Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    Zwrócił się do nas człowiek ze swoim problemem,
    Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    Tylko dlaczego człowiek zamiast pomocy dostał się pod przykry "ostrzał". Smutne to...
    Nie jest to zgodne z prawdą:
    1. w pierwszym poście nie ma żadnej prośby o pomoc czy poradę
    2. ostrzał może przykry ale jak sam autor w końcu zrozumiał stało się to tylko i wyłącznie z jego winy a przyczyną była jego pazerność o czym sam napisał.
    3. otrzymał moim zdaniem konkretne rady - między innymi: wystąpić do sigmy o oficjalne potwierdzenie że obiektyw ma nielegalne pochodzenie i zgłoszenie tego odpowiednim organom - takim postępowaniem mógłby doprowadzić do likwidacji lub utrudnienia życia oszustowi. Ja pytam dlaczego tego nie robi?

Ponadto, ktoś w swoim pierwszym poście na forum obrzuca błotem sklep powołując się na mało wiarygodne fakty (zarekwirowanie obiektywu, rzekome nielegalne pochodzenie) popiera się twierdzeniami że ktoś też miał takie problemy ale ten ktoś czegoś się boi itp. Skąd wiesz że akurat piszący te narzekania to nie jest właściciel innego sklepu internetowego, który w ten sposób stara się zdyskredytować konkurencję?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Moim zdaniem, wątek powstał jako reklama mało znanego sklepu.

Pamietam jak zobaczyłem po raz pierwszy reklamę jakiegoś brukowca, w któej to na pierwszej stronie jakaś, nieznana mi DODA cośtam przeskrobała czy coś takiego.
    Tv prawie nie oglądam, w radiowej trójce jej nie puszczają
    Dzięki tej "antyreklamie' dowiedziałem się kto to DODA.
    Myślę że w tym przypadku jest podobnie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam!

Jestem przekonany w 100% że to co pisze Andrzej to prawda.
    Zamówiłem przez stronę w tym sklepie nikona d80, pieniądze wpłaciłem na konto ( 2.049,00 zł)

Wszystko to ponad tydzień temu, telefon milczy.
    Na stronie mają informację:"W związku z dużą ilością telefonów nie jesteśmy w stanie
    sprostać Państwu oczekiwaniom. Od dnia dzisiejszego prosimy przysyłać mailem swój numer telefonu i nasi pracownicy bedą oddzwaniać
    do Państwa w godzinach od 15 do 17 .
    Przepraszamy za utrudnienia."

Sama ta informacja jest już podejrzana. (nr. tel. zostawiłem im w mailu, oczywiście nikt nie oddzwania)
    Nie wiem teraz co się dzieje z moimi pieniędzmi i czy aparat w ogóle otrzymam, a jeżeli tak to czy nie będę miał tego samego problemu co Andrzej?
    Nie chciałbym kończyć tego wszystkiego za pomocą policji, ale w razie czego proszę Andrzeja oraz inne osoby, które mają podobny problem o kontakt na maila:
    superdol@o2.pl
    pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie

głupotą jest wpłacać pieniądze firmie która jest nową na rynku z pseudo witryną sklepową. jak pisałem wcześniej zamówiłem tam obiektyw za pobraniem kurierem i nic do dzisiaj nie przyszło...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    głupotą jest wpłacać pieniądze firmie która jest nową na rynku z pseudo witryną sklepową. jak pisałem wcześniej zamówiłem tam obiektyw za pobraniem kurierem i nic do dzisiaj nie przyszło...
    Obawiam się, że masz rację, mimo wszystko stało się i nie wiem co teraz począć.
    Na numer telefonu rzekomego sklepu nie da się już nagrać nawet żadnej wiadomości ponieważ skrzynka jest przepełniona.

pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

reklama czy antyreklama...whatever...
    ja nie ryzykuję dla kilku PLN...jest pełno znanych, sprawdzonych sklepów o bardzo dobrej opinii...im ufam...o!
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Początki nałogu

Domyślnie

jak sobie czlowiek poczyta takich watkow to sie dowie ciekawych spraw

aby zrobic/alozyc w polsce sklep/biznes to trzeba
    -miec siedzibe z marmuru a conajmniej dwie hale ala media markt
    -miec wypasiony sklep internetowy z super skryptem i laczem do tego 50 osobowa ekipe odpowiadajaca na tel i maile 24h - przyczym czas odpowiedzi to max 15min
    -miec towar wylacznie z polskiej dytrybucji wylacznie po cenach z HK
    -udzielac gwarancji a wlasciwie rekojmi na 5lat i samemu serwisowac towar a najlepiej wydawac nowy a stary oddawac producentowi, placic przy tym za wszelkie przesylki

nie wiem skad w Was takie oczekiwania od poczatkujacych przedsiebiorcow ktorzy praktycznie od zera bez kapitalu a jedynie dzieki plecom w niemczech sprowadzaja towar i ledwo wychodza na swoje o inwestycjach nie wspominajac. Dziwie sie tez tym ktorzy stawiaja takie sklepy, toz to trzeba miec niezle zryty beret za przeproszeniem zeby pieprzyc sie ze sprzedaza szkla za 2k przy zysku 50-100pln, lepiej postawic restauracje i miec przebicie 300% na bulce z kotletem i nie miec na karku gwarancji.

Początki nałogu

Domyślnie

Po jaką cholerę ludzie kupują u podejrzanych sprzedawców
    Kazdy sprzedawca jest na poczatku podejrzany. Chcesz mi powiedziec ze do ciebie jak przyjezdza karton tamronow i okazuje sie ze 1 na 10 jest ostry z twoim osobistym body to wysylasz do niemiec reszte czy podpina je wielu potencjalnych klientow i w koncu ktoremus bedzie pasowac?

Dziwne ze go nie znalezli, obecnie policja dziala bardzo sprawnie i zadne walki allegrowe czy inne nie przechodza bez echa, maja specjalna grupe jak pamietam z wroclawia i potrafia sobie z takimi delikwetami poradzic.

niedoszły ich klient kupił u mnie ostatnio szkło, bo coś mu nie pasowało z ichniejszą fakturą
    co dokladnie, pozatym widzial ja czy sie zasugerowal watkiem, zdaje sie ze sam nie wystawiales faktur na poczatku swojej "dzialanosci" albo szybko cena rosla juz nie pamietam, pozatym czy masz magazyn czy sprzedajesz w parku przy domu Ktos rzucil slowa o marnej www, jak spojrzec na "sklep" cichego to ja nie wiem czy jest to godne zaufania ze nie wspomne o servisie tamrona w polsce jak widac oceniac latwo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po jaką cholerę ludzie kupują u podejrzanych sprzedawców, których zaletą jest wyłącznie (zastanawiająco) niska cena towaru? Dla ostrzeżenia przypomnę użytkownika chinaski z allegro któy sprzedawał sprzęt foto( http://www.allegro.pl/show_user.php?...=chinaski_2005 ), który także miał dziwnie niskie ceny, wpłacało mu się na konto, poza tym zero kontaktu telefonicznego i niemożność odioru osobistego. Do czasu gość wysyłał towar, a pewnego razu, jak wpłaciło mu masę klientów kasę na ok 200 k PLN, zwinął się i zniknął. I sprawa umorzona, bo go nie znaleźli. Powstało potem forum męczenników, którzy łudzili się, że odzyskają skradzione tysiące... ( www.chinaski.fora.pl ).

Jeśli chodzi o Japanfoto to niezręcznie mi się wypowiadać, bo to w końcu konkurencja, ale niedoszły ich klient kupił u mnie ostatnio szkło, bo coś mu nie pasowało z ichniejszą fakturą.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-05-2008 o 16:55
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    Chcesz mi powiedziec ze do ciebie jak przyjezdza karton tamronow i okazuje sie ze 1 na 10 jest ostry z twoim osobistym body to wysylasz do niemiec reszte czy podpina je wielu potencjalnych klientow i w koncu ktoremus bedzie pasowac?
    jaki to ma w ogóle związek ?

jak spojrzec na "sklep" cichego to ja nie wiem czy jest to godne zaufania ze nie wspomne o servisie tamrona w polsce jak widac oceniac latwo
    No tak, zwłaszcza, że "sklep Cichego", to obecnie właściwie jeden plik tekstowy podpięty do serwera, który to leży zakurzony od dwóch lat. Ale myślę, że wplątanie tutaj tego wątku jest nie na miejscu, odpowiedni temat znajdziesz w Pralni.

Ja się wypowiadam z punktu widzenia doświadczonego użytkownika, sprzedawcy i klienta zarazem. Jeśli Ty byś wysłał kasę na konto nowego sklepu, w którym nie odbierają telefonów i nie można odebrać osobiście towaru, to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Ale jak widać jest więcej amatorów takich zakupów i chyba wypadałoby się troszkę zastanowić przed zakupem. Ja, bardzo serio, wolałbym już kupić w MM jub FJ.

Wybacz, ale jeśli masz na koncie 15 postów, jesteś właściwie anonimową osobą na forum i możesz bronić sklepu X, to czemu stary wyjadacz nie mógłby się również wypowiedzieć w tej sprawie, nawet jeśli jest jakąśtam konkurencją dla X ? Po godzinie 17 jestem zresztą normalnym forumowiczem, a nie handlarzem...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    (...)
    aby zrobic/alozyc w polsce sklep/biznes to trzeba
    -miec siedzibe z marmuru a conajmniej dwie hale ala media markt
    -miec wypasiony sklep internetowy z super skryptem i laczem do tego 50 osobowa ekipe odpowiadajaca na tel i maile 24h - przyczym czas odpowiedzi to max 15min
    -miec towar wylacznie z polskiej dytrybucji wylacznie po cenach z HK
    -udzielac gwarancji a wlasciwie rekojmi na 5lat i samemu serwisowac towar a najlepiej wydawac nowy a stary oddawac producentowi, placic przy tym za wszelkie przesylki .

Śmiesznie się czyta takie banialuki, ale wiesz co, jak ktoś wydaje ciężko zarobione pieniądze, to nieważne, czy sklep jest na rynku tydzień czy 5 lat, można wymagać od niego chociażby elementarnej podstawy obsługi klienta, takiej , jak kontakt telefoniczny czy mailowy. Ciebie to bawi, ale jak widać są tacy, którym nie do śmiechu jest fakt, że nie wiedzą, co się dzieje z ich oszczędnościami.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-05-2008 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów