Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Żytnia wyłudza pieniądze

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

imo naiwnością było myśleć że koszt czyszczenia matówki to 80 PLN a nowa 100PLN.... to nielogiczne i bez sensu bo po co w takiej sytuacji czyścic lepiej odrazu wymieniać. pewnie pan z serwisu powiediał coś w stylu +100PLN ale nie wiem nie rozmawiałem z nim choć na logike tak właśnie było a że klient serwisu w 90% słyszy to co chciałby usłyszeć to już zupełnie inna sprawa, wierzcie mi mam z tym doświadczenie ... więc z tym wyłudzamniem to zalecam wiecej ostrozności ... a koszty napraw w serwisie gdzie części to zazwyczaj kawalki plastyku to z reguły 99% robociuzna jak w przypadku słynnego kołka do 300D (kołek 2pln robocizna 350) zresztą tak to jest liczone bo na usługę jest 7% vat a na części 22% ... nic nadzwyczajnego

nic osobistego.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Wink

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    W praktyce przemysłowej dopiero są jazdy. Wszyscy mają na witrynach wielkimi literami napisane "reakcja w 24h" i co?
    Też to znam z praktyki. Owa "reakcja" polega zwykle na tym, że odpiszą maila albo fax
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar asq

Domyślnie

@popmart - też się zdziwiłem. dwa razy.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    - po czwarte: nie masz wyboru bo albo pogadasz i załatwisz sprawę albo nie więc tak czy owak to daje przewagę BANKOWI a nie tobie - bo np. jakbyś dostał jakąś informację która wprowadziłaby cię w błąd to bank na 100% powie że nie ma tej rozmowy (bo informacja jest z reguły że rozmowa może być nagrywana a nie że jest rejestrowana a to różnica) bo akurat się nie nagrała albo cośtam..
    Miałem taką przyjemność z mBankiem i znaleźli na nagraniu, że mam rację i zwrócili kasę. Całe 20zł Czyli nie przesadzałbym z procentami (jakkolwiek dwuznacznie to brzmi).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W trakcie rozmowy z dyrektorką serwisu dowiedziałem się że kalibracja jest przeprowadzana w taki sposób aby uzyskane rezultaty mieściły się w pewnej określonej przez Canona normie. To znaczy, jest pewna określona tolerancja dla każdego aparatu na odchylenie przy celowaniu w '0' tablicy testowej i jeśli uzyskane wyniki się w niej mieszczą to wg nich jest 'ok'.
    No więc w czym problem? A w tym że ta 'norma' to jest jakieś totalne nieporozumienie i sytuacja w której np. z odległości 5 metrów jest FF 20-30cm jest całkowicie prawidłowa (!) i nic nie muszą robić.
    A wyjawili może, jak duża odchyłka mieści się w tej "normie"? W sensie, coś ponad to:

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Specyfikacja Canona definiuje, że dla body profesjonalnych (1D, 1Ds) AF musi trafiać w 1/3 głębi ostrości, natomiast dla wszystkich pozostałych - musi się mieścić w głębi ostrości.
    Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 13-05-2008 o 21:37
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Moj sprzet wrocil na zytnia. Okazalo sie ze obiektyw ktory mieli skalibrowac niestety wyglada na nieruszony i AF dalej ma FF a dodatkowo pojawil sie klopot z centralnym punktem AF ktory z 85 1.8 powiedzmy dziala (choc ma klopoty) natomiast z kitem nie dziala wogole i jezdzi tam i z powortem. Co najlepsze z lampa zalozona nie mialem klopotu nigdy zeby wyostrzyc na biala sciane poniewaz wspomaganie AF robilo swoje. Teraz jak to mowia "**** blada".
    Najlepsze jest to ze dzwoniac teraz dowiaduje sie juz tylko ze na reklamacje maja 14 dni i to wszystko. CHyba nie przyjmuja do rzeczy ze moglo im cos nie wyjsc.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    A wyjawili może, jak duża odchyłka mieści się w tej "normie"? W sensie, coś ponad to:
    Jeśli zakładamy że musi się mieścić w GO rozumianą jako "ostry" punkt na odbitce 13x18cm oglądanej z odległości powiedzmy 30cm to w praktyce BF/FF może być nawet kilkumetrowy przy ciemniejszych szkłach i mieścić się w "normie"...

Cytat Zamieszczone przez OsMax Zobacz posta
    dodatkowo pojawil sie klopot z centralnym punktem AF ktory z 85 1.8 powiedzmy dziala (choc ma klopoty) natomiast z kitem nie dziala wogole i jezdzi tam i z powortem. Co najlepsze z lampa zalozona nie mialem klopotu nigdy zeby wyostrzyc na biala sciane poniewaz wspomaganie AF robilo swoje. Teraz jak to mowia "**** blada".
    Może jakiś paproch wpadł na czujnik. Jeśli masz czym to spróbuj wydmuchać, tylko tak żeby nie upaćkać jeszcze bardziej
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 13-05-2008 o 22:51 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów