Ale znowu Pan nie napisał mi odpowiedzi na moje pytanie o ile możemy po negocjować cenę?

Co do wątku - chyba i tak by powstał bo jest to zagranie K-Consult a nie sprzedawców - po to się ma gwarancję aby udać się do serwisu.

Jak możemy zauważyć w wymaganej gwarancji (na polski rynek) wyraźnie jest napisane kto jest gwarantem - K-Consult

Jestem tylko ciekawy co by było gdybym wyjechał z Pana gwarancją na rok do Anglii i zepsuł by mi się obiektyw - mam gwarancję Polską a nie światową i co jazda do K-Consult z naprawą?

Widać z tego różnica 170 zł jest bee ale 123 zł to już ok bo do tego się Pan jakoś nie odniósł.

Wątek ten już dawno zmienił swoje założenie osoby piszącej pierwszy post. W tym wątku pokazujemy jak jeszcze daleko jest Polska za innymi krajami UE.

Tu (i wcale się temu nie dziwie) firma K-Consult może budować swoje pro centra i dawać ludziom te zabawki do oglądania ale jak inne firmy zaczęły ściagąc obiektywy na własną rękę (obrót spada i obiektywy nie przechodzą przez ich ręcę i nie mogą dołożyć swojej wspaniałej gwarancji) to trzeba coś z tym z zrobić bo taka sieć nie będzie stała za darmo a i pracownikom trzeba zapłacić. To napiszemy czarną listę a od ludzi którzy zakupili właśnie tam będziemy brać kase za naprawy - plan super