Strona 10 z 43 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i zaczyna się. Naprawdę ludzie sami są sobie winni..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Tomekk_z_...
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i zaczyna się. Naprawdę ludzie sami są sobie winni..

moja przygoda z tym sklepem już się skończyła a było tak:
    11.05 zamówiłem aparat, wszystko ładnie, na stronie jest nawet powierdzenie zamówienia w pdf ale jak otworzę to ten dokument nazwa się "faktura" ... po co?
    czekam na potwierdzenie ponieważ "Po otrzymaniu potwierdzenia dostępności towaru prosimy o przelanie sumy zamówienia na podany niżej nr konta:
    W tytule przelewu proszę podać numer zamówienia"

wczoraj późnym wieczorem zapytałem e-mailem kiedy dostępność zostanie potwierdzona i dość szybko bo w nocy dostałem odpowiedź "potwierdzam dostepnosc" i nic więcej .... dla mnie koniec przygody
    może mają tak dużo pracy, że w nocy muszą pracować ale ja dla 10 zł nie będę ryzykował, zamówiełm w innym sklepie, jutro odbiorę osobiście i będę cieszył się nowym sprzętem
    wszystkim innym życzę - ZERO kłopotów

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Pozwoliłem sobie napisać do polskiego serwisu sigmy ( Autoryzowane Centrum Serwisowe :: FOTO-SERVICE), podając link do forum.
    Oto odpowiedź:

Panie Tomaszu
    Jesteśmy zrozpaczeni sytuacją jaka spotkała właściciela obiektywu Sigma.
    Na stronie http://www.sigma-foto.pl/?q=node/36 są podane odpowiednie linki, wiec jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości może się skontaktować z serwisem przed wysyłką.
    Do każdego sprzętu Polski dystrybutor dodaje polska kartę gwarancyjną (załącznik), która jest ważna wraz z dowodem zakupu.
    Dodam, że przesyłka obiektywu Sigma zakupionego w Polsce i objętego polską gwarancją odbywa się na nasz koszt. Procedura opisana jest na stronie http://www.foto-service.pl/index.php?mode=2
    Oczywiście sprzęt zakupiony poza terenem Polski również podlega naprawom gwarancyjnym w Polsce ale po spełnieniu odpowiednich warunków.
    Jeżeli aparat był zakupiony na terenie UE, to wymagane są:
    - dowód zakupu (z kraju, w którym został zakupiony)
    - karta gwarancyjna międzynarodowa (wypełniona zgodnie informacją w karcie gw.)
    Jeżeli aparat był zakupiony poza terenem UE, to wymagane są:
    - dowód zakupu (z kraju, w którym został zakupiony)
    - karta gwarancyjna międzynarodową (wypełniona zgodnie informacją w karcie gw.)
    - opłata celna
    W obu przypadkach, zgodnie z informacją zawartą na karcie gwarancyjnej międzynarodowej, serwis nie pokrywa kosztów transportu.
    Pozdrawiam,
    Dział Obsługi Klienta

edit: Autor wątku posiada zapewne szkło z "obcej dystrybucji" z gwarancją euro
    a dowód zakupu PL . Stąd zapewne odmowa naprawy gwarancyjnej.

Tomekk_z_...
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za przekazanie tej wiedzy.
    Pewnie można denerwować się na serwis Sigmy bo w końcu obiektyw nadal jest produktem Sigmy ale .... właśnie ale .... moim zdaniem serwis Sigmy nie może brać odpowiedzialności za sprzęt który został sprowadzony do polski w sposób niekontrolowany, nie wiadomo w jakich warunkach, nie wiadomo jak obchodzono się z nim a może ktoś upuścił go na podłogę itp ...

drugi temat tego wątku to sklep JapanFoto - nadal pozostają wątpliwości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    edit: Autor wątku posiada zapewne szkło z "obcej dystrybucji" z gwarancją euro
    a dowód zakupu PL . Stąd zapewne odmowa naprawy gwarancyjnej.
    Śpieszę donieść,że na dzień dzisiejszy sprawa przesyłki obiektywu tamron 17-50/2,8 została załatwiona pozytywnie.Przed chwilą kurier doręczył mi paczkę.Co prawda moglibyśmy zaoszczędzić sobie sporo nerwów,gdyby obsługa japanfoto raczyła podać mi numer referencyjny paczki od razu,a nie po kilkudniowych monitach z opcją zgłoszenia sprawy na policji(prawdę powiedziawszy,to już tam zadzwoniłem w celu zorientowania sie,jakie dokumenty muszę mieć w celu zgloszenia sprawy o wyłudzenie).Na przyszłość życzę firmie poprawienia jakości komunikacji na linii sprzedawca-kupujący.
    A swoją drogą ciekawe,jaka jest polityka firmy tamron odnośnie naprawy gwarancyjnej.Gdzie mogę sprawdzić,z jakiej dystrybucji jest model obiektywu:A16P)SP17-50mm o numerze:003779
    Mam do niego gwarancje europejską (1 rok)-z pieczątką firmy japanfoto i do tego paragon.
    Ostatnio edytowane przez jurekg ; 16-05-2008 o 15:34

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekg Zobacz posta
    A swoją drogą ciekawe,jaka jest polityka firmy tamron odnośnie naprawy pogwarancyjnej.Gdzie mogę sprawdzić,z jakiej dystrybucji jest model obiektywu:A16P)SP17-50mm o numerze:003779
    Mam do niego gwarancje europejską (1 rok)-z pieczątką firmy japanfoto i do tego paragon.
    Prosta sprawa - nie naprawisz tego szkiełka w Polsce, bo taką politykę ma polski dystrybutor Tamrona. Podejrzewam, że w razie awarii odsyłasz szkło do sprzedawcy (jeśli będzie do kogo) i następnie czekasz 2-3 miesiące aż szkiełko zostanie wysłane i odesłane z Niemiec. No chyba, że sprzedawca nie pośredniczy w naprawie serwisowej, wtedy wysyłasz na własną rękę do niemieckiego serwisu.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

albo płacisz za naprawę w Pol...bo chyba tak można??
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekg Zobacz posta
    No własnie. Jak masz europejską gwarancję a polski dowód zakupu to nie naprawisz gratis w PL. Wzór gwar.pl masz wyżej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

On akurat kupił tamrona, ale jest tak, jak pisze Tomasz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    On akurat kupił tamrona, ale jest tak, jak pisze Tomasz.
    Tamrona,a w dodatku do pentaxa:wink:
    Zeby dokończyć temat związany z obsługą sklepu japanfoto-po tym,jak juz otrzymałem obiektyw zaczęły mi przychodzic na skrzynkę wszystkie odpowiedzi na pytania zadane w ciągu ostatnich kilku dni.Czyli nie jest do końca tak źle na linii sprzedawca-klient:wink:
    Do czasu zakończenia okresu hipotetycznej gwarancji nie bede go chyba uzywał
    Ostatnio edytowane przez jurekg ; 16-05-2008 o 18:45

Strona 10 z 43 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów