Pokaż wyniki od 1 do 10 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Mieszany widok

Mastertoon
    Guest

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Przeglądnąłem wątek i nasunęły mi się takie refleksje:
    1.Osoby, które broniły JapanFoto (patrz początek wątku) powinny posypać głowę popiołem

Dla Andrzeja_z należy się podziękowanie,bo być może uchronił parę osób(może nawet z tego forum) przed stratą pieniędzy.

2.Osoby które robiły dziwne uwagi Fot-net w związku ze zgłoszeniem podejrzenia dokonania przestępstwa odsyłam do Kodeksu Postępowania Karnego:
    Art. 304. § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję.

Foto-net wypełnił obowiązującą normę prawną, a różne stwierdzenia, które w związku z tym padały były co najmniej niestosowne.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dixi2006 Zobacz posta
    Przeglądnąłem wątek i nasunęły mi się takie refleksje:
    1.Osoby, które broniły JapanFoto (patrz początek wątku) powinny posypać głowę popiołem

Dla Andrzeja_z należy się podziękowanie,bo być może uchronił parę osób(może nawet z tego forum) przed stratą pieniędzy.
    Mam dokładnie tą samą opinię. Pierwsze reakcje na "JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!" to było nabijanie się z Andrzeja i jego błędu językowego. Może przy poważniejszym potraktowaniu tego typu postów oszustów dałoby się złapać wcześniej?

pozdrawiam,

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rys Zobacz posta
    Pierwsze reakcje na "JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!" to było nabijanie się z Andrzeja i jego błędu językowego.
    W zasadzie to trochę trudno się dziwić. Ludzie podchodzą do tego typu spraw z dystansem, zwłaszcza jesli pisze to osoba z niewielkim stażem (na zasadzie: zalogował się, żeby zrobic reklamę/antyreklamę firmie), a poza tym ów błąd (nie oszukujmy się; dośc specyficzny) nie dodawał tej opinii wiarygodności. Inna sprawa, że argumenty i oskarżenia Andrzeja były dośc sensowne i trzymały się kupy, no ale..
    Swoją drogą po poznaniu sprawy i jej finału bardzo zaintrygowała mnie poniższa przepowiednia:grin::

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    Nie zdziwię się, jak za 3 miesiące po prostu znikniecie, zarobicie i znikniecie by nikt się do Was nie dobrał.
    byłaby strzalem w "10" gdyby nie te "3 miesiące", niemniej pomimo trafnosci tej uwagi, ta:

Znając naszych urzędników jeszcze ujdzie Wam to na sucho.
    Na szczęście już się nie sprawdziła:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał

Domyślnie

tez pisałem na samym początku tego wątku. mam nadzieje że dość poprawnie gramatycznie i w zrozumiałym języku.
    jest tyle sprawdzonych sklepów.... a ludzie i tak swoje. oszczędzając pare złotych psują sobie masę nerwów

Uprawnienia umieszczania postów