Strona 24 z 43 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czy może mi ktoś wyjaśnić pokrótce w jakim kierunku zmierza ten wątek?
    Bo od kilku stron tego wątku widzę że kręcicie się w kółko wokół cen i gwarancji i końca nie widać bo każdy uważa że "moja racja jest mojsza niż twojsza" .
    Skończycie kiedyś?
    Ok ja już kończe wracam do swoich

pozdrawiam Kanonierów

Początki nałogu

Domyślnie

Ja tylko dopisze, ze np. e-oko zawsze dawalo do Sigmy polska gwarancje. Nie tylko wiec sigmy z pro-centrum. Dla mnie roznice w cenie to nic dziwnego, wazne co kryje sie za ta roznica. I tutaj zawsze sklepy typu JapanFoto sa podejrzane, bo moga cos krecic np. z gwarancja. Pytanie za to czy dystrybutor za wyzsza cene oferuje wyzszy poziom obslugi ?
    I to mnie cos naszlo i wlazlem na stone Canona (zgodna z linia ideologiczna forum :-) ) z mysla gdzie kupie cos oficjalnie z literka C.
    Odpowiedz jest tu:
    http://www.canon.pl/gdzie_kupic/foto/

Jednym slowem - w najblizszym kiosku ruchu

DigitalAsh
    Guest

Domyślnie

Wszędzie czyli nigdzie

a na stronie Sigmy jest cała lista sklepów, które są "oficjalne" a nie są pro-centrum

Creatoor
    Guest

Domyślnie

Początek zaczął się od japanphoto i tu wraca. Rzuciłem okiem na stronę Sigmy i zatkało mnie: "Uwaga: sprzedawcy bez naszej rekomendacji -zaopatrujący się poza oficjalną siecią dystrybucji Sigma Corporation w Polsce:....FotoJapan
    Zabrze...".
    Pozostaje tylko domyślać się skąd pochodzą sprzedawane przez nich obiektywy Sigmy. A może...? http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203

Zapytanie w tej sprawie złożyłem również do Sony Polska.

A ja kupiłem u nich sprzęt! I jeszcze nie widziałem go na oczy....
    Jak to mówią? Mądry Polak po szkodzie? Biedny, nie mądry... o kilka tysięcy PLN.

kasza_2
    Guest

Domyślnie

Zakupilem ze sklepu JAPANFOTO canona 450D. Na kontakt ze sklepem nie ma co narzekac jednak przesylka zajela im daw tyg. Zaraz po zalupie prosilem o potwerdzenie dostepnosci produktu ( potwierdzili po godzinie). Co sie optem okzala aparatu nie mogli wysalc bo czekali na dostawe z hurtowni. Wszystko sie przeciagnalo do 2tyg. Aparat doszedl caly i zdoryw ale nie ma bylo w nim polskiej instrukcji ani gwarancji. Posprawdzalem po numerach na pudelku i zakupiony zostal w niemczech. Mam tylko nadziej ze niebedzie problemu w razie koniecznosci skorzystania z gwarancji w polskim serwisie.

Creatoor
    Guest

Thumbs down

Będzie problem na bank. Jak nie ma polskiej karty gwarancyjnej to pozamiatane. To samo dotyczy aparatów Sony i obiektywów Sigmy. Rozmawiałem z Sony telefonicznie. Foto Japan nie jest ich autoryzowanym sprzedawcą jak i pozostałych marek. Mało tego wczoraj znajomy opowiedział mi historię o swoim "znajomym" biznesmenie. Kupuje markowe aparaty po jednym egzemplarzu, wysyła je do takich małych skośnookich przyjaciół i po trzech miesiącach dostaje "klony". Widziałem taki jeden, dałbym słowo, że to oryginał. Włos na głowie się jerzy.... Zresztą Sigma ostrzega przed tym.
    Ja wycofuje się z transakcji i będę walczył o zwrot kasy.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

/.../ historię o swoim "znajomym" biznesmenie. Kupuje markowe aparaty po jednym egzemplarzu, wysyła je do takich małych skośnookich przyjaciół i po trzech miesiącach dostaje "klony"
    Włos się jeży na głowie
    Ale dlatego, że ktoś wierzy w takie opowiastki...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Włos się jeży na głowie
    Ale dlatego, że ktoś wierzy w takie opowiastki...
    dokładnie, przecież mali żółci bracia kupują wszystko od razu w dniu premiery a nie przez biznesmenów z jakiejś tam Polski.. reszta się zgadza..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Creatoor
    Guest

Domyślnie

Zgadzam się, że nasi przyjaciele z nad wielkiego muru mają wszystko na topie. To co napisłaem to prawda, ale tłumaczą się winni. Sprzęt widziałem. Wierzyć mi nikt nie musi, ateiści też są na świecie. Proszę poczytać raz jeszcze: www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203
    Nie zabrałem tutaj głosu by opowiadać bajki. PS. firna działa legalnie na terenie polski zachodniej, podobne interesy robi ze specjalistycznymi maszynami, klony z Chin, jedynie silniki z tabliczkami sprowadza z UE jako części zamienne i wkłada do środka. Maszyny sprzedaje jako produkowane na podzespołach ..... (tutaj nazwa kraju UE). Wszystko legalnie.
    Jeszcze co do sprzętu foto: Chińczycy faktycznie nie muszą czekać na zaproszenie od jakiegoś gościa z Polski, ale też sami z siebie nie wysyłają kontenerów ze sprzętem do Polski licząc, że się ktoś przez przypadek zaiteresuje tym. Robi to NA ZAMÓWIENIE i o tym pisałem. Reszta to semantyka.

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

też chciałem kupić sigme u nich - bo blisko mam. a facet mi gada, że nie da rady przetestować kilka obiektywów bo oni mają tylko sprzedaż wysyłkową- zrezygnowałem.
    canon

Strona 24 z 43 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów