Strona 3 z 38 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ktoś tu chyba w innym świecie żyje... 40 zł na obiektywie za 1,5k zł? Ile to jest narzutu? 2,67%? Przecież sprzedaż z takim "zyskiem" nie będzie się opłacał nawet firmie Zenek i S-ka z siedzibą w garażu sąsiada. 300-400 zł już prędzej, a i to nie są jakieś kokosy (w detalu 35% i więcej to NORMA, aczkolwiek wiele zależy od branży.
    LOL Ja powiem tyle, że 10 % narzutu na sprzęcie foto to jest ŚWIĘTO.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ktoś tu chyba w innym świecie żyje... 40 zł na obiektywie za 1,5k zł? Ile to jest narzutu? 2,67%? Przecież sprzedaż z takim "zyskiem" nie będzie się opłacał nawet firmie Zenek i S-ka z siedzibą w garażu sąsiada. 300-400 zł już prędzej, a i to nie są jakieś kokosy (w detalu 35% i więcej to NORMA, aczkolwiek wiele zależy od branży. Policz sobie narzut sklepu z ubraniami, który po sezonie robi wyprzedaż z "rabatami" -60% czy -70%, i zapewniam, że jeszcze całkiem nieźle na tym wychodzą.
    to chyba Ty żyjesz w innym świecie...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Może uściślijmy - masz na myśli sklep "stacjonarny", czy internetowy? Sklepy internetowe rządzą się trochę innymi prawami.
    z tego co wiem to foto-net działa również stacjonarnie..i ma te same ceny...jakimi innymi prawami?? uściślij bo jestem ciekawy..i pewnie kilka osób które prowadzą taką działalność też jest ciekawych..
    Ostatnio edytowane przez cypherdid ; 15-05-2008 o 10:25 Powód: Automerged Doublepost
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

thomas1919
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_z Zobacz posta
    Nie dajcie sie nabrać!

Andrzej Z.
    Potwierdzam. Nie kupujcie u Nich. Czekałem na przesyłke od zapłaty 2 tyg a oferowali inny czas dostawy. Okłamali mnie dwa razy w mailu, zwodząc odnosnie czasu wysylki. Podali niepelne dane kurierowi i jedzil dwa razy do mnie, kolejne opoznienie. Nie podaja telefonu na stronie, kontakt tylko mailowy. Gwrancja UE, obiektyw pochodzi z Norwegii.
    Ostatnio edytowane przez thomas1919 ; 02-11-2008 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost

mister
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thomas1919 Zobacz posta
    Potwierdzam. Nie kupujcie u Nich. Czekałem na przesyłke od zapłaty 2 tyg a oferowali inny czas dostawy. Okłamali mnie dwa razy w mailu, zwodząc odnosnie czasu wysylki. Podali niepelne dane kurierowi i jedzil dwa razy do mnie, kolejne opoznienie. Nie podaja telefonu na stronie, kontakt tylko mailowy. Gwrancja UE, obiektyw pochodzi z Norwegii.

Ja też dałem się nabrać - zamówiłem u nich body i obiektyw, dostałem informację, że towar jest dostępny i mam wykonać przelew.
    Zrobiłem przelew, na następny dzień dostałem informację, że przelew został zaksięgowany.
    Napisałem maila z zapytaniem kiedy przesyłka będzie u mnie, dostałem odpowiedź, że wysyłka to max 5 dni roboczych od daty otrzymania przelewu.
    Minęło 5 dni i nic - napisałem do nich, że rezygnuje z zakupu bo minął już termin, a przesyłki nie ma, zażądałem równiez zwrotu wpłaconych pieniędzy.
    Otrzymałem maila, że paczka już została wysłana pocztą (płaciłem za kuriera) i jeżeli chcę otrzymać zwrot pieniędzy to mam nie odbierac paczki z poczty !!!
    Napisałem maila z prośbą o podanie daty wysyłki i nr paczki - w odpowiedzi dostałem informację, że przekazali już księgowości aby zwrócono mi pieniądze.
    Mija kilka dni, a pieniędzy ani towaru nie widać - poczekam jeszcze do 12 listopada i jeżeli nie będzie reakcji to pojadę tam (mam blisko) albo od razu zgłoszenie na policję o próbę wyłudzenia pieniędzy !!!
    Nie kupujcie u nich - szkoda nerwów i pieniędzy - lepiej dać drożej, ale mieć towar szybko, z polską gwarancja i dokumentacją, a nie przemycony z Niemiec czy innego kraju.
    Aha - jeszcze jedna sprawa - niektóre opinie na temat sklepu na opineo.pl są fikcyjne (sami sobie je piszą)

Pozdrawiam z forum Nikona

Mister
    Ostatnio edytowane przez mister ; 07-11-2008 o 17:49

Draco1
    Guest

Domyślnie Może i nie oszust, ale i tak nie polecam

Postanowiłem kupić eosa 40d. Zamiast skorzystać ze sprawdzonego sklepu postanowiłem zaoszczedzić 100 zł i skorzystałem z usług Japanfoto. Zamówienie złożyłem 22 października, zrealizowano je 12 listopada (21 dni)!!! Po przekroczeniu czasu realizacji zamówienia o którym mowa w regulaminie sklepu dwukrotnie podano mi nowy termin wysyłki i nie dotrzymano go.
    Kontakt z firmą: tragedia – tylko e-mail.
    W ramach przeprosin zaoferowano mi kartę pamięci. Potem dwie karty. Fajnie. Tylko ze w paczce była tylko jedna i to SD (40d obsługuje CF).
    Gdy wreszcie kurier zapukał do moich drzwi i otworzyłem pudełko z przerażeniem odkryłem, że nikt nie pofatygował się by w jakikolwiek sposób zabezpieczyć przesyłkę. W dużym pudle swobodnie kulało się pudełko z wartym ponad 2 tysiące aparatem.
    Nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powyższe zmienia postać rzeczy, o dystrybucji sigmy nie mam bladego pojęcia

fakt faktem na stronie mają napisane:
    "INFORMACJA:
    OD 4 MAJA INFOLINIA CZYNNA
    OD 14.00 DO 17.00"
    może dlatego nikt nie odbierał ?

wygląda mi ten sklep cokolwiek dziwnie
    Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 09-05-2008 o 13:57
    lepsze jutro było wczoraj

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    Mi też wygląda na firmę krzak. Szczególnie takie coś wzbudza moją ostrożność:
    Cytat Zamieszczone przez JapanFoto
    Posiadamy biuro handlowe w Zabrzu, wszystkie zamówienia realizujemy jednak z jednego centralnego magazynu w Warszawie. Znajduje się on w zamkniętej strefie przemysłowej i z powodów bezpieczeństwa dostęp do niego mają wyłącznie pracownicy oraz upoważnione firmy przewozowe. Odbiór osobisty pojedynczych paczek jest fizycznie niemożliwy.
    I jeszcze to:
    Cytat Zamieszczone przez JapanFoto
    Nie jesteśmy w stanie przy dużym ruchu w sklepie odbierać wszystkich połączeń telefonicznych
    Jakim ruchu, w jakim sklepie, skoro odbiór osobisty jest niemożliwy

Ale i tak serwis nie ma prawa zatrzymać obiektywu.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 09-05-2008 o 14:04
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    powyższe zmienia postać rzeczy, o dystrybucji sigmy nie mam bladego pojęcia

fakt faktem na stronie mają napisane:
    "INFORMACJA:
    OD 4 MAJA INFOLINIA CZYNNA
    OD 14.00 DO 17.00"
    może dlatego nikt nie odbierał ?

eehh, wiesz dzwoniłem zaraz po zrobieniu zamówienia a to było bodaj 21 kwietnia, w różnych godzinach i cisza...
    teraz jedno wiem na pewno, że nawet jeśli ta paczka przyjdzie (w co szczerze wątpię) to jej nie odbiorę bo nie chce mieć żadnych problemów z jakimkolwiek serwisem. IMHO nie warto bezgranicznie szukać najtańszej oferty...

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    IMHO nie warto bezgranicznie szukać najtańszej oferty...
    Stare przysłowie pszczół mówi: "Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje". I drugie: "Chytry dwa razy traci". I jeszcze: "Nie stać mnie, żeby kupować tanio". Ale to ostatnie chyba w innym kontekście (np. podróbki gripów ).
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    IMHO nie warto bezgranicznie szukać najtańszej oferty...
    o!!..no właśnie..to jest częsty błąd typowego Polaka...
    szuka oferty a później jak coś nie tak to ma pretensje

dobrze że AZ o takim czymś piszesz..kolejny wałek na który się ludzie nabierają

btw..sigma ma fajną politykę kontroli...szkoda że Canon tak nie ma ;P
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Strona 3 z 38 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów