Pokaż wyniki od 1 do 10 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

/.../ historię o swoim "znajomym" biznesmenie. Kupuje markowe aparaty po jednym egzemplarzu, wysyła je do takich małych skośnookich przyjaciół i po trzech miesiącach dostaje "klony"
    Włos się jeży na głowie
    Ale dlatego, że ktoś wierzy w takie opowiastki...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Włos się jeży na głowie
    Ale dlatego, że ktoś wierzy w takie opowiastki...
    dokładnie, przecież mali żółci bracia kupują wszystko od razu w dniu premiery a nie przez biznesmenów z jakiejś tam Polski.. reszta się zgadza..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Creatoor
    Guest

Domyślnie

Zgadzam się, że nasi przyjaciele z nad wielkiego muru mają wszystko na topie. To co napisłaem to prawda, ale tłumaczą się winni. Sprzęt widziałem. Wierzyć mi nikt nie musi, ateiści też są na świecie. Proszę poczytać raz jeszcze: www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203
    Nie zabrałem tutaj głosu by opowiadać bajki. PS. firna działa legalnie na terenie polski zachodniej, podobne interesy robi ze specjalistycznymi maszynami, klony z Chin, jedynie silniki z tabliczkami sprowadza z UE jako części zamienne i wkłada do środka. Maszyny sprzedaje jako produkowane na podzespołach ..... (tutaj nazwa kraju UE). Wszystko legalnie.
    Jeszcze co do sprzętu foto: Chińczycy faktycznie nie muszą czekać na zaproszenie od jakiegoś gościa z Polski, ale też sami z siebie nie wysyłają kontenerów ze sprzętem do Polski licząc, że się ktoś przez przypadek zaiteresuje tym. Robi to NA ZAMÓWIENIE i o tym pisałem. Reszta to semantyka.

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

też chciałem kupić sigme u nich - bo blisko mam. a facet mi gada, że nie da rady przetestować kilka obiektywów bo oni mają tylko sprzedaż wysyłkową- zrezygnowałem.
    canon

Creatoor
    Guest

Domyślnie

Oto informacja uzyskana od przedstawiciela Sigmy w Polsce:
    "Witam
    Faktycznie sklep JapanFoto jest na czarnej liście – oznacza to, że sprowadza obiektywy poza oficjalną siecią dystrybucji – raczej nie są o podróbki, aczkolwiek pewności mieć nie można.
    W Polsce działa tylko jeden autoryzowany Serwis obsługujący sprzęt Sigmy – w Gdyni, na ulicy Fleszarowej-Muskat 3.
    Jeśli chodzi o gwarancję, to:
    1. Serwis uznaje gwarancje polskiego dystrybutora – czyli firmy K-Consult. (wraz z dowodem zakupu)

2. W przypadku zakupu obiektywu za granicą należy dołączyć dowód zakupu w sklepie zagranicznym (i ewentualnie dowód opłacenia cła – jeśli sprzęt kupowany poza UE)

Niestety oznacza to, że na sprzęt kupiony w Polsce, ale poza oficjalną siecią dystrybucji serwis nie będzie honorował gwarancji."

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Creatoor Zobacz posta
    ... raczej nie są o podróbki, aczkolwiek pewności mieć nie ...
    Nie istnieje coś takiego jak podróbka obiektywu. Jeżeli ów podróbka miała by mieć taką samą lub bardzo podobną funkcjonalność jak oryginał to z ekonomicznego punktu widzenia było by to kompletnie nieopłacalne.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To co napisłaem to prawda, ale tłumaczą się winni. Sprzęt widziałem. Wierzyć mi nikt nie musi, ateiści też są na świecie. Proszę poczytać raz jeszcze: www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203
    Oni tam piszą w kółko bzdury o podrabianych obiektywach bo się w ten sposób bronią przed nieautoryzowanymi importerami.
    Możliwe że w jakiejś fabryce, ktoś "po godzinach" sobie coś na własną rękę robi ale w innym przypadku podrobienie obiektywu tak żeby faktycznie działał a nie był tylko atrapą uważam za kompletnie nieopłacalne.

Domyślnie

Jeszcze co do sprzętu foto: Chińczycy faktycznie nie muszą czekać na zaproszenie od jakiegoś gościa z Polski, ale też sami z siebie nie wysyłają kontenerów ze sprzętem do Polski licząc, że się ktoś przez przypadek zaiteresuje tym. Robi to NA ZAMÓWIENIE i o tym pisałem. Reszta to semantyka.
    Napisałeś wyraźnie że gość kupuje oryginały i wysyła do Chin, więc nie wykręcaj się semantyką :P
    To robienie "na zamówienie" wygląda tak jak kupowanie na allegro - wszystko gotowe i czeka na wysyłkę - po 7 dniach odbierasz od kuriera w Polsce.

I prawda jest taka, że Chińczycy nie kupują w dniu premiery tylko udostępniają podróbki już przed tą premierą. Sam miałem styczność nie raz ze sprzętem elektronicznym już sprowadzonym z Chin a przed oficjalną premierą w Polsce

Uprawnienia umieszczania postów