Ja też dałem się nabrać - zamówiłem u nich body i obiektyw, dostałem informację, że towar jest dostępny i mam wykonać przelew.
Zrobiłem przelew, na następny dzień dostałem informację, że przelew został zaksięgowany.
Napisałem maila z zapytaniem kiedy przesyłka będzie u mnie, dostałem odpowiedź, że wysyłka to max 5 dni roboczych od daty otrzymania przelewu.
Minęło 5 dni i nic - napisałem do nich, że rezygnuje z zakupu bo minął już termin, a przesyłki nie ma, zażądałem równiez zwrotu wpłaconych pieniędzy.
Otrzymałem maila, że paczka już została wysłana pocztą (płaciłem za kuriera) i jeżeli chcę otrzymać zwrot pieniędzy to mam nie odbierac paczki z poczty !!!
Napisałem maila z prośbą o podanie daty wysyłki i nr paczki - w odpowiedzi dostałem informację, że przekazali już księgowości aby zwrócono mi pieniądze.
Mija kilka dni, a pieniędzy ani towaru nie widać - poczekam jeszcze do 12 listopada i jeżeli nie będzie reakcji to pojadę tam (mam blisko) albo od razu zgłoszenie na policję o próbę wyłudzenia pieniędzy !!!
Nie kupujcie u nich - szkoda nerwów i pieniędzy - lepiej dać drożej, ale mieć towar szybko, z polską gwarancja i dokumentacją, a nie przemycony z Niemiec czy innego kraju.
Aha - jeszcze jedna sprawa - niektóre opinie na temat sklepu na opineo.pl są fikcyjne (sami sobie je piszą)
Pozdrawiam z forum Nikona
Mister