Nono, to jak by to policzyć myśląc jak kolega od Sigmy 28-70, skoro Fotojapan sprzedał szkło za 999 zł i zarobił, no bo po to jest sklep by zarabiać to jak ja mam ten obiekty w sklepie za 1489 zł to mamy tak 490 zł moja marża do ceny fotojapan, plus poszalejmy 15% marzy fotojapan - no bo na 5% nikt nie pracuje - 149 zł to mamy w sumie 639 zł. No świetnie! I przy takiej konkurencji tylko fotojapan jest w stanie obniżyć tak cenę? Chyba pójdę popływać w basenie przy willi, który sobie wybudowałem za sprzedaż Sigmy w cenach sugerowanych i pomyślę czy może mam już dość kasy a może jeszcze podniosę trochę bo na nowego mercedesa mi nie wystarczy. 5% marży to realna marża przy cenie możliwej do uzyskania po negocjacjach, jak pisałem ceny są trzymane ponieważ zobowiązuje do tego umowa chroniąca sklepy stacjonarne, takie jak w galerii w Białymstoku gdzie muszą płacić czynsz i gdzie się ich nie negocjuje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Proste jak konstrukcja cepa. Tylko,że sklep to cała fabryka gdzie jeden cep nie wystarczy. Pana wyliczenia to prosta matematyka, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.Co do moich wyliczeń - prosty rachunek - prosta odpowiedź takie moje zdanie
Oczywiście bo od tego jest serwis, nie rozróżnia Pan podstawowych pojęć a bierze się Pan za wyliczenia marży?Sigma hm znowu przepraszam - Pro Centrum nigdy nie dało mi odpowiedzi ile będzie kosztować naprawa - kalibracja obiektywu.
Kolego z roku na rok wychodzą nowe modele obiektywów pod które fabryka modyfikuje i robi płyty główne, z różnym softem by to wszystko działało. Dlatego serwis musi zbadać taki obiektyw by sprawdzić co to za płyta główna bo ta produkowana miesiąc wcześniej może być inna od tej z początku roku. To normalne i chyba mieści się w głowie przeciętnemu konsumentowi. 28-70 to stary obiektyw nie wiadomo kiedy był wyprodukowany i jaką ma płytę główną. Czy teraz to jest jasne?Może w tej Japonii to mały Japończyk ma 100 płytek z czego 50 jest programowalnych 50 nie i tak na chybił trafił wkłada sobie do obiektywu aby serwis w Polsce miał zagadkę - cóż taka wersja może i prawda bo na to wygląda
Odpowiedź jest w tekście.Wymądrzam sie - może i tak bo skoro Pan pisze o negocjacjach ceny to o ile możemy po negocjować ? skoro ma Pan te 5 % ??
Dokładnie TYLKO TYLE możesz napisać. I nic więcej.Co do tej czarnej listy - BZDURA i tylko tyle moge napisać
O tym, że sprzęt wprowadzany na teren RP powinien pochodzić z oficjalnej dystrybucji, jeśli tak nie jest do serwisu należy dostarczyć dokumenty wymagane przez serwis celem naprawy. Tak jest w KAZDYM serwisie w polsce.Warunki gwarancji ma Pan powyżej na skanie - a to co mówi Pro Centru że skoro kupiłem w Polsce to mam mieć ICH gwarancję świadczy tylko o jednym!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dla mnie powtarzasz w kółko te same argumenty, mimo, że zostały obalone, używasz słów typu skandal, bzdura, proste i bzdurne obrazowe wyliczenia. Serwis jest be, wszyscy biją brawo, procentrum jest be, brawo, dystrybutor be, brawo. Tylko to Ty sam zrobiłeś sobie kuku kupując w takim a nie innym sklepie. Nie masz prawa wypowiadać się o podejściu serwisu bo nie jesteś ich klientem. Dostałeś pełna i kompleksową informację której nie zrozumiałeś. Nadal nie rozumiesz, nie miej pretensji za swoje przygody do nikogo innego jak tylko do siebie za wybór i do sklepu, który sprzedał Ci bubel bez ważnej gwarancji. Proponuję postaw jeszcze kilka wykrzykników, wyładuj frustrację, do dyskusji nic nie wniesiesz ale może lepiej się poczujesz, bo różnicy co jest, jak powinno być a jak Ci się wydaje odnoszę wrażenie, że nigdy nie zrozumiesz.