Strona 25 z 43 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Creatoor Zobacz posta
    marek. Mało tego wczoraj znajomy opowiedział mi historię o swoim "znajomym" biznesmenie. Kupuje markowe aparaty po jednym egzemplarzu, wysyła je do takich małych skośnookich przyjaciół i po trzech miesiącach dostaje "klony". Widziałem taki jeden, dałbym słowo, że to oryginał. Włos na głowie się jerzy....
    Daj namiar na tego biznesmena. Potrzebuję klon 1DsIII , 200 L IS i 600 L
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Daj namiar na tego biznesmena. Potrzebuję klon 1DsIII , 200 L IS i 600 L
    Jeśli to mają byc takie klony jak np Nokii N95 to na pewno nie chcesz takich klonów ;-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To co napisłaem to prawda, ale tłumaczą się winni. Sprzęt widziałem. Wierzyć mi nikt nie musi, ateiści też są na świecie. Proszę poczytać raz jeszcze: www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203
    Oni tam piszą w kółko bzdury o podrabianych obiektywach bo się w ten sposób bronią przed nieautoryzowanymi importerami.
    Możliwe że w jakiejś fabryce, ktoś "po godzinach" sobie coś na własną rękę robi ale w innym przypadku podrobienie obiektywu tak żeby faktycznie działał a nie był tylko atrapą uważam za kompletnie nieopłacalne.

Creatoor
    Guest

Domyślnie

Oto informacja uzyskana od przedstawiciela Sigmy w Polsce:
    "Witam
    Faktycznie sklep JapanFoto jest na czarnej liście – oznacza to, że sprowadza obiektywy poza oficjalną siecią dystrybucji – raczej nie są o podróbki, aczkolwiek pewności mieć nie można.
    W Polsce działa tylko jeden autoryzowany Serwis obsługujący sprzęt Sigmy – w Gdyni, na ulicy Fleszarowej-Muskat 3.
    Jeśli chodzi o gwarancję, to:
    1. Serwis uznaje gwarancje polskiego dystrybutora – czyli firmy K-Consult. (wraz z dowodem zakupu)

2. W przypadku zakupu obiektywu za granicą należy dołączyć dowód zakupu w sklepie zagranicznym (i ewentualnie dowód opłacenia cła – jeśli sprzęt kupowany poza UE)

Niestety oznacza to, że na sprzęt kupiony w Polsce, ale poza oficjalną siecią dystrybucji serwis nie będzie honorował gwarancji."

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

... raczej nie są o podróbki, aczkolwiek pewności mieć nie ...
    Nie istnieje coś takiego jak podróbka obiektywu. Jeżeli ów podróbka miała by mieć taką samą lub bardzo podobną funkcjonalność jak oryginał to z ekonomicznego punktu widzenia było by to kompletnie nieopłacalne.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Jeszcze co do sprzętu foto: Chińczycy faktycznie nie muszą czekać na zaproszenie od jakiegoś gościa z Polski, ale też sami z siebie nie wysyłają kontenerów ze sprzętem do Polski licząc, że się ktoś przez przypadek zaiteresuje tym. Robi to NA ZAMÓWIENIE i o tym pisałem. Reszta to semantyka.
    Napisałeś wyraźnie że gość kupuje oryginały i wysyła do Chin, więc nie wykręcaj się semantyką :P
    To robienie "na zamówienie" wygląda tak jak kupowanie na allegro - wszystko gotowe i czeka na wysyłkę - po 7 dniach odbierasz od kuriera w Polsce.

I prawda jest taka, że Chińczycy nie kupują w dniu premiery tylko udostępniają podróbki już przed tą premierą. Sam miałem styczność nie raz ze sprzętem elektronicznym już sprowadzonym z Chin a przed oficjalną premierą w Polsce

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.
    Może ktoś z forumowiczów jest z Zabrza i może sprawdzić.
    http://www.krs-online.com.pl/japanfo...rs-288001.html
    Jest tam podany adres.
    Pozdrawiam.

magdallena
    Guest

Domyślnie

witam, zarejestrowałam się na forum ogarnięta entuzjazmem oczekiwania na zamówiony D40 i obiektyw Sigmy w sklepie JapanFoto... pierwszy post na jaki trafiłam i zmroziło mi krew w żyłach. trzy i pół tys. przelewem na konto-brak możliwości zakupu za pobraniem (głupota-fakt), czekam już ponad dwa tyg., co kilka dni bzdurne odpowiedzi ze sklepu że nie wiedzą co z przesyłką, mimo próśb nie podają nr.paczki, teraz ma wrócić i zostać wysłana kurierem. telefonu do sklepu nie ma, kilka firm zarejestrowanych pod podanym adresem, wszystkie telefony milczą. zaczynam wątpić czy zobaczę zakupiony sprzęt albo zwrot pieniędzy.

magdallena
    Guest

Domyślnie

od godziny mam go w rękach) błyskawiczna reakcja, DHL jest szybkie, a co to za cudowne narzędzie takie forum przeszła mi nawet już złość, ale ile nerwów to kosztowało wiedzą chyba tylko ci co coś podobnego przeżyli. i tak jak ktoś pisał wcześniej - słowa wytłumaczenia..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magdallena Zobacz posta
    witam, zarejestrowałam się na forum ogarnięta entuzjazmem oczekiwania na zamówiony D40
    Ale... D40 to chyba na forum Nikona bardziej pasuje?

http://www.dpreview.com/articles/nikond40/ vs http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/

Strona 25 z 43 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów