Strona 34 z 43 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Uzależniony

Domyślnie

Kompletnie nie rozumiem braku zaufania do sklepów internetowych. Oczywiście pożywką takich obaw są takie właśnie sklepy i głośne akcje ich upadłości ale jest przecież jedyna , najprostsza metoda pozwalająca na zabezpieczenie się w pełni. A nazywa się ona - Przesyłka pobraniowa ze sprawdzeniem zawartości przed uregulowaniem zapłaty. Jakże proste a jakże skuteczne...
    Gdyby każdy trzymał się ów zasady kurczowo, matacze z japanfoto i innych o których już nie pamiętamy nie mieliby z czym uciekać. Tymczasem skoro twierdzili, iż wysyłka jedynie po wpłacie na konto, brak możliwości odbioru osobistego i wiele innych dziwactw to taki sklep z góry winien być skazany na banicję handlową.
    Proste jak budowa cepa.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Przesyłka pobraniowa ze sprawdzeniem zawartości przed uregulowaniem zapłaty.
    Chyba najlepsza z form płatności za towar, jednakże stosunkowo rzadko oferowana przez sklepy internetowe.
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

A jakiż to problem o takową poprosić? Dla sprzedawcy to ŻADEN problem podobnie jak i koszt, gdyż to MY płacimy te dodatkowe kilka zł za przesyłkę pobraniową i opcję sprawdzenia zawartości.
    Jeśli sprzedawca twierdzi, iż takiej opcji zaoferować nie może - na dodatek wmawia, iż odbiór osobisty absolutnie wykluczony - ze śmiechem na ustach wysyłam go na drzewo
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 26-01-2009 o 14:14

Coś już napisał Awatar zejleman
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Właśnie dzisiaj mówiła mi koleżanka że wczoraj w Wiadomościach mówili o firmie Japan Foto.
    Została ona definitywnie zamknięta. Wiele osób padło ofiara oszustwa. Teraz prowadzone jest dochodzenie przeciwko tej firmie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...ych_ludzi.html

http://www.tvn24.pl/1,1583174,druk.html
    Ostatnio edytowane przez zejleman ; 26-01-2009 o 15:28 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    A jakiż to problem o takową poprosić? Dla sprzedawcy to ŻADEN problem podobnie jak i koszt, gdyż to MY płacimy te dodatkowe kilka zł za przesyłkę pobraniową i opcję sprawdzenia zawartości.
    Jeśli sprzedawca twierdzi, iż takiej opcji zaoferować nie może - na dodatek wmawia, iż odbiór osobisty absolutnie wykluczony - ze śmiechem na ustach wysyłam go na drzewo
    Nie bierzesz jednego pod uwagę - osoba która szuka najtańszej z możliwych oferty w Internecie nie będzie skłonna zapłacić za taką przesyłkę ekstra.

Uzależniony

Domyślnie

Owszem, nie biorę. A to dlatego, że gdy osoba wydająca kilkaset/tysięcy złotych na sprzęt skąpi 10zł dopłaty do opcji pobrania i sprawdzenia zawartości to aż prosi się o zaszczyt zostania kolejnym jeleniem w szeregach klientów japanfoto czy innego chinaskiego...
    chyba, że kupujemy od ludzi, instytucji znanych, mających nieposzlakowane opinie. ale nie od japanfoto na którego skargi i lamenty sypały się w ilościach hurtowych...
    ja rozumiem poszukiwanie najkorzystniejszej oferty, ale mendzić kilkanaście złotych kupując drogi sprzęt? dla mnie to zwykłe dziadostwo i tyle. i nie piszę tego aby urazić ludzi, których na sprzęt nie stać, mnie również na wiele rzeczy nie stać ale nie będę szczędził paru złotych na rzeczy, na które szczędzić po prostu nie warto.
    Ale każdy ocenia swoje ryzyko na swój sposób - jak widać po rozmiarze przekrętu firmy japanfoto i wielu ich poprzedników - myślących niezbyt roztropnie wciąż nie brakuje.

Domyślnie

dziś nawet w TVN24 mówili o firmie JAPANFOTO...
    i że Policja ma już ponad 100 zgłoszeń... a nowe cały czas napływają z całej Polski...

niestety... oszuści znajdą się wszędzie...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Bywalec

Domyślnie

dla ciekawskich

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6197906,Nabici_w_JapanFoto__Tysiace_oszuka nych_ludzi.html?skad=rss
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Coś już napisał Awatar sharky_88
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czyżby właściciele japanfoto czytali to http://www.e-komers.pl/index.php/200...rzed-swietami/ ?:-D

ja osobiście przy zakupie zawsze kieruję się zasadą ,że tanio to można w ryj dostać a nie kupić sprzęt elektroniczny

Strona 34 z 43 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów