Strona 33 z 43 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Domyślnie

Po kolei:

foto-net, ja wlasnie widze to podobnie jak kolega bebesky.
    Na dotatek pragne uswiadomic Ci ,ze jako klient mam prawo miec w du&^e jakie marze nakladasz na swoj towar Ty czy japanfoto.
    Co wiecej ,nie jest moim obowiazkiem znac ceny u dystrybutora.
    Jako koncowy odbiorca nie mam pojecia czy 7% nizsza cena niz u konkurencji to wal poniewaz w niektorych branzach marza na dany towar wynosi nawet 300% (jak nie lepiej) wiec istnieje spora mozliwosc regulacji ceny.

Majac na na uwadze to co napisalem powyzej to
    Na koniec napisze coś nie miłego: kupiłeś i cieszysz się, że dostałeś towar od japanfoto? Gratuluję, wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych
    jest poprostu bardzo nie na miejscu , i wydaje mi sie ,ze ktos powinien tu grzecznie przeprosic...ale to juz Twoja sprawa.

Jest co najmniej tuzin powodów. Pierwszy i zasadniczy, sklep nie ma prawa żądać zapłaty z góry za towar który dostarczy.
    Tak ,naprawde ?? Bo mi sie wydaje ,ze to zalezy od umowy miedzy sprzedajacym a kupujacym. Jesli sie myle to dlaczego na allegro wiele sklepow ma zaznaczona jednyna forme platnosci "tylko wplata na konto",sugerujesz ,ze dzialaja nie zgodnie z prawem ?? I allegro na to pozwala ?

Tak wogole to zle czytasz moje intencje ,staram sie byc obiektywny i tyle.
    Przy czym z cala stanowczoscia twierdze ,ze japanfoto to zlodzieje i takich jak oni nalezy tepic...

Co do wypowiedzi piast9:
    Nie dla mnie.
    Japanfoto to był przekręt, od razu było to widać. Ceny niemożliwe do osiągnięcia nawet przez TIP-ów. Cudów nie ma. Jeśli skarbówka mogłaby z tym coś zrobić to proszę bardzo.
    No to pomysl kolego ,ze po tym jak skarbowka dostala dostala "skarge" kolegi foto-net bycmoze sprawdzila firme japanfoto i niczego nie znalazla (pisze bycmoze poniewaz tego to sie chyba nigdy nie dowiemy)
    To ,ze japanfoto wycielo wielu ludzia wala na swieta to nie znaczy ,ze w momecie skladania tej calej skargi cos bylo nie tak...to tak na prosta logike.
    Bo wiesz sa firmy co po 20 latach dzialanosci trzaskaja wala a wlasciciele zapadaja sie pod ziemie.
    Daltego mocno z przymrozeniem oka patrze na ta cala skarge

p.s czesto przy zakupie kieruje sie wlasnie opinia o sklepie i jestem gotowy zaplacic wiecej tylko dlatego ,zeby nie miec np pozniej problemow z serwisem.
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 26-01-2009 o 13:06

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli nie rozumiesz co czytasz nie pisz bzdur i nie fantazjuj.
    ...

Po pierwsze nie pisz czegoś czego ja nie napisałem.
    to kto napisał słowa:

"Gratuluję, wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych, mimo, że w sieci wystarczyło wpisać w google japanfoto by poczytać opinie więc nie wiem czy masz powody by się cieszyć."

Podkreślam że napisałeś "wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych", czyli jak to należy rozumieć? Przecież napisałeś jasno.

A odnośnie wiarygodności to na stronie internetowej można sobie umieścić wszystko z setkami tysięcy komentarzy włącznie. Dlatego dla mnie wiarygodność wszystkich sklepów internetowych jest jednakowa - czyli żadna.
    Wolę zapłacić więcej o koszty podróży niż kupować coś czego nie mam w ręku.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Bez żartów - właśnie to jest najlepsza droga do zostania oszukanym...
    Cena nie jest głównym kryterium przy wyborze sklepu - niejednokrotnie z różnych względów płaciłem drożej (często bardzo niewiele niż najtańsza oferta) i nigdy nie zostałem oszukany.
    Nie mówiąc już o zakupach w US (a kupowałem tam bardzo często) które jest kolebką wszelakich wałków gdzie aparaty są oferowane za pół normalnej rynkowej ceny...

Wszystko prawda ale to to się sprowadza po prostu do braku odrobiny logicznego myślenia...
    Niestety większość ludzi jak widzi $$$ to dostaje małpiego rozumu, rozsądek schodzi na plan dalszy, na tym właśnie żerują oszuści, tak było od dawna, jest i będzie niestety. Jedyne co można zrobić to właśnie informować ludzi i przestrzegać.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    to kto napisał słowa:
    Podkreślam że napisałeś "wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych", czyli jak to należy rozumieć? Przecież napisałeś jasno.

A odnośnie wiarygodności to na stronie internetowej można sobie umieścić wszystko z setkami tysięcy komentarzy włącznie. Dlatego dla mnie wiarygodność wszystkich sklepów internetowych jest jednakowa - czyli żadna.
    Wolę zapłacić więcej o koszty podróży niż kupować coś czego nie mam w ręku.
    A napisałem tam słowo "świadomie wsparłeś"? To taka subtelna różnica. Odnośnie tego co się umieszcza na stronie - bzdury piszesz. Wiarygodność certyfikatu można zweryfikować jak i sklep na wiele sposobów, potem wszystko zależy od zdrowej oceny i rozsądku. Twoje podejście do zakupów jest dobre w każdym razie bezpieczne, nie daje ci jednak podstaw do obiektywnej oceny wiarygodności sklepu.

Domyślnie

A napisałem tam słowo "świadomie wsparłeś"? To taka subtelna różnica.
    Normalnie jak bym ogladal rozprawe Zbigniewa Z

Miasto
    kielce

Domyślnie

Pierwszy i zasadniczy, sklep nie ma prawa żądać zapłaty z góry za towar który dostarczy.
    żądać nie ma prawa ale może zrobić promocję dla tych którzy w tej formie będą płacić. A że jest to normalnie przyjęta forma płatności i sklepy dają do wyboru taką formę płatności to:

"7. Forma płatności.
    Forma płatności za towar pozostaje do wyboru:
    ......
    - przelewem na konto (towar zostaje wysłany/wydany od nas po wpłynięciu wpłaty na konto)
    ........"

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    Na dotatek pragne uswiadomic Ci ,ze jako klient mam prawo miec w du&^e jakie marze nakladasz na swoj towar Ty czy japanfoto.
    Ja Pan Klient uświadomie Tobie sprzedawco, blablabla, truizm. Dzieki. Czuję się uświadomiony.

Co wiecej ,nie jest moim obowiazkiem znac ceny u dystrybutora.
    Jako koncowy odbiorca nie mam pojecia czy 7% nizsza cena niz u konkurencji to wal poniewaz w niektorych branzach marza na dany towar wynosi nawet 300% (jak nie lepiej) wiec istnieje spora mozliwosc regulacji ceny.
    Czy na trefnym towarze musi pisać kradzione? Zdrowy rozsądek, klarowna ocena i kilka forów dyskusyjnych czyni cuda. Tylko trzeba przestać patrzeć na ceny.

Majac na na uwadze to co napisalem powyzej to
    jest poprostu bardzo nie na miejscu , i wydaje mi sie ,ze ktos powinien tu grzecznie przeprosic...ale to juz Twoja sprawa.
    Czy jesteś klientem japanfoto? czy uraziłem ciebie? Jeżeli tak to Ciebie przepraszam, nie było to moim celem. Aż dziw, że nagle pojawiają się strażnicy moralności, którzy problem widzą nie tam i nie wtedy gdzie trzeba.

Tak ,naprawde ?? Bo mi sie wydaje ,ze to zalezy od umowy miedzy sprzedajacym a kupujacym. Jesli sie myle to dlaczego na allegro wiele sklepow ma zaznaczona jednyna forme platnosci "tylko wplata na konto",sugerujesz ,ze dzialaja nie zgodnie z prawem ?? I allegro na to pozwala ?
    Wydaje Ci się jak słusznie zauważyłeś. Allegro to tylko platforma dająca narzędzia, nie sklep. Podaję zapis:
    http://merlin.pl/HTML/inne/ustawa.html
    art 11.1
    jeżeli nie ma opcji wysyłki za pobraniem to właśnie jest niezgodność z prawem. Prawem którego nie zna konsument. Inna sprawa, że prawa nikt nie egzekwuje ale w interesie każdego konsumenta jest to wiedzieć.

No to pomysl kolego ,ze po tym jak skarbowka dostala dostala "skarge" kolegi foto-net bycmoze sprawdzila firme japanfoto i niczego nie znalazla (pisze bycmoze poniewaz tego to sie chyba nigdy nie dowiemy)
    To ,ze japanfoto wycielo wielu ludzia wala na swieta to nie znaczy ,ze w momecie skladania tej calej skargi cos bylo nie tak...to tak na prosta logike.
    Bo wiesz sa firmy co po 20 latach dzialanosci trzaskaja wala a wlasciciele zapadaja sie pod ziemie.
    Daltego mocno z przymrozeniem oka patrze na ta cala skarge
    Kolego, urząd ma obowiązek powidomic zawiadamiającego o wyniku kontroli, pewnie tego nie wiesz. Jeżeli dołożysz do tego tempo w jakim działają urzędy i jak wyciągają wnioski otrzymasz klarowną informację, ze japanfoto szybciej zawinął się z rynku niż urząd zareagował. Jasno tłumaczę każde Twoje "być może".

Miasto
    kielce

Domyślnie

Twoje podejście do zakupów jest dobre w każdym razie bezpieczne, nie daje ci jednak podstaw do obiektywnej oceny wiarygodności sklepu.
    Daje - dla mnie wszystkie sklepy internetowe nie są wiarygodne. Jedyne wiarygodne dla mnie zakupy to takie, gdzie sprzedawca przysyła mi towar z fakturą na której jest napisane "płatne przelewem - i określenie terminu"

Twój sklep nie daje takiej możliwości. Dlaczego?

Zablokowany

Domyślnie

żądać nie ma prawa ale może zrobić promocję dla tych którzy w tej formie będą płacić.
    ........"
    Bzdury, patrz zapis w ustawie który podałem.
    Zresztą w japanfoto nawet nie było innej opcji.

Daje - dla mnie wszystkie sklepy internetowe nie są wiarygodne. Jedyne wiarygodne dla mnie zakupy to takie, gdzie sprzedawca przysyła mi towar z fakturą na której jest napisane "płatne przelewem - i określenie terminu"

Twój sklep nie daje takiej możliwości. Dlaczego?
    Ponieważ naszą wiarygodnośc jest nieporównywalnie łatwiej zweryfikowac niż Twoją. Co nie oznacza, że jeśli się poznamy to takiej możliwości nie będzie. Wie klientów ma u mnie termin.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 26-01-2009 o 13:32 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

foto-net dzieki za super odpowiedz "blablabla" ,uwierz czesc ludzi nie ma czasu ,zeby czytac o tym jaka marze naklada sie na sprzet foto.Poprostu chca kupic np szkielko za 1000 zl i nie jest to dla nich jakis zyciowy wydatek ,zeby siedziec po nocach i studiowac fora i opinie o sklepach. Jesli ciezko Ci to zrozumiec to trudno.(inna rzecza jest tak jak ktos napisal zdrowy rozsadek ,ktorego kupujacym w japanfoto z 70% obnizka zabraklo)

Kolego, urząd ma obowiązek powidomic zawiadamiającego o wyniku kontroli, pewnie tego nie wiesz.
    A skad ja mam wiedziec ,czy cie powiadomili czy nie ?? Nie wszystko musisz pisac na forum,prawda ?(bo twoje "oczywiscie nic sie nie stalo mozna roznie interpretowac") O tym ,ze zlorzyles skarge napisales dopiero po fakcie

Na koniec ,zeby byla jasnosc...NIE !! nie bylem nigdy klientem Japanfoto(akurat od nich bym nigdy nie kupil),nie obraziles mnie...ale inni mogli poczuc sie urazeni,a ja jestem takim zasranym spoleczniakiem ,ze poczulem obowiazek ich obrony...

Strona 33 z 43 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów