Strona 26 z 43 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A może Koleżanka woli nasze forum od żółtego ??
    Canon 50D + dodatki

thomas1919
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_z Zobacz posta
    Nie dajcie sie nabrać!

Andrzej Z.
    Potwierdzam. Nie kupujcie u Nich. Czekałem na przesyłke od zapłaty 2 tyg a oferowali inny czas dostawy. Okłamali mnie dwa razy w mailu, zwodząc odnosnie czasu wysylki. Podali niepelne dane kurierowi i jedzil dwa razy do mnie, kolejne opoznienie. Nie podaja telefonu na stronie, kontakt tylko mailowy. Gwrancja UE, obiektyw pochodzi z Norwegii.
    Ostatnio edytowane przez thomas1919 ; 02-11-2008 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost

mister
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thomas1919 Zobacz posta
    Potwierdzam. Nie kupujcie u Nich. Czekałem na przesyłke od zapłaty 2 tyg a oferowali inny czas dostawy. Okłamali mnie dwa razy w mailu, zwodząc odnosnie czasu wysylki. Podali niepelne dane kurierowi i jedzil dwa razy do mnie, kolejne opoznienie. Nie podaja telefonu na stronie, kontakt tylko mailowy. Gwrancja UE, obiektyw pochodzi z Norwegii.

Ja też dałem się nabrać - zamówiłem u nich body i obiektyw, dostałem informację, że towar jest dostępny i mam wykonać przelew.
    Zrobiłem przelew, na następny dzień dostałem informację, że przelew został zaksięgowany.
    Napisałem maila z zapytaniem kiedy przesyłka będzie u mnie, dostałem odpowiedź, że wysyłka to max 5 dni roboczych od daty otrzymania przelewu.
    Minęło 5 dni i nic - napisałem do nich, że rezygnuje z zakupu bo minął już termin, a przesyłki nie ma, zażądałem równiez zwrotu wpłaconych pieniędzy.
    Otrzymałem maila, że paczka już została wysłana pocztą (płaciłem za kuriera) i jeżeli chcę otrzymać zwrot pieniędzy to mam nie odbierac paczki z poczty !!!
    Napisałem maila z prośbą o podanie daty wysyłki i nr paczki - w odpowiedzi dostałem informację, że przekazali już księgowości aby zwrócono mi pieniądze.
    Mija kilka dni, a pieniędzy ani towaru nie widać - poczekam jeszcze do 12 listopada i jeżeli nie będzie reakcji to pojadę tam (mam blisko) albo od razu zgłoszenie na policję o próbę wyłudzenia pieniędzy !!!
    Nie kupujcie u nich - szkoda nerwów i pieniędzy - lepiej dać drożej, ale mieć towar szybko, z polską gwarancja i dokumentacją, a nie przemycony z Niemiec czy innego kraju.
    Aha - jeszcze jedna sprawa - niektóre opinie na temat sklepu na opineo.pl są fikcyjne (sami sobie je piszą)

Pozdrawiam z forum Nikona

Mister
    Ostatnio edytowane przez mister ; 07-11-2008 o 17:49

Draco1
    Guest

Domyślnie Może i nie oszust, ale i tak nie polecam

Postanowiłem kupić eosa 40d. Zamiast skorzystać ze sprawdzonego sklepu postanowiłem zaoszczedzić 100 zł i skorzystałem z usług Japanfoto. Zamówienie złożyłem 22 października, zrealizowano je 12 listopada (21 dni)!!! Po przekroczeniu czasu realizacji zamówienia o którym mowa w regulaminie sklepu dwukrotnie podano mi nowy termin wysyłki i nie dotrzymano go.
    Kontakt z firmą: tragedia – tylko e-mail.
    W ramach przeprosin zaoferowano mi kartę pamięci. Potem dwie karty. Fajnie. Tylko ze w paczce była tylko jedna i to SD (40d obsługuje CF).
    Gdy wreszcie kurier zapukał do moich drzwi i otworzyłem pudełko z przerażeniem odkryłem, że nikt nie pofatygował się by w jakikolwiek sposób zabezpieczyć przesyłkę. W dużym pudle swobodnie kulało się pudełko z wartym ponad 2 tysiące aparatem.
    Nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gosiapal
    Guest

Domyślnie

No cóż, ja też jestem kolejną naiwną osobą, ktora kupiła u nich sprzet.
    sytuacja wygladała bardzo podobnie jak u poprzedników.
    wpłaciłam pieniądze, towar był podobno dostępny. info o zaksięgowaniu pieniedzy wysłali po 5 dniach (konto mam w tym samym banku).
    potem cisza. wysłałam maila co z paczką, w odpowiedzi otrzymałam ,ze wyślą w poniedzialek- to juz pótora tygodnia od wpłaty i od dnia gdy mieli pieniadze na koncie.
    potem zwodzeznie, ze paczka zostanie wysłana w piatek, potem niby wysłana i tak w kółko.
    poprosialam o potwierdzenie wysłania paczki, niestety nie otrzymalam. na kolejne maile odpisywali zbywająco, w koncu stwierdzili, ze paczka zaginęła.
    zażądałam zwrotu pieniedzy, miały byc max 48 godz od dnia otrzymania maila z info o przelaniu kasy. nie było.
    potem sobie pomailowalismy o dzialaniu sysytemu ksiegowego, (swoja droga wydaje im sie ,ze rozmawiaja z połgłówkami- moze i mają racje, normalni ludzie tam nie kupują tylko samobójcy).
    w koncu po prawie tyg pieniedzy nadal brak. poinformowalm ich ,ze o danej godzinie wychodze zglosic sprawe na komisariat. i w ten magiczny sposob pieniadze do mnie wrociły.
    wpłacone oczywiscie tego samego dnia!!!!!!!!!
    złodzieje i oszusci. trzymali moje pieniadze przez miesiac robiac mi łaske, ze zwroca.
    przy takiej obsłudze klienta nie wróże im długiej kariery.

tula_a
    Guest

Domyślnie

Dobry wieczór, miałam również małą story ze sklepem Japanfoto...zamówiłam aparat, po krótkim czasie nadeszła prośba o przelew, który wykonałam i....9 dni ciszy...w międzyczasie znalazłam informacje w tonie powyższych i korzystając z numeru komórkowego podanego gdzieś wcześniej odmówiłam zamówienie-bardzo rzeczowa i miła rozmowa z pewnym Panem ze sklepu..otrzymałam zapewnienie, że pieniądze dotrą w ciągu 48 godzin i.... dotarły Zatem nie taki diabeł straszny /przynajmniej dla mnie pozdrawiam

Domyślnie

U mnie przebiegło wszystko bez problemu. Zamówiłem aparat 2 grudnia. Po przeczytaniu tego postu trochę się wystraszyłem i asekuracyjnie na nastepny dzień po zrealizowaniu przelewu poprosiłem mailem o przyśpieszenie wysyłki. Zależało mi aby zdążyć z prezentem na "Mikołaja". Aparat otrzymałem 5 grudnia. Zatem transakcję zaliczam do udanych.

Awatar Wyrdrender
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tula_a Czy mogłabyś podać owy numer telefonu?

Zdaje się, że ja również dałem się nabrać... Może jakiś zbiorowy pozew do sądu ;]?

brooo
    Guest

Domyślnie

Ja również kończę przygodę z tym sklepem. Skusiła mnie niska cena, wpłaciłem kasę w poprzedni piątek, za chwilę kasa była u nich, bo wpłata w oddziale ich banku, a chyba we wtorek albo środę po wielu mailach zmienili status zamówienia. Na wysyłkę czekam dopiero niecały tydzień, ale to i tak sporo skoro miał byc kurier, a towar był dostępny... Dzisiaj napisałem, że rezygnuję z zamówienia i chcę zwrot kasy, chcieli numer konta, podałem i zobaczymy co będzie dalej...

raSheed
    Guest

Domyślnie

i ja się nabrałem na ofertę tego pseudo sklepu... zamówiłem canona 450d i dopiero później przeczytałem opinie o sklepie, czym prędzej poprosiłem w zeszłą środę o zwrot pieniędzy, dziś pieniądze dotarły z powrotem, nie planuję robić więcej interesów z tym sklepem, numer telefonu, pod którym można się z nimi skontaktować to: 695 339 858 - o dziwo z kontaktem telefonicznym nie ma problemów.

Strona 26 z 43 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów