Po kolei:
foto-net, ja wlasnie widze to podobnie jak kolega bebesky.
Na dotatek pragne uswiadomic Ci ,ze jako klient mam prawo miec w du&^e jakie marze nakladasz na swoj towar Ty czy japanfoto.
Co wiecej ,nie jest moim obowiazkiem znac ceny u dystrybutora.
Jako koncowy odbiorca nie mam pojecia czy 7% nizsza cena niz u konkurencji to wal poniewaz w niektorych branzach marza na dany towar wynosi nawet 300% (jak nie lepiej) wiec istnieje spora mozliwosc regulacji ceny.
Majac na na uwadze to co napisalem powyzej to
jest poprostu bardzo nie na miejscu , i wydaje mi sie ,ze ktos powinien tu grzecznie przeprosic...ale to juz Twoja sprawa.Na koniec napisze coś nie miłego: kupiłeś i cieszysz się, że dostałeś towar od japanfoto? Gratuluję, wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych
Tak ,naprawde ?? Bo mi sie wydaje ,ze to zalezy od umowy miedzy sprzedajacym a kupujacym. Jesli sie myle to dlaczego na allegro wiele sklepow ma zaznaczona jednyna forme platnosci "tylko wplata na konto",sugerujesz ,ze dzialaja nie zgodnie z prawem ?? I allegro na to pozwala ?Jest co najmniej tuzin powodów. Pierwszy i zasadniczy, sklep nie ma prawa żądać zapłaty z góry za towar który dostarczy.
Tak wogole to zle czytasz moje intencje ,staram sie byc obiektywny i tyle.
Przy czym z cala stanowczoscia twierdze ,ze japanfoto to zlodzieje i takich jak oni nalezy tepic...
Co do wypowiedzi piast9:
No to pomysl kolego ,ze po tym jak skarbowka dostala dostala "skarge" kolegi foto-net bycmoze sprawdzila firme japanfoto i niczego nie znalazla (pisze bycmoze poniewaz tego to sie chyba nigdy nie dowiemy)Nie dla mnie.
Japanfoto to był przekręt, od razu było to widać. Ceny niemożliwe do osiągnięcia nawet przez TIP-ów. Cudów nie ma. Jeśli skarbówka mogłaby z tym coś zrobić to proszę bardzo.
To ,ze japanfoto wycielo wielu ludzia wala na swieta to nie znaczy ,ze w momecie skladania tej calej skargi cos bylo nie tak...to tak na prosta logike.
Bo wiesz sa firmy co po 20 latach dzialanosci trzaskaja wala a wlasciciele zapadaja sie pod ziemie.
Daltego mocno z przymrozeniem oka patrze na ta cala skarge
p.s czesto przy zakupie kieruje sie wlasnie opinia o sklepie i jestem gotowy zaplacic wiecej tylko dlatego ,zeby nie miec np pozniej problemow z serwisem.