nowa seria...zapraszam do komentowania
1.
2.
3.
![]()
miałem nadzieję, że się komuś chmurki spodobają...:wink:
Skoro linki możesz poprawić, to wysil się i wstaw może te zdjęcia jak obrazki na forum a nie tak jak teraz...
Drugie przyjemniejsze, jakieś większe wrażenie przestrzeni, ale mi zachody słońca już się mocno opatrzyły, zwłaszcza, że te nie są jakieś powalające. Wstawianie dwóch prawie takich samych fot chyba mija się z celem - warto zdecydować samemu którą chce się pokazać.
Mi sie strasznie podoba 2 z 2 serii. Niby to tylko zwykly zachod i bez niczego na zdjeciu na czym mozna by skupic wzrok ale jak dla mnie super kolorystyka i te chmury zbiegajace sie w okolice mocnego punktuNo i pozatym sam uwielbiam robic zdjecia i ogladac zachody wiec moze troche inaczej na to patrze
![]()
Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...
No to konstruktywnie.
1. Straszne abereacje, pozatym staraj sie prostować budynki.
3. Lewa strona w dole - prostuj, jesli nie przy kadrowaniu w wizjerze to w PS.
5. Ciemnica, może to wina monitora twojego i masz podbite jasności i kontrasty na maxa ?
Ogólnie chyba mocno zawsze podbijasz nasycenie... bo przy tym tej temperaturce WB, ta trawa poprostu by tak nie wygladała wiec może dlatego razi troche![]()
Pozdrawiam,
Gareth
Chmurki są fajne ale dół jest za ciemny, na drugim zdjęciu chmury mają jakiś niebieski zafarb.
350D | 30D | 30D | 5D mkII
Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L
Z ostatniej serii z 2 mozna by cos wykrzesac - ale nie przesadzasz czasem z postprodukcja? Chyba ze to ma byc tak stylizowane ala Chernobyl? Odpusc nieco z kontrastem i wysycaniem - jak bedzie widac co jest na kadrach to pokomentujemy i kadry.
ccamrak, a co to jest Chernobyl? Słyszałem tylko o Czarnobylu, ale w takim razie nie bardzo rozumiem sens twojego porównania...
A tak na poważnie i a propos zdjęć to one po prostu jakoś pasowały mi takie deczko przesycone, w wolnej chwili postaram się je nieco stonować i wtedy wstawię do ponownego opiniowania,
dzięki za podpowiedzi, Pozdrawiam!
moja wina - zangielszczyłem nazwę (http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl)
Porównanie w sensie świecących samoistnie obłoczków .... takie radio nadpobudliwe
No postaraj sie przygasic to pooceniamy![]()