Potwierdzam. Nie kupujcie u Nich. Czekałem na przesyłke od zapłaty 2 tyg a oferowali inny czas dostawy. Okłamali mnie dwa razy w mailu, zwodząc odnosnie czasu wysylki. Podali niepelne dane kurierowi i jedzil dwa razy do mnie, kolejne opoznienie. Nie podaja telefonu na stronie, kontakt tylko mailowy. Gwrancja UE, obiektyw pochodzi z Norwegii.
Ostatnio edytowane przez thomas1919 ; 02-11-2008 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost
Ja też dałem się nabrać - zamówiłem u nich body i obiektyw, dostałem informację, że towar jest dostępny i mam wykonać przelew.
Zrobiłem przelew, na następny dzień dostałem informację, że przelew został zaksięgowany.
Napisałem maila z zapytaniem kiedy przesyłka będzie u mnie, dostałem odpowiedź, że wysyłka to max 5 dni roboczych od daty otrzymania przelewu.
Minęło 5 dni i nic - napisałem do nich, że rezygnuje z zakupu bo minął już termin, a przesyłki nie ma, zażądałem równiez zwrotu wpłaconych pieniędzy.
Otrzymałem maila, że paczka już została wysłana pocztą (płaciłem za kuriera) i jeżeli chcę otrzymać zwrot pieniędzy to mam nie odbierac paczki z poczty !!!
Napisałem maila z prośbą o podanie daty wysyłki i nr paczki - w odpowiedzi dostałem informację, że przekazali już księgowości aby zwrócono mi pieniądze.
Mija kilka dni, a pieniędzy ani towaru nie widać - poczekam jeszcze do 12 listopada i jeżeli nie będzie reakcji to pojadę tam (mam blisko) albo od razu zgłoszenie na policję o próbę wyłudzenia pieniędzy !!!
Nie kupujcie u nich - szkoda nerwów i pieniędzy - lepiej dać drożej, ale mieć towar szybko, z polską gwarancja i dokumentacją, a nie przemycony z Niemiec czy innego kraju.
Aha - jeszcze jedna sprawa - niektóre opinie na temat sklepu na opineo.pl są fikcyjne (sami sobie je piszą)
Pozdrawiam z forum Nikona
Mister
Ostatnio edytowane przez mister ; 07-11-2008 o 17:49
Postanowiłem kupić eosa 40d. Zamiast skorzystać ze sprawdzonego sklepu postanowiłem zaoszczedzić 100 zł i skorzystałem z usług Japanfoto. Zamówienie złożyłem 22 października, zrealizowano je 12 listopada (21 dni)!!! Po przekroczeniu czasu realizacji zamówienia o którym mowa w regulaminie sklepu dwukrotnie podano mi nowy termin wysyłki i nie dotrzymano go.
Kontakt z firmą: tragedia – tylko e-mail.
W ramach przeprosin zaoferowano mi kartę pamięci. Potem dwie karty. Fajnie. Tylko ze w paczce była tylko jedna i to SD (40d obsługuje CF).
Gdy wreszcie kurier zapukał do moich drzwi i otworzyłem pudełko z przerażeniem odkryłem, że nikt nie pofatygował się by w jakikolwiek sposób zabezpieczyć przesyłkę. W dużym pudle swobodnie kulało się pudełko z wartym ponad 2 tysiące aparatem.
Nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No cóż, ja też jestem kolejną naiwną osobą, ktora kupiła u nich sprzet.
sytuacja wygladała bardzo podobnie jak u poprzedników.
wpłaciłam pieniądze, towar był podobno dostępny. info o zaksięgowaniu pieniedzy wysłali po 5 dniach (konto mam w tym samym banku).
potem cisza. wysłałam maila co z paczką, w odpowiedzi otrzymałam ,ze wyślą w poniedzialek- to juz pótora tygodnia od wpłaty i od dnia gdy mieli pieniadze na koncie.
potem zwodzeznie, ze paczka zostanie wysłana w piatek, potem niby wysłana i tak w kółko.
poprosialam o potwierdzenie wysłania paczki, niestety nie otrzymalam. na kolejne maile odpisywali zbywająco, w koncu stwierdzili, ze paczka zaginęła.
zażądałam zwrotu pieniedzy, miały byc max 48 godz od dnia otrzymania maila z info o przelaniu kasy. nie było.
potem sobie pomailowalismy o dzialaniu sysytemu ksiegowego, (swoja droga wydaje im sie ,ze rozmawiaja z połgłówkami- moze i mają racje, normalni ludzie tam nie kupują tylko samobójcy).
w koncu po prawie tyg pieniedzy nadal brak. poinformowalm ich ,ze o danej godzinie wychodze zglosic sprawe na komisariat. i w ten magiczny sposob pieniadze do mnie wrociły.
wpłacone oczywiscie tego samego dnia!!!!!!!!!
złodzieje i oszusci. trzymali moje pieniadze przez miesiac robiac mi łaske, ze zwroca.
przy takiej obsłudze klienta nie wróże im długiej kariery.
Dobry wieczór, miałam również małą story ze sklepem Japanfoto...zamówiłam aparat, po krótkim czasie nadeszła prośba o przelew, który wykonałam i....9 dni ciszy...w międzyczasie znalazłam informacje w tonie powyższychi korzystając z numeru komórkowego podanego gdzieś wcześniej odmówiłam zamówienie-bardzo rzeczowa i miła rozmowa z pewnym Panem ze sklepu..otrzymałam zapewnienie, że pieniądze dotrą w ciągu 48 godzin i.... dotarły
Zatem nie taki diabeł straszny /przynajmniej dla mnie
pozdrawiam
U mnie przebiegło wszystko bez problemu. Zamówiłem aparat 2 grudnia. Po przeczytaniu tego postu trochę się wystraszyłem i asekuracyjnie na nastepny dzień po zrealizowaniu przelewu poprosiłem mailem o przyśpieszenie wysyłki. Zależało mi aby zdążyć z prezentem na "Mikołaja". Aparat otrzymałem 5 grudnia. Zatem transakcję zaliczam do udanych.
tula_a Czy mogłabyś podać owy numer telefonu?
Zdaje się, że ja również dałem się nabrać... Może jakiś zbiorowy pozew do sądu ;]?
Ja również kończę przygodę z tym sklepem. Skusiła mnie niska cena, wpłaciłem kasę w poprzedni piątek, za chwilę kasa była u nich, bo wpłata w oddziale ich banku, a chyba we wtorek albo środę po wielu mailach zmienili status zamówienia. Na wysyłkę czekam dopiero niecały tydzień, ale to i tak sporo skoro miał byc kurier, a towar był dostępny... Dzisiaj napisałem, że rezygnuję z zamówienia i chcę zwrot kasy, chcieli numer konta, podałem i zobaczymy co będzie dalej...
i ja się nabrałem na ofertę tego pseudo sklepu... zamówiłem canona 450d i dopiero później przeczytałem opinie o sklepie, czym prędzej poprosiłem w zeszłą środę o zwrot pieniędzy, dziś pieniądze dotarły z powrotem, nie planuję robić więcej interesów z tym sklepem, numer telefonu, pod którym można się z nimi skontaktować to: 695 339 858 - o dziwo z kontaktem telefonicznym nie ma problemów.