Strona 8 z 43 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Początki nałogu

Domyślnie

Po jaką cholerę ludzie kupują u podejrzanych sprzedawców
    Kazdy sprzedawca jest na poczatku podejrzany. Chcesz mi powiedziec ze do ciebie jak przyjezdza karton tamronow i okazuje sie ze 1 na 10 jest ostry z twoim osobistym body to wysylasz do niemiec reszte czy podpina je wielu potencjalnych klientow i w koncu ktoremus bedzie pasowac?

Dziwne ze go nie znalezli, obecnie policja dziala bardzo sprawnie i zadne walki allegrowe czy inne nie przechodza bez echa, maja specjalna grupe jak pamietam z wroclawia i potrafia sobie z takimi delikwetami poradzic.

niedoszły ich klient kupił u mnie ostatnio szkło, bo coś mu nie pasowało z ichniejszą fakturą
    co dokladnie, pozatym widzial ja czy sie zasugerowal watkiem, zdaje sie ze sam nie wystawiales faktur na poczatku swojej "dzialanosci" albo szybko cena rosla juz nie pamietam, pozatym czy masz magazyn czy sprzedajesz w parku przy domu Ktos rzucil slowa o marnej www, jak spojrzec na "sklep" cichego to ja nie wiem czy jest to godne zaufania ze nie wspomne o servisie tamrona w polsce jak widac oceniac latwo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    Chcesz mi powiedziec ze do ciebie jak przyjezdza karton tamronow i okazuje sie ze 1 na 10 jest ostry z twoim osobistym body to wysylasz do niemiec reszte czy podpina je wielu potencjalnych klientow i w koncu ktoremus bedzie pasowac?
    jaki to ma w ogóle związek ?

jak spojrzec na "sklep" cichego to ja nie wiem czy jest to godne zaufania ze nie wspomne o servisie tamrona w polsce jak widac oceniac latwo
    No tak, zwłaszcza, że "sklep Cichego", to obecnie właściwie jeden plik tekstowy podpięty do serwera, który to leży zakurzony od dwóch lat. Ale myślę, że wplątanie tutaj tego wątku jest nie na miejscu, odpowiedni temat znajdziesz w Pralni.

Ja się wypowiadam z punktu widzenia doświadczonego użytkownika, sprzedawcy i klienta zarazem. Jeśli Ty byś wysłał kasę na konto nowego sklepu, w którym nie odbierają telefonów i nie można odebrać osobiście towaru, to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Ale jak widać jest więcej amatorów takich zakupów i chyba wypadałoby się troszkę zastanowić przed zakupem. Ja, bardzo serio, wolałbym już kupić w MM jub FJ.

Wybacz, ale jeśli masz na koncie 15 postów, jesteś właściwie anonimową osobą na forum i możesz bronić sklepu X, to czemu stary wyjadacz nie mógłby się również wypowiedzieć w tej sprawie, nawet jeśli jest jakąśtam konkurencją dla X ? Po godzinie 17 jestem zresztą normalnym forumowiczem, a nie handlarzem...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    (...)
    aby zrobic/alozyc w polsce sklep/biznes to trzeba
    -miec siedzibe z marmuru a conajmniej dwie hale ala media markt
    -miec wypasiony sklep internetowy z super skryptem i laczem do tego 50 osobowa ekipe odpowiadajaca na tel i maile 24h - przyczym czas odpowiedzi to max 15min
    -miec towar wylacznie z polskiej dytrybucji wylacznie po cenach z HK
    -udzielac gwarancji a wlasciwie rekojmi na 5lat i samemu serwisowac towar a najlepiej wydawac nowy a stary oddawac producentowi, placic przy tym za wszelkie przesylki .

Śmiesznie się czyta takie banialuki, ale wiesz co, jak ktoś wydaje ciężko zarobione pieniądze, to nieważne, czy sklep jest na rynku tydzień czy 5 lat, można wymagać od niego chociażby elementarnej podstawy obsługi klienta, takiej , jak kontakt telefoniczny czy mailowy. Ciebie to bawi, ale jak widać są tacy, którym nie do śmiechu jest fakt, że nie wiedzą, co się dzieje z ich oszczędnościami.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-05-2008 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

nie bronie tego sklepu, raczej polemizuje z naskakiwaniem na mikro przedsiebiorstwa ktore nie sprostaja marmurowym wymaganiom polskiej elity 40d , z japan foto czy jak im tam nic mnie nie laczy tak samo jak z kea photo choc i w watku o zakupach z HK sie wypowiadalem. Ludzie zarowno kupujacy jak i sprzedajacy roznorako postepuja i ciezko sklasyfikowac pewne sprawy, bo jak nazwac pierwszych klientow kea foto - wariaci wplacajacy na konto w uk ludziom siedzacym w hk a co powiedziec o kupujacych bez vatu w mm gdy mm podnosci pare dni wczesniej ceny o 22%, a moze lepsi sa stekajacy maniacy jasnych tamronow ktore klekocza przodem a servis ma ich w powazaniu, nie wspomne o calej firmie canon ktore dysponuje jednym servisem na 35mld ludzi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mnie też nic nie łączy nic z japanfoto, nie znam ich i nie mam żadnej opinii na ich temat. Co nie zmienia faktu, że nie wolno mi zabierać głosu w temacie, w którym mam coś tam do powiedzenia.

Początki nałogu

Domyślnie

>>raczej polemizuje z naskakiwaniem na mikro

No przepraszam, jak ktos sie za cos bierze to powinien robic to PROFESJONALNIE. I nie ma znaczenia, czy jest mikro i makro. A jak nie jest w stanie zagwarantowac minimum poziomu uslug (typu odbierz telefon), to w ogole nie powinien sie za to brac. Wplacanie pieniedzy w ciemno, nieznanej firmie to dla mnie brak rozsadku, a dowodem sa wlasnie takie watki jak ten. Czasem sie dziwie, dlaczego duzy dealer z Singapuru ma czas odpowiedziec na kazdy email, a polska mikro firemka nie raczy na zaden.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    nono..tylko na obiektywie 1500zł sklep zarabia jakieś 30-40zł..więc 150zł zniżki to trochę dziwna sprawa...czyż nie??
    Ktoś tu chyba w innym świecie żyje... 40 zł na obiektywie za 1,5k zł? Ile to jest narzutu? 2,67%? Przecież sprzedaż z takim "zyskiem" nie będzie się opłacał nawet firmie Zenek i S-ka z siedzibą w garażu sąsiada. 300-400 zł już prędzej, a i to nie są jakieś kokosy (w detalu 35% i więcej to NORMA, aczkolwiek wiele zależy od branży. Policz sobie narzut sklepu z ubraniami, który po sezonie robi wyprzedaż z "rabatami" -60% czy -70%, i zapewniam, że jeszcze całkiem nieźle na tym wychodzą.

Początki nałogu

Domyślnie

to powinien robic to PROFESJONALNIE
    owszem ale widzisz tak sie sklada ze zycie nie ma wykonalnosci planu w 100% w innym przypadku kazdy studnet z 4-ka powinien nie zdac, gorzej canon bez IS w body to ostatni dziad bazarowy. Sprobuj cos stworzyc i jak uzyskasz 100% zadowolenia to napisz ksiazke o tym.

Zaloz firme wrzuc niskie ceny na skapcu i zobaczymy ile odbierzesz tel a ilu nie. Nie wiem ale chyba tylko ekstremalnie wielkie korporacje stac na xx ludzi wiszacych na tel. Wejdz sobie do jakiegos sklepu foto czy innego ktory ma kompa z gg i dzwiekiem, co chwila ktos klika z zapytaniem, albo zadzwon na infolinie zeby uzyskac pomoc z jakiegos programu nie ms

Policz sobie narzut sklepu z ubraniami
    Hmm ok licze sobie 10pln wytworzenie w chinach 15 wysylka za sztuke liczac ze bierzesz kontener, 150pln bluzeczka w sklepie - niezla przebitka

a teraz bierzesz sprzet elektroniczny kilka sztuk danego modelu zeby bylo na stanie, legalnie od oficjalnego polskiego dytrybutora .... nie liczylbym na efekt jak z ubraniami.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ktoś tu chyba w innym świecie żyje... 40 zł na obiektywie za 1,5k zł? Ile to jest narzutu? 2,67%? Przecież sprzedaż z takim "zyskiem" nie będzie się opłacał nawet firmie Zenek i S-ka z siedzibą w garażu sąsiada. 300-400 zł już prędzej, a i to nie są jakieś kokosy (w detalu 35% i więcej to NORMA, aczkolwiek wiele zależy od branży. Policz sobie narzut sklepu z ubraniami, który po sezonie robi wyprzedaż z "rabatami" -60% czy -70%, i zapewniam, że jeszcze całkiem nieźle na tym wychodzą.
    W zasadzie miałem się nie odzywać, ale to już przegięcie. Kolego, masz ZEROWĄ wiedzę na temat branży foto i marży na jakich się pracuje. Często 3% to LUKSUS dla sklepu takiego jak mój. Zapytaj Pana Kuby (pozdrawiam przy okazji) czy innych handlujących w branży i nie pisz banialuk. 80% takich wymądrzających się userów biorących udział w dyskusji pisze kompletne głupoty. Nawet nie chce mi się tego komentować bo to OT, nie będę uczył jak się firmę zakłada i prowadzi oraz jak się podatki rozlicza, od tego są szkoły. Co do Japanfoto. Mam informację, że właściciel prowadził już kiedyś tego typu firmę pod inną nazwą, w tym na allegro, sam u niego kupowałem interwencyjnie wieki temu Canony i zdziwiłem się nie dawno, że japanfoto to właśni on - bardzo miły człowiek. Ceny ma bardzo fajne, to co piszą tu ludzie jest niepokojące, również różne opinie słyszałem, traktuje jednak na razie jak plotki. Jedna uwaga, zwykle obserwuję opinie na opineo u konurencji. Dzisiaj wszystkie negatywne posty na temat tego sklepu zostały wyczyszczone i tylko to jak na razie mnie zastanawia. Jedno jest pewne, jeśli ma coś za skórą to niebawem urzędy się tym zainteresują. Tyle na ten temat.
    Ze swojej strony tylko napisze, że serwis dystrybutora ma możliwość sprawdzenia gdzie został sprzedany obiektyw i do kogo po numerach seryjnych. Jeśli widzą abstrakcyjną cenę na FV badają sprawę we własnym interesie i nie kto inny jak ja wiem o tym doskonale, mam serwis 10 minut drogi odemnie podobnie i dystrybutora Sigmy, znam procedury. Jestem więc sklonny uwierzyć autorowi postu w to co pisze, jednak faktów nie znam. Tak czy inaczej ja jako procentrum na wiele sigm z oferty JP nie jestem w stanie zaoferować lepszych cen ani nawet takich samych z dystrybucji Polskiej ani Niemieckiej (jak Pani prezes JP napisała), a mam 10 letnie doświadczenie w branży i masę kontaktów. Może po prostu chcą się przebić i dokładają do interesu, życie pokaże. Nie oceniał bym ich jednak pochopnie. Jeszcze gdyby sigmy byly z dystrybucji azjatyckiej ale z niemiec... hmm..

Dopiero zaczyna Awatar teruus

Domyślnie

Kolega BARDZO się myli....
    Sklepy z ubraniami to całkiem inna bajka, nie ma najmniejszego sensu żeby tak porównywać....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ktoś tu chyba w innym świecie żyje... 40 zł na obiektywie za 1,5k zł? Ile to jest narzutu? 2,67%? Przecież sprzedaż z takim "zyskiem" nie będzie się opłacał nawet firmie Zenek i S-ka z siedzibą w garażu sąsiada. 300-400 zł już prędzej, a i to nie są jakieś kokosy (w detalu 35% i więcej to NORMA, aczkolwiek wiele zależy od branży.
    LOL Ja powiem tyle, że 10 % narzutu na sprzęcie foto to jest ŚWIĘTO.

Strona 8 z 43 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów