku dałeś mocno na wyrost, bo jak się okazuje, to nie serwis chciał wyłudzić pieniadze; tylko Ty chciałeś wykorzystać ich nieuwagę i "wyłudzić" darmową robiciznę...

nie było czyszczenia matrycy i taka usługa nie została wykonana.
    Ok, Mac mnie zmylił swoim postem.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

W tym miejscu przyznajesz, ze dokładnie wiedziałeś o co chodzi i chciałeś po prostu wykorzystać ich pomyłkę.
    nie. te ceny i nazwy komponentów sprawdziłem dzisiaj (widnieją na fakturze którą dostałem, zdarzenie miało miejsce 27 marca). wtedy nie wiedziałem ile to będzie kosztować i nie czułem potrzeby żeby to sprawdzać.

żeby obraz był kompletny - wspomniany na początku wątku pan kierownik zaproponował w końcu 30% zniżki na samą robociznę (i nie, nie dlatego że straszyłem go policją czy sądami), a więc w jakiś ich pokrętny sposób przyznał się do winy, jednocześnie żarliwie zaprzeczając żeby problem mógł powstać po ich stronie. wyraźnie chciałbym zauważyć: nie uważam, żeby to było dobra propozycja rozwiązania problemu (dlatego też nie pisałem o tym wcześniej - żebyście nie próbowali używać tego argumentu do usprawiedliwiania ich).

generalnie mało poważna instytucja, mają tam burdel w pierwszej linii (BOK), może nie nadążają za wolumenem zleceń? nie wiem. może canon polska powinien jednak zauważyć jakieś niepokojące tendencje i np. odciążyć żytnią dając szkolenie i autoryzację dodatkowemu punktowi (nie żeby ich nie było stać...)? ogólnie mam nadzieję, że przekaz pozostaje jasny - w przypadku kontaktu z nimi żądać wszystkiego na papierze.

Uprawnienia umieszczania postów