arturs, fotobronx - każdy kto ma wiedzę, a my akurat mieliśmy, że jest popełniane przestępstwo ma obowiązek to zgłosić w interesie klienta i własnym, nie wypominając o interesie państwa, które traci na podatkach a więc w waszym interesie o ile jesteście obywatelami tego kraju.
Wzruszylem sie
Tak na powaznie to teraz mozna sobie pisac i ladnie interpretowac cala sytuacje na swoja korzysc.No ale jesli naprawde kierowales sie takimi pobudkami jak piszesz to ok,ale na drugi raz warto o czyms takim pisac odrazu.
Po calej tej aferze ,wyglada to poprostu delikatnie niesmacznie ,dlatego odrazu zwrocilem na to uwage....zreszta nie tylko ja.

To nie jest donos tylko oficjalne zawiadomienie wysłane z ramienia dystrybutora sprzętu.
Tak jak mowilem wszystko mozna ladnie nazwac.Donos ,skarga,zawiadomienie...jeden pies tak naprawde.

Jeśli chodzi o foto-tipów tam sytuacja jest z góry jasna i wszyscy wiedza o co chodzi, tutaj od początku było to oszustwo.
No chyba dla tych co na poczatku dostawali towar bez problemu to nie.
Jesli sklep dziala legalnie tzn ma strone i jest zarejestrowany jako firma ,to dlaczego mam z gory zakladac ,ze to wal.
Nie pisze tu o obnizkach 70% bo to odrazu smierdzi,ale o cenach takich jakie japanfoto mial na poczatku swojej dzialanosc.
Moj znajomy kupowal u nich na poczatku 2 razy i nie bylo zadnych problemow.
Dlatego slowa ,ktore padly w stosunku do dotychczasowych klientow japanfoto sa troche nie na miejscu, szczegolnie ,ze padaja one z ust czlowieka zajmujacego sie handlem sprzetu foto.

Nie pisałem wcześniej bo nic się nie wydarzyło w tej sprawie więc nie miało to sensu.
Mialo by i to wiekszy niz pisanie po fakcie.Do tego wykazalbys sie pewna odwaga

A na koniec:
Słowo konkurencja już dawno przestało istnieć w naszej branży, teraz to jest głównie współpraca w tej jak i innych kwestiach.
To chyba bardzo zle ?? Szczegolnie dla klienta ,na ktorym Ci tak zalezy.
Cos powinno sie z tym zrobic nie sadzisz ?
Przykladow takiej "wspolpracy" w polskich realiach jest wiele np stacje benzynowe i nic dobrego z tego nie wynika.Oczywiscie dla klienta.