Z tego co ja zrozumiałem miał "jakiś" dokument zakupu. Ja widziałem już kilk aparagonów drukowanych na drukarce laserowej więc nic mnie nie zdziwi. Tyle wiemy.Z tego co zrozumiałem założyciel wątku miał paragon i gwarancję i serwis odmówił naprawy.
Ale dlaczego K-Consult wymaga polskiej karty gwarancyjnej jak jest zakupiony w Polsce a jak w UE to już światowej - czyżby tamci nie dawali swoich kart??
Co do negocjacji chce mi Pan powiedzieć że może Pan zejść poniżej tych 5% hm.. Jaki Pan jest dobry i miły że dołoży mi Pan do obiektywuAle cóż nie mogę Pana naciągać na takie straty.
Ostatnio edytowane przez chodus ; 03-06-2008 o 09:54
Ponieważ jako gwarant może wymagać, nawet bez podania powodów i jest to zgodne z prawem. Powodów jest kilka, między innymi taki, że jeśli użytkownik nabył sprzęt na terenie Polski to prawem wymagane jest by dokument gwarancyjny był sporządzony w tym języku w jakim jest on w stanie go zrozumieć. Dlatego sprzedawcy importerzy łamią prawo bo dostarczają dokumenty gwarancyjne w języku obcym, którego klient znać nie musi, nie może więc siępod taką gwarancja podpisać świadomie czyli z niej korzystać. To tylko jeden formalny przykład. Bo potem jak sa jakieś pretensje to pada pytanie - czy zapoznał się Pan z warunkami gwarancji?Ale dlaczego K-Consult wymaga polskiej karty gwarancyjnej jak jest zakupiony w Polsce a jak w UE to już światowej
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dziekuję za sarkazm, chcieć komuś pomóc to Cię kopnie.Co do negocjacji chce mi Pan powiedzieć że może Pan zejść poniżej tych 5% hm.. Jaki Pan jest dobry i miły że dołoży mi Pan do obiektywu Ale cóż nie mogę Pana naciągać na takie straty.
Ostatnio edytowane przez foto-net ; 03-06-2008 o 09:56 Powód: Automerged Doublepost
Może było to złośliwe ale najpierw Pan piszę że 5% marży to luksus a kilka wątków niżej proponuje mi negocjację ceny więc od razu mi się to nasunęło na język - czy chce Pan dokładać do interesu?Cytat:
Co do negocjacji chce mi Pan powiedzieć że może Pan zejść poniżej tych 5% hm.. Jaki Pan jest dobry i miły że dołoży mi Pan do obiektywu Ale cóż nie mogę Pana naciągać na takie straty.
Dziekuję za sarkazm, chcieć komuś pomóc to Cię kopnie.
Co do garancje WorldWide nie wystaczy włożyć karki z przetłumaczeniem w końcu K-Conslt jak widąc i tak tam jest zawarty? tylko od razu zabierać kartę i wkładać swoją?
Paragon fiskalny drukuje się na drukarce fiskalnej a nie na laserowej. proszę pytać księgowej. Inaczej nie jest to paragon fiskalny ale kartka papieru. Nie jest to dokument.A to jest jakieś ograniczenie na rodzaj drukarki użytej do paragonów?
Paragon musi byc na kasie fiskalnej - tak mi się wydaje
Gwarancja powinna zostać sformułowana w języku polskim w sposób jasny, zrozumiały i nie wprowadzający w błąd. Jeżeli jednak gwarant uchybi powyższemu wymogowi, gwarancja jest nadal ważna i pozostaje to bez wpływu na uprawnienia kupującego.Ponieważ jako gwarant może wymagać, nawet bez podania powodów i jest to zgodne z prawem. Powodów jest kilka, między innymi taki, że jeśli użytkownik nabył sprzęt na terenie Polski to prawem wymagane jest by dokument gwarancyjny był sporządzony w tym języku w jakim jest on w stanie go zrozumieć. Dlatego sprzedawcy importerzy łamią prawo bo dostarczają dokumenty gwarancyjne w języku obcym, którego klient znać nie musi, nie może więc siępod taką gwarancja podpisać świadomie czyli z niej korzystać. To tylko jeden formalny przykład. Bo potem jak sa jakieś pretensje to pada pytanie - czy zapoznał się Pan z warunkami gwarancji?
Pogooglałem, rzeczywiście. Ale jest też coś, co się nazywa paragonem niefiskalnym. I co, to już nie jest dowód sprzedaży? Przecież nie każdy sprzedawca ma obowiązek używania kas fiskalnych.
Jak rozumiem, paragon fiskalny oprócz dowodu sprzedaży jest też związany z rozliczeniami sprzedającego z US. A sprawdzanie prawidłowości tych operacji nie leży już w gestii serwisu.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0