Strona 4 z 43 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Nastepny 1-postowy obrońca..
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ale za to jaka szybka reakcja :-). Topic założony o 13:00 a już około 15:00 "obrońca" odpowiada.
    Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    "Dzień dobry jestem Japanfoto...." ... he he henormalnie wszystkie najmniejsze nawet sklepiki internetowe świata czytają canon-board ... i to codziennie ;-)
    Spieszę wyjaśnić, że zaraz po założeniu tego wątku osobiście napisałem do tego sklepu, że dyskutuje się tutaj o zarzutach wobec ich działalności. W mailu zachęcałem do zabrania głosu. Uważam, że elementarna sprawiedliwość wymaga aby dać drugiej stronie szansę wypowiedzenia się we własnej sprawie. Tak więc powyżej zacytowane ironiczne posty są troszkę nietrafione.

Co innego, że ta wypowiedź taka dosyć lakoniczna i nieprzekonywająca. W dalszym ciągu nie rozumiem na przykład, jak to możliwe, że w sklepie panuje duży ruch a jednocześnie nie ma możliwości odbioru osobistego.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Odnosząc się do Pani prezes, proszę udostępnić dokumenty firmy, wpis do ewidencji, główny klasyfikator działalności gospodarczej, i dokument nadania numeru NIP. Te dokumenty są wymagane jak się dowiedziałem w lokalnym biurze praw konsumenta i muszą być do wglądu kupującego. Druga sprawa, przy takiej konkurencji na rynku nagle nie wiadomo skąd pojawia się sklep, pozycjonując się na skąpcu, który ceny ma DUŻO niższe niż pozostali. Nie wierzę by nowy sklep miał dużo lepsze warunki zakupowe na WSZYSTKIE produkty niż starzy wyjadacze i to zastanawia. Do tego wypisujecie jeszcze jakieś bzdury o magazynie w Warszawie a sprzęt ciągniecie z Niemiec. Grubymi nićmi jest szyty ten interes. Nie zdziwię się, jak za 3 miesiące po prostu znikniecie, zarobicie i znikniecie by nikt się do Was nie dobrał. Znając naszych urzędników jeszcze ujdzie Wam to na sucho. Jakiś czas siedziałem w branży to wiem że sklep foto tak jak z branży komputerowej pracując na marży 3-4% nie są w stanie wyłuskać nawet 40zł na obiektywie bo rezygnują z zarobku.
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    W dalszym ciągu nie rozumiem na przykład, jak to możliwe, że w sklepie panuje duży ruch a jednocześnie nie ma możliwości odbioru osobistego.
    W sklepie może być ruch, bo handlują (niekoniecznie tym, co oferują przez internet), a nie ma możliwości odbioru osobistego, bo towar jest wysyłany z innego miejsca (nie ma go "pod ręka", a wysyłka, czy do klienta, czy do sklepu kosztuje tyle samo).

Albo też siedzibą sklepu jest prywatne mieszkanie i nie zawsze ktoś w nim jest. A transakcje z jednego dnia załatwiane są nie w sposób ciągły, ale np. zbiorczo wieczorem.

Nie bronię tego sklepu, pisze tylko, jak może być. Kupowałem niedawno coś w jednym ze sklepów internetowych z Gdańska. Towar odbierałem osobiście. gdy stawiłem się na miejscu, nikogo w sklepie (mieszkaniu) nie było. Pan przyszedł po kilku minutach. Okazało się, że wyskoczył po bułki.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    Odnosząc się do Pani prezes, proszę udostępnić dokumenty firmy, wpis do ewidencji, główny klasyfikator działalności gospodarczej, i dokument nadania numeru NIP. Te dokumenty są wymagane jak się dowiedziałem w lokalnym biurze praw konsumenta i muszą być do wglądu kupującego.
    No dobrze, i pewnie są dostępne do wglądu w siedzibie, czyli w Zabrzu. Wybierzesz się tam? Bo przecież skan to nie żaden dowód. Na stronie jest podany np. KRS, więc możesz sprawdzić w ogólnodostępnym rejestrze sądowym, czy firma istnieje.
    Druga sprawa, przy takiej konkurencji na rynku nagle nie wiadomo skąd pojawia się sklep, pozycjonując się na skąpcu, który ceny ma DUŻO niższe niż pozostali. Nie wierzę by nowy sklep miał dużo lepsze warunki zakupowe na WSZYSTKIE produkty niż starzy wyjadacze i to zastanawia. Do tego wypisujecie jeszcze jakieś bzdury o magazynie w Warszawie a sprzęt ciągniecie z Niemiec. Grubymi nićmi jest szyty ten interes. Nie zdziwię się, jak za 3 miesiące po prostu znikniecie, zarobicie i znikniecie by nikt się do Was nie dobrał. Znając naszych urzędników jeszcze ujdzie Wam to na sucho. Jakiś czas siedziałem w branży to wiem że sklep foto tak jak z branży komputerowej pracując na marży 3-4% nie są w stanie wyłuskać nawet 40zł na obiektywie bo rezygnują z zarobku.
    Twoja wypowiedź utrzymana jest w bardzo oskarżycielskim tonie. Jako oskarżyciel powinieneś dysponować czymś więcej niż tylko Twoje "nie wydaje mi się...", "nie wierzę...". Jak pisałem wcześniej, ten sklep nie wzbudza także mojego zaufania, ale proponuję zachować trochę obiektywizmu.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Tak więc powyżej zacytowane ironiczne posty są troszkę nietrafione.
    Ależ mój post absolunie nie wyraża żadnej ironii. Wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu jeżeli chodzi o szybkość reakcji drugiej strony tego incydentu.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pozwolę sobie na malutki OT.
    Nie wiem na ile firma Japanphoto w Polsce jest powiązana ze znaną siecią hurtowni Japanphoto w Skandynawii, ale takoważ istnieje i ma dobrą opinie tutaj, znaczy w Szwecji, Norwegii i Danii.
    http://www.japanphoto.no/
    Wielu ludzi się u nich zaopatruje, także niektórzy naszy rodacy na emigracji.
    http://www.forumnorwegia.net/viewtop...bfea400b88a220
    Osobiście nie miałem okazji kupować u nich, ale ponoć ceny nie straszą. Być może firma w Polsce jest tylko sklepem, a towar jedzie z północy. Czasami może to trwać tygodniami, bo skandynawowie są do obrzydzenia niepochopni w działaniu.
    Być może. Nie znam tej firmy w Polsce za to znam tutejszą szybkość reakcji.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAPANFOTO Zobacz posta
    mam na imie Ela Tarasewicz
    sorry ale nie moge :hahaha: po prostu tym stwierdzeniem ta pani straciła swoją wiarygodność dla mnie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bambo-5 Zobacz posta
    sorry ale nie moge :hahaha: po prostu tym stwierdzeniem ta pani straciła swoją wiarygodność dla mnie
    ale dlaczego?
    z KRSu wynika że osoba o takim nazwisku faktycznie reprezentuje taką firmę:

http://pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Podmio...krs=0000301873
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bambo-5 Zobacz posta
    Ja rozumiem, że jeśli chodzi o czystość językową, to powinno być napisanie deczko inaczej, ale czy lekka niepoprawność językowa może stanowić o wiarygodności? Odnoszę wrażenie, że po prostu chciałeś napisać COKOLWIEK.

Domyślnie

Odnoszę wrażenie, że po prostu chciałeś napisać COKOLWIEK.
    no to złe odnosisz wrażenie bo nie wypowiadam się na forum zazwyczaj i sam nie piszę poprawnie po polsku ale takie błędy strasznie mnie śmieszą i zarazem martwią.ale nic kończmy ten OT bo będzie że nabijam sobie posty. A co to tematu to uważam że pan Andrzej zawiódł się na sprzęcie i teraz próbuje zrobić złą renomę tej formie. Jak stare przysłowie pszczół mówi "biednych nie stać na kupowanie tanich rzeczy" (czy jakoś tak) osobiście pierwszy raz słyszę o sklepie i chyba wolałbym dopłacić i kupić gdzieś u bardziej renomowanego sprzedawcy

Strona 4 z 43 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów