Strona 7 z 43 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Moim zdaniem, wątek powstał jako reklama mało znanego sklepu.

Pamietam jak zobaczyłem po raz pierwszy reklamę jakiegoś brukowca, w któej to na pierwszej stronie jakaś, nieznana mi DODA cośtam przeskrobała czy coś takiego.
    Tv prawie nie oglądam, w radiowej trójce jej nie puszczają
    Dzięki tej "antyreklamie' dowiedziałem się kto to DODA.
    Myślę że w tym przypadku jest podobnie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam!

Jestem przekonany w 100% że to co pisze Andrzej to prawda.
    Zamówiłem przez stronę w tym sklepie nikona d80, pieniądze wpłaciłem na konto ( 2.049,00 zł)

Wszystko to ponad tydzień temu, telefon milczy.
    Na stronie mają informację:"W związku z dużą ilością telefonów nie jesteśmy w stanie
    sprostać Państwu oczekiwaniom. Od dnia dzisiejszego prosimy przysyłać mailem swój numer telefonu i nasi pracownicy bedą oddzwaniać
    do Państwa w godzinach od 15 do 17 .
    Przepraszamy za utrudnienia."

Sama ta informacja jest już podejrzana. (nr. tel. zostawiłem im w mailu, oczywiście nikt nie oddzwania)
    Nie wiem teraz co się dzieje z moimi pieniędzmi i czy aparat w ogóle otrzymam, a jeżeli tak to czy nie będę miał tego samego problemu co Andrzej?
    Nie chciałbym kończyć tego wszystkiego za pomocą policji, ale w razie czego proszę Andrzeja oraz inne osoby, które mają podobny problem o kontakt na maila:
    superdol@o2.pl
    pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie

głupotą jest wpłacać pieniądze firmie która jest nową na rynku z pseudo witryną sklepową. jak pisałem wcześniej zamówiłem tam obiektyw za pobraniem kurierem i nic do dzisiaj nie przyszło...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    głupotą jest wpłacać pieniądze firmie która jest nową na rynku z pseudo witryną sklepową. jak pisałem wcześniej zamówiłem tam obiektyw za pobraniem kurierem i nic do dzisiaj nie przyszło...
    Obawiam się, że masz rację, mimo wszystko stało się i nie wiem co teraz począć.
    Na numer telefonu rzekomego sklepu nie da się już nagrać nawet żadnej wiadomości ponieważ skrzynka jest przepełniona.

pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

reklama czy antyreklama...whatever...
    ja nie ryzykuję dla kilku PLN...jest pełno znanych, sprawdzonych sklepów o bardzo dobrej opinii...im ufam...o!
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Początki nałogu

Domyślnie

Oby to byla nieprawda, ale jak mozna łasić sie na takie okazje i wplacac kase nieznanej firmie ? Kto slyszal wczesniej o JapanFoto ? Ludzie troche rozsadku, kazdy towar od reki jest drozszy bo JEST. I za to czasem sie doplaca. Co mi po tanszym aparacie z USA, jak bede go miec (moze?) za miesiac ? Przy zmianach cenowych na koniec wyjdzie jeszcze drozej. Gdybym robil interesy w taki sposob, to raz na tydzien musialbym otwierac watek "uwaga oszust" na jakims forum !

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos Zobacz posta
    Oby to byla nieprawda, ale jak mozna łasić sie na takie okazje i wplacac kase nieznanej firmie ? Kto slyszal wczesniej o JapanFoto ? Ludzie troche rozsadku, kazdy towar od reki jest drozszy bo JEST. I za to czasem sie doplaca. Co mi po tanszym aparacie z USA, jak bede go miec (moze?) za miesiac ? Przy zmianach cenowych na koniec wyjdzie jeszcze drozej. Gdybym robil interesy w taki sposob, to raz na tydzien musialbym otwierac watek "uwaga oszust" na jakims forum !
    tu nawet nie jest mowa o zakupach ze stanów czy też od zaufanego tipa;
    zobaczcie na ten sklep, jak on wygląda!
    to jest ewidentny wałek....
    cóż ceny kuszą dlatego zamówiłem za pobraniem ale żeby wpłacać kasę??!
    ile jest sprawdzonych sklepów w Polsce? ilu jest sprawdzonych TIPów a ludzie dalej się nabierają.
    swoją drogą to też jest pomysł na to żeby zrobić szybko kasę i zniknąć i wygląda na to że wcale nie jest do tego potrzebne allegro. szybciej i łatwiej założyć swój sklep z magazynem w XX bez odbioru osobistego z telefonami teoretycznie pracującymi od godz 14 tej do 17 tej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Napisałem maila z żądaniem zwrotu pieniędzy, o dziwo otrzymałem odpowiedź i w ramach przeprosin za nieudaną transakcję został mi zaproponowany statyw. Zobaczymy jak to będzie wyglądało.

Mam natomiast pytanie do orientujących się w temacie, jaką cenę powinien mieć nikon d80 body(wiem, że to forum canona, ale może ktoś zna odpowiedź) żeby był w miarę tani, ale dawał gwarancję legalnego produktu, który będzie akceptowany przez serwis?

pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

jak sobie czlowiek poczyta takich watkow to sie dowie ciekawych spraw

aby zrobic/alozyc w polsce sklep/biznes to trzeba
    -miec siedzibe z marmuru a conajmniej dwie hale ala media markt
    -miec wypasiony sklep internetowy z super skryptem i laczem do tego 50 osobowa ekipe odpowiadajaca na tel i maile 24h - przyczym czas odpowiedzi to max 15min
    -miec towar wylacznie z polskiej dytrybucji wylacznie po cenach z HK
    -udzielac gwarancji a wlasciwie rekojmi na 5lat i samemu serwisowac towar a najlepiej wydawac nowy a stary oddawac producentowi, placic przy tym za wszelkie przesylki

nie wiem skad w Was takie oczekiwania od poczatkujacych przedsiebiorcow ktorzy praktycznie od zera bez kapitalu a jedynie dzieki plecom w niemczech sprowadzaja towar i ledwo wychodza na swoje o inwestycjach nie wspominajac. Dziwie sie tez tym ktorzy stawiaja takie sklepy, toz to trzeba miec niezle zryty beret za przeproszeniem zeby pieprzyc sie ze sprzedaza szkla za 2k przy zysku 50-100pln, lepiej postawic restauracje i miec przebicie 300% na bulce z kotletem i nie miec na karku gwarancji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po jaką cholerę ludzie kupują u podejrzanych sprzedawców, których zaletą jest wyłącznie (zastanawiająco) niska cena towaru? Dla ostrzeżenia przypomnę użytkownika chinaski z allegro któy sprzedawał sprzęt foto( http://www.allegro.pl/show_user.php?...=chinaski_2005 ), który także miał dziwnie niskie ceny, wpłacało mu się na konto, poza tym zero kontaktu telefonicznego i niemożność odioru osobistego. Do czasu gość wysyłał towar, a pewnego razu, jak wpłaciło mu masę klientów kasę na ok 200 k PLN, zwinął się i zniknął. I sprawa umorzona, bo go nie znaleźli. Powstało potem forum męczenników, którzy łudzili się, że odzyskają skradzione tysiące... ( www.chinaski.fora.pl ).

Jeśli chodzi o Japanfoto to niezręcznie mi się wypowiadać, bo to w końcu konkurencja, ale niedoszły ich klient kupił u mnie ostatnio szkło, bo coś mu nie pasowało z ichniejszą fakturą.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-05-2008 o 16:55
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 7 z 43 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów